Извор: РТС архива вести 09.08.2017

Праисторијски крокодил добио име по Лемију из „Моторхеда“

РТС 09.08.2017
Леми Килмистер, некадашњи вођа британске хеви-метал групе „Моторхед“, од сада има и свој фосил, јер је група научника која воли музику Килмистера, преминулог 2015. године, дала име Леми примитивном праисторијском… »

ФБИ претресао кућу шефа Трампове кампање

РТС 09.08.2017
Агенти ФБИ претресли су кућу некадашњег шефа председничке кампање Доналда Трампа Пола Манафорта и запленили документа и друге материјале, рекао је Манафортов портпарол. Портпарол Џејсон Мелоуни је рекао да су агенти 26… »

Ове године од туризма 1,2 милијарде евра

РТС 09.08.2017
Министар трговине и туризма Расим Љајић ове године очекује три милиона туриста у Србији и девизни приход од туризма од 1,2 милијарде евра. "Мислим да туризам постаје озбиљна привредна грана која доприноси економском развоју… »

Титула прве даме – улога коју Французи не желе да плате

РТС 09.08.2017
На предлог Емануела Макрона да његова супруга, прва у француској политичкој историји понесе титулу прве даме, француска јавност реаговала је бурно. Са друге стране, у Сједињеним Америчким Државама избором председника… »

У случају туче затвореника држава плаћа одштету претученом

РТС 09.08.2017
У случају туче затвореника у којој неки од њих претрпи повреду или телесно оштећење, одговорност за накнаду штете повређеном сноси држава, закључак је Врховног касационог суда (ВКС). Овај став ВКС објавио је у случају… »

Мумбај паралисан демонстрацијама

РТС 09.08.2017
У економској престоници Индије Мумбају око 200.000 демонстраната захтева увођење квота за послове у влади и на универзитетима због незапослености и пада зарада у пољопривреди. Бројне продавнице у јужном делу Мумбаја остале су… »

Иво Јосиповић изазвао удес у центру Загреба

РТС 09.08.2017
Бивши председник Хрватске Иво Јосиповић ударио је својим аутомобилом у Палмотићевој улици у Загребу у паркирани теренац. Повређених у саобраћајној незгоди није било. Теренац је био паркиран на обележеном месту за паркинг… »

Иран, ухапшене 64 особе због забављања поред базена

РТС 09.08.2017
Полиција у Ирану је ухапсила 64 младих на забави поред базена у централној провинцији Исфахан због непоштовања строгих правила ислама, јавила је иранска државна телевизија. Исламска револуционарна гарда је ухапсила 64… »

"Олуја" међу Хрватима у Србији

РТС 09.08.2017
Хрватски демократски форум позвао је председника Демократске странке Хрвата у Војводини и народног посланика Томислава Жигманова да се више не оглашава о положају Хрвата у Србији, јер, како наводи потпредседник ХДФ-а Звонимир… »

Фена: Посланици у БиХ зарађују хиљаде евра варањем државе

РТС 09.08.2017
Кроз примање различитих додатака, посланици у БиХ развили су систем варања државе и тако на сумњив начин присвојили на хиљаде евра, објавио је сарајевски Центар за истраживачко новинарство. За то нико никада није… »