Танго Сикс

[КОЛУМНА АЛЕНА ШЋУРИЦА] Аеродроми посебне намјене

Танго Сикс 18.08.2020
Просјечан читатељ ове колумне се сада пита „што овај брије“? Какви аеродроми посебне намјене? Зар није довољно аеродрома у регији? Заправо зар их нема пуно превише? И да има их. Регија не треба више аеродрома. Посебно… »

[ФОТО РЕПОРТАЖА] Сајгон изнад Шумадије: Сва еротика МУП-овог Бела 212 на изразито претеран начин

Танго Сикс 18.08.2020
Не знам постоји ли узбудљивији призор (у ваздухопловном смислу) од посматрања Белове машине како удара ваздух лопатицама свог главног ротора у контри залазећег сунца при повратку са мисије. „Мисије“ која је у овом случају… »

[АНАЛИЗА] Докле се стигло са развојем домаћег артиљеријско-ракетног система ПВО ПАСАРС?

Танго Сикс 17.08.2020
Приликом обиласка 15. тенковског батаљона Прве бригаде Копнене војске у касарни „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици 26. јула ове године, председник Србије Александар Вучић изјавио је, између осталог, да ће… »

Представљен најновији пројекат опционо пилотираног авиона јуришника ТАВ канадске компаније Икарус

Танго Сикс 14.08.2020
Канадска компанија Икарус Ероспејс (Ицарус Аероспаце) представила је пре четири дана свој оригниални дизајн новог пројекта под називом ТАВ (Тацтицал Аир Вехицле). Ради се о јуришној турбоелисној летелици која претендује да… »

Аеростар постаје румунски центар за одржавање авиона Ф-16

Танго Сикс 14.08.2020
Румунско Ратно ваздухопловство (Форțеле Аериене Ромâне, ФАР) и локални Аеростар СА са седиштем у граду Бакау, потписали су 7. августа протокол о сарадњи којим је ова компанија именована за Центар за одржавање борбених авиона… »

Албанија до 2022. године добија 6 малих беспилотних система РQ-20Б Пума

Танго Сикс 13.08.2020
Армијска Команда за уговарање – Редстоне (Арми Цонтрацтинг Цомманд – АЦЦ Редстоне), подређена Команди за уговарање америчке војске са седиштем у месту Редстоне Арсенал, Алабама, објавила је 31. јула набавку која је… »

Словачка набавља 17 радара за 155 милиона евра

Танго Сикс 12.08.2020
Нови и ревидирани услови Министарства одбране Републике Словачке за хитну набавку 17 потпуно нових 3Д радара (пројектованих за откривање циљева и мерења све три координате: азимута, удаљености и висине/елевације) за потребе… »

ДЦВ иницирао решење проблема нисколетећих летелица у резервату Увац

Танго Сикс 11.08.2020
Директорат цивилонг ваздухопловства данас је иницирао почетак решења проблема са потенцијално опасним летовима нижег висинског профила у резервату природе Увац. – У складу са новонасталом ситуацијом у вези угрожавања… »

[КОЛУМНА АЛЕНА ШЋУРИЦА] Како се лети у регији тијеком Корона кризе?

Танго Сикс 11.08.2020
У десет чланака тијеком Цовида-19 пратио сам стање тијеком кризе и непосредно након слабљења мјера, тј. успоставе промета у регији. Још у травњу (априлу) сам објавио процјене темељем најава највећих компанија. И десило се… »

[ПИЛОТСКЕ ПРИЧЕ] Желиш да постанеш пилот? Одустани, није вредно труда

Танго Сикс 10.08.2020
Е да, о пилотском послу. Сећам се кад сам био клинац, то је био добар посао, на све стране поштовање, новац, путовања, дугачки лејовери, дружења са кабинцима, разне друге бенефиције, оне званичне и незваничне. А сада, све… »

Танго Сикс, најновије вести »