Политика архива вести 14.12.2017

Остаје блокада запошљавања

Вечерње новости 14.12.2017
Скупштина Србије усвојила у четвртак Закон о буџету за 2018. годину. ПОВЕЋАЊЕ плата за 10 одсто у јавном сектору и пет одсто у администрацији и раст пензија за пет процената основне су ставке измена Закона о буџетском… »

Вучић на Куби посетио изложбу о Фиделу Кастру

Дневник 14.12.2017
ХАВАНА: Председник Србије Александар Вучић обишао је изложбу фотографија о лидеру кубанске револуције Фиделу Кастру, где је у књигу утисака написао: “Један бољи свет је могућ! Хвала, Фиделе!" “Фидел Кастро је нестао… »

Дачић: Кривичне пријаве Хватске против генерала пропаганда

РТВ 14.12.2017
БЕОГРАД - Министар спољних послова Ивица Дачић каже да то што Тужилаштво у Загребу покреће кривичне пријаве против петорице генерала ЈНА, држављана Србије, за ракетирање Банских двора реч о пропаганди Хрватске, јер је… »

Кубански медији о доласку Вучића на позив Раула Кастра

Блиц 14.12.2017
Кубански медији посветили су велику пажњу посети председника Србије Александра Вучића Хавани, најављујући на насловним странама и у ударним терминима његове разговоре са кубанским званичницима и друге планиране активности… »

"900 људи на уговору, за једно место плаћамо 3кс"

Б92 14.12.2017
Београд -- Током другог полугодишта биће расписан конкус за нова радна места у школама, најављује министар просвете Младен Шарчевић. "Већ током другог полугодишта, када почистимо све што је скривено, ослободиће се део… »

Обележено 25 година дипломатских односа са Израелом

Данас 14.12.2017
Србија и Израел имају све развијеније политичке и економске односе, оценили су данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић и амбасадорка Израела Алона Фишер Кам на обележавању 25 година дипломатских односа. Дачић је… »

Ђукић Дејановић: Ако треба да буде парламентарних избора, онда нека их буде с београдским

Блиц 14.12.2017
Ако ће парламентарни избори бити одржани за шест месеци, онда је боље да ти избори буду одржани заједно са београдским, сматра министарка и високи функционер СПС Славица Ђукић Дејановић. - Ако ћемо изборе имати за шест… »

Дачић: По питању Јерусалима Србија остаје при принципијелном ставу

Политика 14.12.2017
Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас у Београду, поводом одлуке САД да призна Јерусалим као главни град Израела, да је то „веома осетљиво питање”, да сукоб Израелаца и Палестинаца дуго траје, и да је… »

Вулин: Србија искрено поштује БиХ, а Републику Српску искрено воли

Нови магазин 14.12.2017
Министар одбране Србије Александар Вулин поновио је данас у Бањалуци да је Србија опредељена за мир и стабилност, истичући да за то треба да има подршку свих земаља у региону. "Србија искрено поштује БиХ, а РС искрено… »

Унутрашњи дијалог: И спортисти о Косову и Метохији

Б92 14.12.2017
Београд -- На шестом скупу унутрашњег дијалога о КиМ, који је покренут на иницијативу председника Србије, мишљења су изнели представници спортских организација. Представници спортских савеза истакли су да је Влада Србије… »