Култура

Млади нишки писац Мети Камбери – живот на улици преточен у "Град бола"

РТС пре 1 сат
Књига "Град бола", 19-годишњег нишког писца Метија Камберија, једна је од највећих књижевних сензација ове године. У њој износи потресне детаље о животу на улици и у сиромашним ромским махалама. Мети Камбери је годинама… »

Монодрамом „Живот је Лото“ завршен трећи Фестивал малих позоришних форми

Данас пре 1 сат
Ова трагикомедија о томе шта се дешава када муж главне јунакиње Вере добије седмицу на лотоу одиграна је у Центру за културу у Котлујевцу. Од првог до последњег тренутка трајала је интеракција са публиком која је на овај… »

Гетефест – седам филмова са Берлинала бесплатно на интернету

Нова пре 1 сат
На филмском фестивалу "Гетефест" од 29. октобра до 4. новембра биће приказано седам филмова, од којих шест премијерно у Србији, наводе организатори из Гете института у Србији. Девето издање фестивала биће због коронавируса… »

Чуда живе у нама: Андреа Ивановић Јакшић о делима изложеним у београдској и крагујевачкој Рими

Вечерње новости пре 47 минута
ПРВИ пут галерија "Рима" прошле недеље је, два своја простора, у Београду и Крагујевцу, испунила делима једног ствараоца. Ту част указали су сликарки Андреи Ивановић Јакшић, њеним "узбурканим" великим форматима… »

Конкурс за доделу стипендија соло певачима и пијанистима корепетиторима

Дневник пре 1 сат
Управни одбор Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић - Калин“ расписао је Конкурс за доделу стипендија соло певачима и пијанистима корепетиторима за школску… »

Радови Балинта Сомбатија и Звонимира Сантрача на Сајму уметности у Будимпешти

Дневник пре 1 сат
Новосадска Галерија Бел арт учествује на Сајму уметности у Будимпешти (Артмаркет) који се од 21. до 25. октобра одржава у Миленарис парку. Радовима двојице наших савремених уметника Балинта Сомбатија и Звонимира Сантрача… »

Две изложбе Саше Филиповића у Новом Саду и Иригу

Дневник пре 1 сат
У знак сећања на рано преминулог сликара и графичара Сашу Филиповића (1967-2003) Удружење “Еустахија”, које делује под окриљем Српске читаонице у Иригу, приређује две изложбе овог аутора који је за собом оставио не… »

Халк банка донирала Архиву опрему за микрофилмовање

Морава инфо пре 2 сата
ЧАЧАК – Донацијом дела опреме за микрофилмовање архивске грађе од стране Халк банке, Међуопштински историјски архив у Чачку наставиће са процесом микрофилмовања који мора бити завршен у наредних 20 година. Директорка… »

Пол Макартни у децембру издаје нови албум

Дневник пре 2 сата
ЛОНДОН; Легендарни музичар Пол Макартни ће 11. децембра објавити албум "МцЦартнеи ИИИ", са новом колекцијом песама које је написао, одсвирао и продуцирао тај бивши члан Битлса, пола века после свог првог самосталног албума… »

Имаћемо сајмова колико и издавача! Матија Бећковић читао стихове у књижари српске књижевне задруге

Вечерње новости пре 1 сат
ИЗ своје најновије песничке књиге "Људмилине песме", као и из неких других, академик Матија Бећковић је јуче казивао стихове, другог дана "Сајма у СКЗ". - У сваком злу видимо неко добро, па ако нема великог сајма, рађа се… »

Култура, најновије вести »