Луксембург

Суд правде ЕУ: Ер Би-Ен-Би није агенција за некретнине

Б92 19.12.2019
Луксембург -- Америчка платформа Ер Би-Ен-Би (Аирбнб) је добила битку за изузеће од строгих европских имовинских прописа. Највиши суд у ЕУ донео је пресуду по којој је то ипак само интерне-платформа, а не агенција за… »

Без затвора за неизвршавање одлуке суда

ВДР 19.12.2019
Ненад Креизер, Кöлн Једна добра вијест за њемачке политичаре данас је стигла из Еуропског суда у Луксембургу. Највише правна инстанца Еуропске уније данас је донијела одлуку по којој политичари не могу бити послани у затвор… »

Белгија одгодила одлуку о изручењу Пуигдемонта

Ал Јазеера 16.12.2019
Чека се одлука Европског суда о томе треба ли бивши каталонски челник добити имунитет након што је изабран за европског заступника. Белгијски суд у понедјељак је на најмање два мјесеца одгодио доношење одлуке о томе хоће… »

Босанци чине 43 посто натурализираних Словенаца

Ал Јазеера 16.12.2019
Од натурализираних Словенаца, њих 70 посто је поријеклом са подручја бивше Југославије, а међу њима је највише људи из БиХ. На почетку 2018. године у Словенији је живјело 250.000 имиграната, што је 12 посто укупног броја… »

Палмеирас изабрао Луксембурга – пети пут

Моззарт спорт 16.12.2019
Без договора са Сампаолијем. Када немају кога, из Палмеираса одмах зову Вандерлеја Луксембурга. Тако је било и овог пута, када се Зелени нису договорили са Хорхеом Сампаолијем. Нема у Бразилу превише те тензије када се мењају… »

Словенија: Имиграција чини 12 одсто укупног становништва

Вести онлине 15.12.2019
На почетку 2018. године у Словенији је живело 250.000 имиграната, што је 12 одсто укупног броја становништва, чиме је та земља заузела 16. место на листи земаља ЕУ по броју странаца, показали су најновији подаци… »

Србија „слаба утеха“ за куповну немоћ Хрватске

БизЛифе 14.12.2019
Фото: Пиксабаи Куповна моћ Немаца готово је двоструко већа од куповне моћи Хрвата, док их Словенци по нивоу потрошње „шију“ отприлике за четвртину. То произлази из података о стварној индивидуалној потрошњи у… »

ББЦ: и ски ветерани се придружују уредничком колегијуму Н1

Блиц 13.12.2019
Некадашњи директор Светског сервиса ББЦ-а Питер Хорокс и извршни директор ЕНЕКС-а Адријан Велс су се придружили водећој информативној платформи у југоисточној Европи. Они су постали део независног уређивачког борда у којем… »

ББЦ и СКИ ветерани се придружују уредничком колегијуму Н1

Цензоловка 13.12.2019
Некадашњи директор Светског сервиса ББЦ-а Питер Хорокс и извршни директор ЕНЕКС-а Адријан Велс су се придружили водећој информативној платформи у југоисточној Европи. Они су постали део независног уређивачког борда у којем… »

ЛЕ - Савић срушио Севиљу, Арсенал надокнадио дефицит од два гола, Максимовић и Хетафе иду даље!

Спортске.нет 12.12.2019
Одигране су утакмице последњег, шестог кола у групама А, Б, Ц, Д, Е и Ф. Група А АПОЕЛ - Севиља 1:0 Карабаг - Данделаж 1:1 Севиља је изгубила свој први меч у групи, Шпанци су већ одавно осигурали пласман даље. АПОЕЛ је… »

Вести дана »