Економија

Како епидемија коронавируса утиче на српску економију

РТС пре 3 сата
Епидемија коронавируса у Кини представља највећу неизвесност с којом се суочава глобална економија, сматра директорка ММФ-а Кристалина Георгијева. Процене су да ће се кинеска економија у кратком року опоравити ако се… »

Основна пензија - ко ће профитирати од ње?

Б92 пре 5 сати
Берлин -- Немачка влада је после вишемесечних расправа донела концепт основне пензије. Одговори на питања ко би требало да је добија и како се она израчунава су врло компликована. Шта је основна пензија? Онај ко је радио или… »

Комшијама лоше иде: Аеродром најслабији у Европи

Б92 пре 6 сати
Сарајево -- Званичници међународне заједнице у БиХ већ дуже време су незадовољни пословањем Аеродрома Сарајево, а сада су одлучили да јавно изнесу своје незадовољство. Због чињенице да је Аеродром Сарајево по броју… »

Опасан за људе: Забрањен увоз воћа третираног штетним инсектицидом

Вечерње новости пре 8 сати
Земље чланице Европске уније договориле су се да забране увоз воћа које садржи трагове клорпирифоса. Земље чланице Европске уније договориле су се да забране увоз воћа које садржи трагове клорпирифоса. То је пестицид који… »

Шири се пешачка зона у центру: Археолошки коридор под земљом, трамвај 1...

Мондо пре 13 сати
Пространи пешачки коридор, споменик у част убијеном премијеру Зорану Ђинђићу, јавна подземна гаража или уместо ње археолошка атракција подно Васине улице и трамвај 1 од Славије до Калемегдана. Пространи пешачки коридор… »

Пола милиона грађана нема ни за основне потребе

БизЛифе пре 28 минута
Фото: Пиксабаи Заштитник грађана Зоран Пашалић упозорио је да, по резултатима истраживања, око 500.000 грађана Србије не може да задовољи основне егзистенцијалне потребе, при чему су у ризику од сиромаштва највише… »

Путеви и станоградња дају импулс привредном расту

Политика пре 1 сат
Учешће грађевинске оперативе, што подразумева само градњу и рушење, у БДП-у је 2019. године премашило пет одсто. Према најновијим подацима Републичког завода за статистику, вредност изведених грађевинских радова на… »

„Фијат” остао без делова из Кине

Политика пре 2 сата
Производња аутомобила у Крагујевцу требало би да буде настављена до краја месеца, јер су у процесу проналажења добављача делова. Италијанско-амерички произвођач аутомобила „Фијат-Крајслер” саопштио је да је… »

Дефинитивно крај! Ево кад ће бензинци и дизелаши бити избачени из употребе

Србија данас пре 2 сата
Како би смањили емисију штетних гасова Велика Британија објавила је нови план о потпуној забрани продаје аутомобила с бензинским и дизелским моторима, али и оних с хибридним моторима. Нови закон на снагу би требало да ступи до… »

Субвенције за механизацију младим пољопривредницима стижу у априлу

РТС пре 3 сата
Више од пет и по хиљада младих пољопривредника пријавило се на конкурс за бесповратна средства за куповину механизације и набавку квалитетних приплодних грла. Конкурс је завршен у децембру, али новац још није подељен… »

Економија, најновије вести »