Edi Rama

Rama: Kurti ne može ukloniti granicu ako Srbija nije deo tog procesa

Danas pre 1 dan
Predsednik Vlade Albanije Edi Rama izjavio je da kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti ne može razmišljati o brisanju granice između Albanije i Kosova bez sporazuma sa drugim zemljama, navode danas prištinski mediji. Kako Kurti može ukloniti… »

Priština u "malom Šengenu", predlog ili uslov: Kakvu poruku nosi izjava Trampovog izaslanika?

Telegraf pre 2 dana
Šta se krije iza poruke Ričarda Grenela, da "mali Šengen" da bi opstao mora da uključi i Prištinu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama 10. novembra u Ohridu istakli su potrebu za… »

“Rama je pogrešio. Ne počinje se sa Srbijom, nego sa Kosovom, a Beograd dolazi na kraju”: Kako je “mini-Šengen”…

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia Dogovor zvaničnog Beograda sa Skopljem i Tiranom u vezi sa stvaranjem “mini-Šengena” i boljim protokom ljudi, roba i usluga, između zemalja Balkana, izazvao je loše odnose između Prištine i Tirane. Kosovski mediji danas pišu o… »

Da li je i koliko "mini-Šengen" jabuka razdora između Tirane i Prištine?

RTV pre 2 dana
PRIŠTINA - Balkanski "mini Šengen" ozbiljno je produbio podele u odnosima Prištine, koja tu inicijativu smatra "ishitrenom i nepotrebnom", i Tirane, čiji premijer Edi Rama, učesnik dva do sada održana sastanka, u Novom Sadu i Ohridu, smatra veoma… »

Šešelj upozorava da bi Priština mogla da traži ulazak u "mali Šengen"

RTS pre 2 dana
Lider SRS-a Vojislav Šešelj je izrazio bojazan da bi u slučaju uvođenja "malog Šengena" počeo pritisak zapadnih zemalja i da bi u jednom trenutku albansko rukovodstvo u Prištini poslalo svoju delegaciju, koja bi imala isti status kao Srbija… »

Cilj bombardovanja Sarajeva i 'Malog Schengena' je isti

Al Jazeera pre 2 dana
Neće izum Aleksandra Vučića i Edija Rame formalno biti kraljevina, a ni demokratija; bit će tu gomila autoritarnih lidera, nacionalizama i još više korupcije. U jednoj stvari vezanoj za "Mali Schengen" Aleksandar Vučić i Edi Rama govore istinu… »

Kurti i Osmani protiv 'mini Schengena'

Al Jazeera pre 2 dana
Vjosa Osmani tvrdi da će ta inicijativa donijeti probleme Kosovu u odnosima sa Srbijom te da Albanija o tome treba razgovarati s Kosovom. Kandidatkinja za premijera drugoplasiranog Demokratskog saveza Kosova na proteklim vanrednim parlamentarnim izborima… »

Rama: Priština ugrožava spoljnu politiku Albanije

RTV pre 3 dana
TIRANA - Albanski premijer Edi Rama izjavio je da političari u Prištini, suprotstavljanjem zajedničkoj inicijativi za stvaranje balkanskog "mini Šengena", ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zarad svojih unutrašnjih političkih interesa. Rama je za… »

„Mali Šengen": Ko na Balkanu ne želi novu regionalnu inicijativu

Južne vesti pre 3 dana
FoNet Denis Zvidić (BiH), Aleksandar Vučić (Srbija), Zoran Zaev (Severna Makedonija), Edi Rama (Albanija), Dragica Sekulić (Crna Gora) - učesnici Ohridskog samita Inicijativa Srbije, Severne Makedonije i Albanije da se na Balkanu stvori „Mali… »

Tirana i Priština otvaraju front zbog „mini Šengena“

Sputnik pre 4 dana
Tirana i Priština, koje predstavljaju Edi Rama i Aljbin Kurti, ušli su u politički klinč zbog „malog Šengena“. Šta se krije iza tog sukoba? Albanski premijer Edi Rama optužio je Prištinu da je suprotstavljanjem inicijativi za stvaranje… »

Vesti dana »