Извор: РТС архива вести 09.08.2017

Вулин: Прави тренутак за улагање у одбрамбену индустрију

РТС 09.08.2017
Министар одбране Александар Вулин каже да је светско тржиште веома заинтересовано за производе наше одбрамбене индустрије и да је сада прави тренутак за улагање у ту област, а да "Крушик" даје велики допринос извозу наше… »

Слабији потреси на Кварнеру

РТС 09.08.2017
Подручје Кварнера тресло се целу ноћ. Према подацима Евромедитеранског сеизмолошког центра, након земљотреса јачине 3,7 јединица Рихтера, који је погодио ријечко подручје нешто пре 23 часа осетио се и низ нешто слабијих… »

Угашен пожар у московском тржном центру

РТС 09.08.2017
Пожар који је избио у московском тржом центру угашен је и нико није повређен, саопштило је Министарство за ванредне ситуације. Пожар је избио у тржном центру Атом на тргу Таганка и проширио се на подручје од 1.500… »

Поповић: Испунићемо обећање – стартап центар у Нишу до септембра

РТС 09.08.2017
Радови на изградњи Центра за стартапове и иновативно предузетништво у Нишу теку по плану и Центар ће бити спреман до септембра, као што је и обећано, изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, који… »

Пореска управа: Од почетка године повећана наплата пореза

РТС 09.08.2017
У првих седам месеци 2017. године Пореска управа наплатила је 7,8 одсто јавних прихода више него у истом периоду претходне године, саопштила је та служба. Највећи раст наплате – 50,7 одсто – био је по основу пореза на… »

Херојима са Кошара споменице, ордени или медаље

РТС 09.08.2017
Држава жели да захвали херојима Кошара, па би учесници битке за ту караулу требало да добију једно од највиших признања – споменице. Разматра се могућност да сви који су учествовали у великим биткама на Косову и Метохији… »

Гутерес о Косову: Нема напретка у дијалогу, оживети процес

РТС 09.08.2017
Генерални секретар УН Антонио Гутерес оценио је да се дијалог Београда и Приштине суочава са озбиљним изазовима, упозоривши да нема довољно напретка, укључујући и Заједницу српских општина, и позвао обе стране да оживе… »

Додатно разумевање за децу са аутизмом

РТС 09.08.2017
После одлуке "Ер Србије" да једанаестогодишњем аутистичном дечаку не дозволи улазак у авион, реаговала је повереница за заштиту равноправности. Истиче да је дискриминација на основу здравственог стања Уставом и законом… »

Катар увео безвизни режим за грађане 80 држава

РТС 09.08.2017
Како би стимулисао ваздушни саобраћај и туризам у земљи, која је тренутно изолована због оптужби суседа за подршку тероризму, Катар је увео безвизни режим за грађане 80 држава. "Безвизна шема ће омогућити Катару да… »

Теретњаци на Батровцима чекају сат времена

РТС 09.08.2017
Према последњим подацима Управе граничне полиције РС, на граничним прелазима за путничка возила нема дужих задржавања од 30 минута. Теретна возила на Батровцима чекају око сат времена. Потребан опрез на деоницама на којима… »