Извор: РТС архива вести 09.08.2017

Пожар код Машинске индустрије у Нишу, људи безбедни

РТС 09.08.2017
Траву и ниско растиње на простору иза Машинске индустрије Ниш захватио је пожар, али ватра не угрожава куће у том делу града, нити објекте у фабричком кругу, потврђено је у нишкој полицији. "Пожар је пријављен у 12.10… »

Нападачи упали у хотелу у центру Риге

РТС 09.08.2017
Наоружани нападачи улетели су у хотел "Гарден палас" у центру главног града Летоније, саопштили су локални медији. Инцидент се догодио након што је избила свађа између власника хотела и једног госта, а како би спречили да… »

"Односи Србије и Катара добри и пријатељски"

РТС 09.08.2017
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић и амбасадор Катара Мубарак бин Фахад ел Тани сагласили су се у Београду да су односи две земље добри и пријатељски, и са перспективом даљег… »

Из Зете извучена 31 топовска граната и две авио-бомбе

РТС 09.08.2017
Рониоци црногорског Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова извукли су 31 топовску гранату и две авио-бомбе из реке Зете. Реч је о топовским гранатама и бомбама из Другог светског рата које су… »

Пашалић: Много посла пред омбудсманом

РТС 09.08.2017
Сваког месеца заштитник грађана ће један дан разговарати са грађанима, а први пут 23. августа. Зоран Пашалић каже за РТС да је пред институцијом омбудсмана доста посла. Понавља да су плате омбудсмана и његових заменика… »

Патаготитан мајорум, највећа животиња која је икада ходала Земљом

РТС 09.08.2017
Остаци шест џиновских диносауруса откривени у Аргентини 2012. године припадали су највећим живим бићима која су ходала планетом, у односу на које је тираносаурус рекс изгледао као патуљак. Са 76 тона ови биљоједи су били… »

Руска адвокатица о скандалу око сусрета са Трамповим сином

РТС 09.08.2017
Руска правница Наталија Весељницка изјавила је да је скандал око њеног сусрета са сином америчког председника Доналдом Трампом Млађим 2016, о чему је писао "Њујорк тајмс", апсолутно изрежирана прича иза које стоји… »

На крузеру провели 10 дана у мраку због гусара

РТС 09.08.2017
Путници крузера „Си принцес“ који је пловио од Сиднеја до Дубаија провели су десет дана у тоталном мраку, а разлог томе био је потенцијални напад сомалских гусара у Индијском океану и Арапском мору, објављено је на… »

Матис оштро запретио Пјонгјангу

РТС 09.08.2017
Амерички министар одбране Џејмс Матис изјавио је да севернокорејски режим треба да престане да разматра акције које би "довеле до његовог краја и уништења севернокорејског народа". Шеф Пентагона је рекао да би свака акција… »

Кријумчар гурнуо мигранте у море код јеменске обале, 50 мртвих

РТС 09.08.2017
Око 50 миграната, углавном тинејџера из Сомалије и Етиопије "намерно је удављено" када их је кријумчар гурнуо у море код јеменске обале, саопштила је Међународна организација за миграције (ИОМ). У саопштењу се наводи да је… »