Сарајево

Тестирање у кцус: На вирус корона позитивно још 129 особа

Блиц пре 59 минута
У лабораторији Клиничког центра Универзитета у Сарајеву до 18.00 часова тестирано је 417 узорака на присуство вируса корона и утврђено 129 позитивних од којих у Кантону Сарајево 111. У Унско-санском кантону је 11 позитивних, а… »

Ин Мемориам: Мирољуб Јовановић (1951 – 2020)

Данас пре 3 сата
Оснивач Лутајућих срца преминуо од последица корона вируса Мирољуб Јовановић, музичар и оснивач познатог музичког састава Лутајућа срца, дугогодишњи радник у култури, те радио и телевизијски уредник и аутор, преминуо је… »

Слом је близу

Вести онлине пре 59 минута
Најјача бошњачка политичка партија у Босни, а и шире — Странка демократске акције (СДА) пролази кроз најтеже раздобље у историји, а Себија Изетбеговиц́, супруга лидера Бакира, који је, по династичком моделу наследио… »

Блогерка после операције: Надам се да ће ускоро доћи беба

Нова пре 46 минута
Блогерка Хана Хаџиавдагић открила је да је у Сарајеву била на два захвата. Наиме, инфлуенсерка је за “Аваз” рекла да је оперисала цисту на јајнику, те полипе на матерници. “Код нас је срамота причати о женском… »

Кардинал Пуљић у болници због короне

Слободна Европа пре 1 сата
Кардинал Винко Пуљић, врхбосански надбискуп, заражен је корона вирусом и хоспитализован је у болници "Прим. др. Абдулах Некаш" у Сарајеву, јавља Недјеља.ба, портал Католичког тједника. Наводи се да је његово стање… »

Предсједавајући Савета министара БиХ о предлогу Закона о јавним набавкама

Слободна Европа пре 2 сата
Предсједавајући Вијећа министара БиХ Зоран Тегелтија представио је у четвртак 3. децембра у Сарајеву нову радну верзију Закона о јавним набавкама. Текст тог закона представљен је на састанку на којем су судјеловали… »

Онлине премијера новог филма Јасмиле Жбанић

Слободна Европа пре 2 сата
Нови филм босанскохерцеговачке редатељице Јасмиле Жбанић “Qуо Вадис, Аида?” у четвртак навечер имао је ексклузивну онлине премијеру. Филм је приказан на онлине платформи кина Меетинг поинт у Сарајеву под називом… »

Улога хануме Себије, „најмоћније жене Балкана“, у паду „династије“ Изетбеговић и краху СДА

Спутник пре 4 сати
Најјача бошњачка политичка партија у Босни, а и шире — Странка демократске акције (СДА) пролази кроз најтеже раздобље у историји, а Себија Изетбеговић, супруга лидера Бакира, који је, по династичком моделу наследио… »

Делегација ЕУ у БиХ: Председник ВСТС да поднесе оставку

Дневник пре 4 сати
Тежина последњих оптужби баца сумњу у способност Милана Тегелтије да руководи ВСТС-ом и правосуђем у БиХ, наводи се у саопштењу Делегације Европске уније у БиХ. САРАЈЕВО: Делегација Европске уније у БиХ саопштила је… »

ОЛИВЕР ПАУНОВИЋ: Иницијатива да се „Лутајућим срцима“ додели награда „11. јануар“

Нишке вести пре 6 сати
Песмом „Још мало“ која је постала евергрин победили су на фестивалу у Суботици, после чега су се низали успеси и награде на фестивалима у Сарајеву и Загребу. Група је 1974. на Фестивалу у Бремену била једини представник… »

Временска прогноза »

Сарајево »
субота
Делимично облачно
Делимично облачно
7 ˚C
петак
Јака киша
Јака киша
5˚ / 8˚
недеља
Киша
Киша
-1˚ / 9˚

Вести дана »