Вашингтон

РСФ поводом случаја Динка Грухоњића: Пример прерастања вербалних напада у стварне

Глас Америке пре 3 дана
ПАРИЗ/НОВИ САД/ВАШИНГТОН — Репортери без граница, невладина организација која се бави заштитом и очувањем медијских права и слобода, затражила је темељну истрагу инцидента у ком су на улазу зграде у којој живи новинар… »

Невада и Пенсилванија потврдиле победу Бајдена

Политика пре 3 дана
ВАШИНГТОН - Савезне америчке државе Пенсилванија и Невада потврдиле су данас резултате избора одржаних 3. новембра, чиме су и званично доделиле укупно 26 гласова електора демократском кандидату Џоу Бајдену. Изборни одбор… »

Америчка и руска морнарица различито о инциденту у Јапанском мору

Глас Америке пре 3 дана
ВАШИНГТОН — Америчка морнарица саопштила је да је један од њених ратних бродова спровео операцију обезбеђивања слободе пловидбе у Јапанском мору, што је био редак случај да се оспоре руске територијалне претензије на те… »

Вашингтон: Џон Вол не иде нигде

Б92 пре 3 дана
Џон Вол, амерички плејмејкер, неће одлазити из Вашингтон Визардса. Према писању америчких медија Џон Вол је затражио трејд из Вашингтон Визардса и спекулисало се о његовој новој средини, али од тога неће бити ништа… »

Управа за опште послове обавестила Бајдена да може да отпочне процес транзиције

Глас Америке пре 3 дана
ВАШИНГТОН — Управа за опште послове, агенција америчке Владе задужена за процес предаје власти, констатовала је да је изабрани председник Џозеф Бајден, како је указано, очигледни победник америчких председничких избора… »

Бајден представио тим за националну безбедност: "Америка се враћа" као глобални лидер

Глас Америке пре 3 дана
ВАШИНГТОН — Прогласивши "Америка се вратила", новоизабрани председник Џо Бајден представио је свој тим задужен за дипломатију и националну безбедност и показао да следи заокрет у односу на политику "Америка на првом месту"… »

Бајден: Задовољан сам што су нам дозволили пренос власти

РТВ пре 2 дана
ВАШИНГТОН - Изабрани председник САД Џо Бајден рекао је да је задовољан да је његовој администрацији званично дозвољено да почне пренос власти у процесу формирање нове владе, пренео је АП. Бајден се обратио јавности данас… »

Трамп: ГСА не одређује ко ће бити председник САД

Политика пре 2 дана
ВАШИНГТОН - Амерички председник Доналд Трамп поново се огласио поводом вести да је америчка Агенција за опште послове (ГСА) обавестила изабраног председника Џоа Бајдена да је Трампова администрација спремна да започне… »

Украо је 200.000 долара, искочио из авион и отишао у легенду!

Ало пре 2 дана
На данашњи дан, човек звани Д.Б. Купер уз претњу бомбом отео је авион који је летео од Портланда до Сијетла 24. новембра 1971. Након што је у Сијетлу ослободио путнике и посаду, наредио је пилотима да полете за Мексико, а… »

САД: У првој тури ће бити испоручено 6,4 милиона вакцина

Дневник пре 2 дана
ВАШИНГТОН: Амерички званичници данас су саопштили да планирају да за хитну употребу широм САД пусте 6,4 милиона вакцина против короне, чим регулаторно тело одобри коришћење вакцина. Званичници из владиног програма "Брже… »

Вести дана »