Спутник

Пентагон: Руске подморнице драстично повећале своје активности

Спутник пре 12 сати
Шеф Европске команде америчких снага, генерал Тод Волтерс изјавио је да је Русија 2019. године повећала активност своје подморничке флоте, али и да се руски морнари адекватније понашају. „Упоредили смо подводне акције… »

Коронавирус зауставио продају аутомобила у Кини, произвођачи очајни

Спутник пре 12 сати
Кинеско тржиште аутомобила је дословно нестало преко ноћи. Коронавирус и мере за његово сузбијање су дословно зауставили продају аутомобила у Кини. У првој половини фебруара забележен је пад од чак 92 одсто, а у првој… »

Штетне последице продаје „Комерцијалне банке“ по Србију баш у критичном тренутку /видео/

Спутник пре 13 сати
Продаја Комерцијалне банке могла би да има штетне последице по Србију, поготово у критичном тренутку који због ефеката коронавируса на глобалну економију, трговинског сукоба САД и ЕУ и растућих геополитичких поремећаја… »

Лазански ексклузивно: Зашто Москва 1991. није могла да подржи војни пуч у СФРЈ /видео/

Спутник пре 13 сати
Због чега Русија 1991. године није могла да подржи војни пуч у СФРЈ, и како је генерал Вељко Кадијевић у последњем тренутку спасен од изручења Хрватској? Поводом смрти последњег совјетског маршала Дмитрија Јазова… »

„Подгоричка господа“ изазовом освајају свет: Ја сам лице са улице и не дам светиње! /видео/

Спутник пре 13 сати
Интернет изазов „Подгоричке господе“ осваја свет. У тренуцима када црногорски народ исписује историју бранећи српске светиње, а истину и дешавања нису у прилици да прате на телевизији, људи су се масовно окренули… »

САД запретиле: Санкције свима који купују венецуеланску нафту

Спутник пре 13 сати
Америка ће увести нове и озбиљне санкције свима који буду куповали нафту од Венецуеле, изјавио је председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп. „Помно пратимо дешавања у Венецуели и то што се тамо дешава нам се… »

Бугарски председник се пожалио због цене руског гаса

Спутник пре 13 сати
Председник Бугарске Румен Радев се пожалио да Софија скоро дупло више плаћа за руски гас у односу на друге државе. „Од осам земаља, које су део гасног споразума између 'Гаспрома' и Европске комисије, само Бугарска није… »

Моћне силе јединствене по питању Израела, али је позадина далеко од – јединства

Спутник пре 13 сати
Вест да је Савет безбедности УН неку резолуцију усвојио једногласно, поготово ако се ради о кризи на Блиском истоку, може да звуче изненађујуће. Управо то се догодило и Савет безбедности усвојио је резолуцију о… »

Кијев се „врло врло снажно“ припрема за „офанзиву“ Русије

Спутник пре 13 сати
Кијев се „врло врло снажно“ припрема за офанзиву Русије великих размера, изјавио је секретар Савета за националну безбедност и одбрану (СНБО) Украјине Алексеј Данилов. Украјинске власти, како наводи Данилов, „знају шта у… »

Приштина позвала Ватикан: Признајте Косово, признајте жртве косовског народа

Спутник пре 13 сати
Председница скупштине привремених приштинских институција Вјоса Османи, затражила је данас од представника Ватикана у Приштини, Жан-Мари Спеица, да папству пренесе да размотре признавање независности Косова. „Признавање… »

Спутник, најновије вести »