Економија

Из Чачка се највише извозе лимови, алати и машине, доминира увоз аутомобила

Морава инфо пре 6 сати
ЧАЧАК – Са подручја Чачка и прошле године су се највише извозиле разне врсте лимова, шипки, алата и машина, док су се највише увозили аутомобили, делови и остала превозна средства. Извоз лимова, алата и машина прошле… »

У Индији откривено 3.000 тона злата

Србија данас пре 5 сати
Геолози су открили у Индији залихе злата које су пет пута веће од државних резерви ове земље. Два рудника са око 3,5 хиљаде тона златне руде откривена су у округу Сонбхадра на истоку града Утар-Прадеш. Вредност злата се… »

На градилиштима обавезна уметничка дела

Б92 пре 6 сати
Београд -- Скупштина града почетком марта требало би да усвоји одлуку која ће обавезати инвеститоре да на скелама имају засторе са уметничким делима из Народног музеја. Осим тога, Град планира да ове и наредне године више… »

Наставља се бурни раст цене злата

Вести онлине пре 7 сати
Бурни раст цена злата се наставља на светском тржишту. Инвеститори купују драгоцени метал, како би се обезбедили услед епидемије коронавируса и утицаја кинеских мера на глобалну економију. Цена злата је порасла за 1,57 одсто… »

Поринута мала марина на Тиси код Бечеја ФОТО

Б92 пре 6 сати
Бечеј -- Старији житељи вароши крај Тисе радо се сећају дочека и испраћаја бродова с пристаништа у Бечеју. Њихови потомци нису имали то задовољство, јер у Бечеју нема пристаништа, а и бродови се ретко виђају. Како је… »

Све више српских фирми бежи са Кипра?

Каматица пре 8 сати
Према нашим информацијама, повлачење ће тек да се настави, а главни разлог је то што Кипар више није оно што је био - трошкови пословања и одржавања бизниса у овој офшор зони драстично су повећани, и до 10.000 евра… »

Пекмез из радње на газдинству: Од 1. марта важи правилник о продаји прехрамбених производа на кућном прагу

Вечерње новости пре 7 сати
Произвођачи морају да се региструју као предузетници и да плаћају паушал. СВИ мали произвођачи биљних прехрамбених производа од 1. марта ће моћи и на кућном прагу да продају домаће специјалитете легално. Начин на који… »

Наставља се бурни раст цене злата

Спутник пре 8 сати
Бурни раст цена злата се наставља на светском тржишту. Инвеститори купују драгоцени метал, како би се обезбедили услед епидемије коронавируса и утицаја кинеских мера на глобалну економију. Цена злата је порасла за 1,57 одсто… »

Реконструкција вртића Зека у Великом Мокром Лугу биће завршена у априлу

Екапија пре 9 сати
Реконструкција вртића Зека у Великом Мокром Лугу, која је почела почетком фебруара, биће завршена средином априла, а улагања су вредна 20 милиона динара. Овај вртић похађа 148 деце, која сада иду у два друга објекта… »

Изграђена мала марина на Тиси код Бечеја

Екапија пре 8 сати
Захваљујући ИПА пројекту, на обали Тисе у Бечеју изграђено је пристаниште са плутајућим објектом за мале бродове и риболовце. У овом прекограничном пројекту учествују и две општине из Мађарске, Алђе и Чонград, у којима… »

Економија, најновије вести »