Извор: Блиц архива вести 26.06.2018

Захаријева: Велики корак у процесу приступања Србије ЕУ

Блиц 26.06.2018
Министарка спољних послова Бугарске Екатарина Захаријева изјавила је да отварање два нова поглавља преставља велики корак у процесу приступања Србије ЕУ. - Не сумњам да ће се процес прошšирења за Србију одвијати глатко… »

Дачић: Решење за Косово не може да буде признање независности

Блиц 26.06.2018
Уколико желимо трајно решење за Косово и Метохију, оно не може да се заснива на томе да Србија призна независност, а приметно је да Приштина нема вољу за постизање компромиса, изјавио је данас министар спољних послова… »

ЕП: парламентарци: ЕУ не саме да разочара Западни Балкан

Блиц 26.06.2018
Једанаест европских парламентараца послало је отворено писмо лидерима ЕУ у коме траже да се на самиту ЕУ 28. и 29. јуна премијери и председници земља чланица договоре о одлучним корацима у оквиру ЕУ политике проширења. ЕУ… »

Сазнајемо: Зорану Марјановићу продужен притвор!

Блиц 26.06.2018
Зорану Марјановић, супругу убијене певачице Јелене Крсмановић, који је осумњичен за њено убиство, продужен је притвор, сазнаје "Блиц". Ову одлуку данас је донело Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду, након… »

Четири Гркиње и закључана врата кућа уништиле С.А.Б травел

Блиц 26.06.2018
Власник агенције С.А.Б. травел Стеван Буђић каже да су проблеми агенције почели када власници закупљених и плаћених кућа у Грчкој нису хтели да приме туристе. Иако је каже свестан да то путнике који су остали без… »

Последице сукоба САД - Кина оштри пад вредности акција на Волстриту

Блиц 26.06.2018
Акције на Волстриту оштро су пале, при чему су С&П 500 и Насдак индекс забележили највећи губитак у више од два месеца. Велики пад је последица јачања трговинских тензија између САД-а и осталих водећих светских економија… »

Врховни суд Америке подржао Трампову забрану

Блиц 26.06.2018
Врховни суд САД подржао је данас забрану председника Доналда Трампа о уласку грађана неколико углавном муслиманских земаља у САД. Суд је тиме одбацио приговор да забрана дискриминише муслимане или да је председник њоме… »

Вучић са француским предузетницима: Велике могућности за заједничке пројекте

Блиц 26.06.2018
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са члановима делегације МЕДЕФ - Покрета француских предузетника, којима је поручио да Србија придаје велики значај развоју односа са Француском, а посебно развоју економске… »

Дијалог са приштином: Дачић о Ангелини Ајнхорст: Ићи ће код једних и других, у Америку...

Блиц 26.06.2018
Учешће у преговорима Београда и Приштине Ангелине Ајнхорст из Европске службе за спољне послове (ЕЕАС) није ништа ново, долази код једних и других, разговара, иде у Америку, учествује као део тима шефице дипломатије ЕУ… »

"Родитељи и кад примете да им се дете дрогира, не желе да погледају истини у очи"

Блиц 26.06.2018
Директорка Специјалне болнице за болести зависности у Драјзеровој Мира Ковачевић изјавила је данас да расте број младих који пробају или имају било каква искуства са психоактивних супстанцама, али да то не значи да аутоматски… »