Друштво

То што уништавамо живи свет на планети доприноси и појави болести као што је корона, а ево шта смо већ све упропастили

Блиц пре 9 сати
Светске популације сисара, птица, водоземаца, гмизаваца и риба у просеку су смањене за две трећине за мање од пола века, открива недавно објављени Извештај о животу на планети 2020, светске организације за природу ВВФ. То је… »

Читајте нови "Блиц" одмах! Хронологија случаја који је шокирао Србију: Ко штити насилника из Новог Сада?

Блиц пре 8 сати
Најновији штампани " Блиц" можете читати одмах путем наше онлине платформе штампана издања. У најновијем штампаном издању "Блица" читајте како је и зашто побегао насилник из Новог Сада Иван Контић. "Блиц" анализира… »

Америка слави српског генија: Подигнут споменик Николи Тесли - биста као знак сећања на струју коју им је довео 1897. године

Вечерње новости пре 8 сати
НА углу улица Главне и Северне дивизије у граду Бафалу код Њујорка отворен је Парк Николе Тесле, у коме се налази споменик српском генију и једном од највећих научника у историји човечанства, 20. по реду у Америци. На овај… »

Јеси ли Србијанка или српкиња? Фотографија четири девојке са Балкана посвађала Твитер

Вечерње новости пре 8 сати
КО су Срби, а ко Србијанци, шта је правилно и да ли је могуће бити оба - пита се домаћи Твитер. Иако се то не дешава први пут на друштвеним мрежама, већ често дође и до подела, убеђивања и вређања суседних народа… »

Мунтање

Данас пре 10 сати
Мала пошта, насељска, кратак ред, пензије се чекале дан-два пре. И пре корона кризе, пред њом су мучили чекаче и по зими и по врућини пуштајући по двоје троје. Лети, да се не загреје климатизација, а зими, ваљда само да… »

Данас имамо мање заражених него јуче, али је "Конов коефицијент" скочио и то никако није добро

Блиц пре 9 сати
Последњи корона пресек показује смањење броја новозаражених у односу на претходни дан и на први поглед може да делује безопасно, али ако упоредимо податке са оним јучерашњим, те узмемо у обзир и чувени "Конов коефицијент"… »

Српском ћилиму није одолео ни принц Чарлс: Вредне даме из Стапара овај стари занат чувају од заборава

Блиц пре 10 сати
Традиционално ћилимарство, ручно ткано културно наслеђе Србије, и промоција српске културе били су заједнички циљ учесница шесте по реду ткачке колоније у Стапару, представника Владе и дипломатског кора, који су посетили… »

Чудесни ера прешао 100.000 километара: Ужичанину Зорану Лазићу (58) бицикл инспирација

Вечерње новости пре 9 сати
ИСПРЕД чувеног кафеа на Слануши у срцу Ужица, врелог септембарског поподнева окупљају се овдашњи бициклисти рекреативци, заљубљеници у отворене просторе и даљине, у све што се новцем не може купити. На зид радње… »

Убили их Шиптари у униформама ОВК: Потресне сцене на Орловачи - Олгица љуби слику мртве браће док изговара ове речи

Вечерње новости пре 9 сати
ПАРЦЕЛА један, овде на Орловачи, треба да буде државно знамење. Да се прво овде доводе гости из света када дођу да преговарају са нама о нашој земљи, Космету - говори "у браду" избегли песник Ранко Ђиновић, док замиче за… »

"Виолина је отхранила четворо деце": Шапчанин је заволео музику уз прадеде и постао најмлађи члан симфонијског оркестра у…

Блиц пре 10 сати
Његовог оца виолинисту Ахмета Лекића, познају сви у Шапцу, а млади Салко породични инструмент однео је даље, чак у Израел. Као најмлађи члан Јерусалимског симфонијског оркестра, са само 22 године, свирао је у… »

Друштво, најновије вести »