Економија

Продају пет авиона одједном: Монтенегро ерлајнс набавља Ембраер Е195

Б92 пре 1 сат
Подгорица -- Монтенегро ерлајнс је објавио конкурс за набавку једног авиона Ембраер Е195, који може бити полован (произведен након 2007) или нов, уз испоруку до априла. Уговор о лизингу ће бити на рок од три године, уз… »

Настављено асфалтирање сеоских путева

Морава инфо пре 2 сата
ЧАЧАК – Руководство града Чачка протеклих дана обишло је неколико села у којима су асфалтирани локлани путеви и том приликом поручили да ће се у наредном периоду још улагати како би мештани имали боље услове него до… »

Пољска одустала од руског гаса

Каматица пре 3 сата
Пољска ради на смањењу своје зависности од руских енергетских извора, које је Москва понекад користила као средство политичког притиска на своје партнера, наводи АП. У оквиру напора за смањење зависности је и склапање… »

Пиноле – младо вино од старог знанца из Сремских Карловаца

Дневник пре 2 сата
По жељи свог власника др Милана Убавића „Винум“ из Сремских Карловаца уврстио се у круг винских кућа широм света које негују култ младог вина. Трећу годину заредом та винарија нешто пре трећег четвртка у новембру… »

Оптика и вино на чувеној сремској граници

Дневник пре 2 сата
Вино је, каже Драгомир Стаменковић, заволео за време студија у Француској, али је пословни подстицај добио на – Светој Гори. На попиначком ауто-путу, који је испао лабава али ипак стратешки важна међа између винског и… »

Скупоцене гљиве се суше: Глобално отопљавање угрозило посао трагача за тартуфима

Б92 пре 2 сата
Алба -- Раст глобалних температура забрињава трагаче за тартуфима у италијанском граду Алба, где најцењенији примерци могу донети двоструку већу цену од злата. Због високих температура у октобру, осам од 10 тартуфа које је… »

РСЕ: Србија нема увид како се троши руски кредит за модернизацију железнице

Данас пре 3 сата
Србија као корисник два кредита Русије за модернизацију железнице има врло мало или готово никакав увид у то кога руска овлашћена компанија РЖД Интернешнал ангажује као подизвођаче на пословима реконструкције железнице у… »

Где је извештај о исправности приватизације Галеника, запослени узнемирени

Данас пре 3 сата
Надлежни још нису обелоданили да ли је бразилски купац испоштовао купопродајни уговор за Галенику Иако је рок за контролу исправности приватизације и поштовања купопродајног уговора за Галенику истекао 2. новембра, јавност… »

Свет је полудео, систем је сломљен

Спутник пре 3 сата
Западне централне банке штампају новац у великом обиму покушавајући да одрже економски раст, наводи инвеститор Раи Далио. Откривамо како сав тај новац завршава у џепу најбогатијих без позитивног утицаја на њихов буџет… »

„Ал Дахра” гради биогасна постројења у Београду

Политика пре 3 сата
У плану подизање десет постројења у оквиру фарми на земљишту бившег ПКБ-а на Палилули. Компанија „Ал Дахра Србија”, која је прошле године постала власник ПКБ-а, планира изградњу привредно-индустријског комплекса у… »

Економија, најновије вести »