Друштво

Сат апокалипсе за 20 секунди ближи поноћи

Данас пре 14 сати
Сат апокалипсе који симболизује неминовност глобалне катаклизме, напредовао је за 20 секунди према поноћи и означава 100 секунди до поноћи, саопштила је група научника која сваке године прилагодјава казаљке у складу са… »

Избори долазе: Никад брже расписани медијски конкурси широм Србије

Цензоловка пре 9 минута
У градовима и оштинама власт се само у изборној години напрасно сете шта им је законска обавеза - да на време распишу конкурсе за пројектно суфинансирања медијских садржаја. Градови и општине пожурили су овог јануара да… »

Нишлијка која је унапредила високо образовање у Америци: Проф. др Зорица Пантић, прва жена ректор технолошког факултета у…

Блиц пре 8 минута
Када су ме изабрали за ректора Вентворт института за технологију у Бостону, постала сам прва жена инжењер у Америци која је водила један технолошки универзитет. Овде нема много жена инжењера, а посебно не на водећим… »

Ово ће бити омиљена књига ваше деце – "Веровали или не" на поклон у "Блицу"

Блиц пре 3 минута
Да ли сте знали да бик не препознаје црвену боју, да смо ујутру сантиметар виши него увече, да време брже тече што смо на вишој надморској висини или да деведесет девет одсто људи не може језиком да додирне свој лакат? У… »

Колико кошта читуља у Србији

Ало пре 9 минута
Ово је комплетан ценовник услуге. Када се сви трошкови узму у обзир, сахрана у Србији кошта скоро 2.ооо евра, а они који својим најмилијима желе да приуште испраћај на онај свет какав сматрају да им доликује неретко морају да… »

Новак о исхрани: “То није само дијета, имам етичке разлоге…”

Недељник пре 45 минута
Бета - АП Пхото/Дита Алангкара Новак Ђоковић отворено је причао о свом специфичном начину исхране после победе над Јошихитом Нишиоком у трећем колу Аустралијан опена и истакао да је у почетку било много критика и сумњи у… »

Оде плата на припремну наставу: Вежбе за упис на факултете коштају око 40.000 динара

РТВ Нови Пазар пре 32 минута
Припреме за пријемни испит на престоничким факултетима увелико су у току и за њих будући бруцоши морају да издвоје од 20.000 до 40.000 динара, у приватним едукативним центрима и до 500 евра. Најповољнија је цена припремне… »

Научници открили: Седу косу не изазива стрес, већ ове две ствари

Блиц пре 15 минута
Дерматолози тврде да не постоји научни доказ да стрес утиче на прерану појаву седе косе, и да се ова појава пре свега приписује генетици и старењу. Ако сте и сматрали да је за наглу појаву белих власи на вашој глави крива… »

Чак свака трећа породиља без запослења: Ево где је највећа стопа незапослености у Србији

Вечерње новости пре 1 сат
Од 64.000 породиља у 2018. години, чак 20.000 у тренутку рођења детета било без радног места и сталних примања. ЧАК 20.000 породиља у Србији је у 2018. у тренутку рођења детета било без посла! Од око 64.000 жена које су… »

5 Намирница које нису тако здраве као што већина људи мисли

БизЛифе пре 44 минута
Фото: Пиксабаи Ако желите да једете здраво, читајте декларације на производима те се информишите о пореклу поједине намирнице. Само зато што садрже много воћа, не значи да су смутији здрави. Индустријска паковања тих… »

Друштво, најновије вести »