Политика архива вести 14.12.2017

Скупштина усвојила буџет за 2018.

Политика 14.12.2017
Власт повукла триста амандмана, за опозицију је то доказ опструкције. Скупштина Србије усвојила је буџет за наредну годину, којим су планирани приходи од 1,178 милијарди динара, расходи од 1,207 милијарди, а дефицит од 28,4… »

Вучић: Поносни смо на пријатељство са Кубом

РТС 14.12.2017
Председник Србије Александар Вучић је у Хавани, где се састао са председником народне скупштине Естебаном Ласом Ернандезом, захвалио Куби због њене позиције поводом Косова и Метохије и рекао да верује да ће та посета… »

Дачић: Кривичне пријаве Хватске против генерала пропаганда

РТВ 14.12.2017
БЕОГРАД - Министар спољних послова Ивица Дачић каже да то што Тужилаштво у Загребу покреће кривичне пријаве против петорице генерала ЈНА, држављана Србије, за ракетирање Банских двора реч о пропаганди Хрватске, јер је… »

Делегација Србије у посети Куби Вучић се састао са Ернандесом и одржао предавање на Универзитету у Хавани (фото)

Вечерње новости 14.12.2017
Председник Србије Александар Вучић допутовао је данас на Кубу у дводневну званичну посету, којој, судећи по водећим националним медијима, званична Хавана придаје велику пажњу. Председник Србије Александар Вучић састао се… »

"900 људи на уговору, за једно место плаћамо 3кс"

Б92 14.12.2017
Београд -- Током другог полугодишта биће расписан конкус за нова радна места у школама, најављује министар просвете Младен Шарчевић. "Већ током другог полугодишта, када почистимо све што је скривено, ослободиће се део… »

Дачић: Косово је наш Јерусалим

Б92 14.12.2017
Београд -- Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио да Србија и Израел имају пријатељске односе са богатом традицијом и додао да је Косово српски Јерусалим. Дачић је, на конференцији поводом 25. годишњице успостављања… »

Ђукић-Дејановић: Ако треба парламентарни, онда с београдским

РТВ 14.12.2017
БЕОГРАД - Ако ће парламентарни избори бити одржани за шест месеци, онда је боље да ти избори буду одржани заједно са београдским, сматра министарка и високи функционер СПС Славица Ђукић Дејановић. "Ако ћемо изборе имати… »

Дачић: Питање Јерусалима неће имати реакцију Србије

Дневник 14.12.2017
БЕОГРАД: Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да питање признања Јерусалима од стране САД за главни град Израела неће имати реакцију Србије, јер, како је истакао, изјашњавање Србије не би помогло да се то… »

Вулин: БиХ поштујемо, РС волимо

РТС 14.12.2017
Српски министар одбране Александар Вулин, који борави у званичној посети БиХ, разговарао је у Бањалуци са председником Републике Српске Милорадом Додик, који је том приликом истакао да га радује чврст став Србије да поштује… »

Унутрашњи дијалог: И спортисти о Косову и Метохији

Б92 14.12.2017
Београд -- На шестом скупу унутрашњег дијалога о КиМ, који је покренут на иницијативу председника Србије, мишљења су изнели представници спортских организација. Представници спортских савеза истакли су да је Влада Србије… »