Економија

Градилишта сузила тротоаре: Казне и до 3 милиона динара

Б92 пре 16 сати
Београд -- Према Закону о путевима, постоје казне предвиђене за заузимање јавног простора, али инвеститори могу да за то добију дозволу од Секретаријата за саобраћај. У самом центру Београда постоје два градилишта која су… »

Путеви Србије припремају скупу и сложену санацију клизишта на путу Београд-Обреновац

Бета пре 12 сати
Јавно предузеће "Путеви Србије" саопштило је да је започело израду нове пројектно-техничке документације за санацију клизишта код Умке и у Дубоком на путу Београд-Обреновац. Засад нема наговештаја да ли ће се тај пут… »

"Доведи пријатеља: 2.000, пренеси рачун 3.000 динара" Борба између банака је толико оштра да су почели да потплаћују…

Блиц пре 16 сати
Све више банака у Србији покушава да привуче клијенте “стимулацијама” попут – пребаците плату код нас и добићете награду од 3.000 динара. Ако доведете пријатеља који ће отворити текући рачун код нас… »

ММФ предлаже нови аранжман с Босном и Херцеговином

Б92 пре 8 сати
Бања Лука -- Међународни монетарни фонд (ММФ) неће настављати продужени аранжман с Босном и Херцеговином, већ ће предложити да се иде на закључивање новог програма. Како је објаснио Ендрју Џуел, нови стални… »

Рекордан број запослених у Немачкој од пада зида

Н1 Инфо пре 10 сати
У Немачкој је, упркос назнакама рецесије, досегнут рекордан број запослених, који износи 45,4 милиона људи и највећи је број запослених од уједињења Немачке, произлази из статистике коју је у понедељак објавио Савезни завод… »

Министарка од турске компаније "Ташјапи" очекује да поштује задате рокове

Н1 Инфо пре 9 сати
Министарка грађевинарства Зорана Михајловић разговарала је са представницима турске компаније "Ташјапи" о пројектима које та компанија реализује у Србији на изградњи путне инфраструктуре и станова за припаднике снага… »

Ембарго на венецуеланску нафту натерао Америку да купује дизел од архинепријатеља

Б92 пре 11 сати
Москва -- Последњих месеци дизел је постао сировина која се највише извози из Русије у Америку. Увоз дизела из Русије и бивших совјетских република у САД порастао је до достизања вишегодишњег максимума од 1,35 милиона тона… »

САД поново одложиле санкције кинеском Хуавеју

Н1 Инфо пре 3 сата
Администрација председника САД Доналда Трампа је за још 90 дана одложила забрану продаје америчких производа кинеској компанији Хуавеј. САД су у мају ставиле на црну листу пет кинеских организација, међу којима је и Хуавеј… »

Нова уредба - за предвидљивије пословање паушалаца

Дневник пре 10 сати
БЕОГРАД: Нацрт уредбе о паушалном опорезивању предвиђа низ погодности, а за 117.000 паушалаца у Србији, промена, пре свега, доноси аутоматизацију процедура, смањење бирократије и већу предвидљивост у погледу утврђивања… »

Новим буџетом предвиђено мање новца за Министарство културе и информисања

Данас пре 10 сати
Помоћник министра културе и информисања за економско-финансијске послове Жељко Ковачевић изјавио је данас да је Предлогом закона о буџету Србије за 2020. годину предвиђено да се за Министарство културе и информисања, за… »

Економија, најновије вести »