Извор: РТС архива вести 09.08.2017

Снажна експлозија у Подгорици, нема жртава

РТС 09.08.2017
Експлозивна направа велике разорне моћи експлодирала је јутрос око три сата у пословној згради која се налази у близини Храма Христовог васкрсења у Подгорици, јавља РТЦГ. Жртава није било, али је причињена велика материјална… »

Кривична пријава против Томпсона?

РТС 09.08.2017
Хрватски проусташки кантаутор Марко Перковић Томпсон и ове године ће добити прекршајну пријаву јер је током прославе годишњице "Олује" у Слуњу, 5. августа, пре почетка извођења песме "Чавоглаве" са бине узвикнуо законом… »

Тилерсон: Американци могу мирно да спавају

РТС 09.08.2017
Амерички државни секретар Рекс Тилерсон изјавио је да не верује да Северна Кореја представља непосредну претњу за САД, као ни за америчку пацифичку територију Гуам. "Американци могу мирно да спавају. Не треба да се брину… »

Блокиран рад македонског парламента, Џафери позвао обезеђење

РТС 09.08.2017
Посланици најутицајније опозиционе странке ВМРО-ДПМНЕ, бившег премијера Николе Груевског, блокирали су данас рад македонског парламента, након што је председник Таљат Џафери ускратио право посланику те странке Антонију… »

Полиција открила њиве са 34 тоне нелегалног дувана

РТС 09.08.2017
На подручју Панчева, Шапца и Сремске Митровице полиција је идентификовала парцеле величине 17 хектара са илегалним засадом дувана, који би, ако се осуши, износио 34 тоне, саопштило је Министарство унтрашњих послова… »

Мафијашки обрачун на југу Италије, четворица мртва

РТС 09.08.2017
Четири мушкарца убијена су у јужној Италији у оружаном нападу за који се сматра да је представљао мафијашки обрачун, саопштила је италијанска полиција. Верује се да су двојица од убијених земљорадници који су били сведоци… »

Лекари могу да пријаве насиље онлајн

РТС 09.08.2017
На интернет страници Лекарске коморе Србије, лекари који су током обављања посла изложени вербалном или физичком насиљу, од данас то могу пријавити путем онлајн пријаве. Комора је у саопштењу навела да је увела онлајн… »

Обележене 72 године од атомског напада на Нагасаки

РТС 09.08.2017
Јапан је обележио 72. годишњицу нуклеарног напада америчке војске на Нагасаки чији градоначелник Томихиса Тауе је упозорио да расте бојазан од новог атомског напада. "Јак осећај стрепње шири се светом да би у не тако… »

Наваљни критиковао Путинове сараднике у снимку на "Јутјубу"

РТС 09.08.2017
Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни објавио је видео-снимак у којем напада блиске сараднике руског председника Владимира Путина да су на незаконит начин стекли богатство. Наваљни је на Јутјубу објавио снимак о имовини… »

Градина, дечји јастук испунили девизама

РТС 09.08.2017
Цариници су на граничном прелазу Градина спречили двојицу турских држављана да из Србије изнесу 80.000 непријављених евра, скривених у дечјем јастуку, саопштено из Управе царина. Случај је забележен у јутарњим часовима… »