Kim Džong Un - vesti

Istorijski trenutak! Pre samo godinu dana ovo je bilo nezamislivo: Vojnici Severne i Južne Koreje prešli granicu i rukovali se (foto)

Kurir pre 2 sata
Vojnici Severne i Južne Koreje prešli su granicu između dve države prvi put od kako je poluostrvo podeljeno ratom.
Vojnici su nadgledali rušenje stražarskih punktova u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje. Objavljene su i fotografije na kojima se vide vojnici dve zemlje kako se rukuju pre prelaska granice. Sve to deo je inicijative za... »

Kim ove godine više neće u Seul

B92 pre 3 dana
B92: Kim ove godine više neće u Seul
Seul -- Lider Severne Koreje Kim Džong Un najverovatnije neće posetiti Seul tokom poslednje tri nedelje ove godine, saopštila je danas južnokorejska TV stanica YTN.
Rojters prenosi da se ta televizija u izveštaju poziva na neimenovane izvore iz predsedničkog kabineta. Britanska agencija navodi da je bilo spekulacija hoće li Kim Džon Un posetiti Seul pre kraja godine, pošto su Kim i... »

Ban Ki Mun poziva Severnu Koreju da preduzme konkretne mere u denuklearizaciji

Novi magazin pre 10 dana
Bivši generalni sekretar UN Ban Ki-Mun pozvao je danas predsednika Severne Koreje Kim Džong Una da preduzme konkretne korake ka potpunoj denuklearizaciji i zadobije poverenje međunarodne zajednice, ako želi da njegovoj zemlji budu ukinute sankcije.
Ban koji je bio i šef diplomatije Južne Koreje, rekao je da je "sada vreme" ; da se postigne denuklearizacija Severne Koreje, nakon skoro četvrt veka neuspelih napora i da ne treba propustiti ovu priliku. "Želeo bih da poručim... »

Južnokorejski Predsednik: Tramp želi da Kim Džong Un zna da mu se sviđa i da će mu ispuniti želje

Blic pre 11 dana
Američki predsednik Donald Tramp ima veoma pozitivan stav prema severnokorejskom lideru Kim Džong Unu sa kojim zajedno želi da sprovede njihov dogovovor, rekao je danas južnokorejski predsednik Mun Džae In. - Američki predsednik želi da severnokorejski lider Kim Džong Un zna da mu se on sviđa i da... »

Tramp konačno dočekao nov sastanak sa Kimom: Srešćemo se opet u januaru ili februaru, nas dvojica se Dobro slažemo

Kurir pre 11 dana
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će se sa severnokorejskim liderom Kimom Džong-unom sastati u januaru ili februaru i da se razmatraju tri mesta za susret.
US President Donald Trump says he hopes to organise a second summit with North Korean leader Kim Jong Un in early 2019, perhaps as soon as January or February https://t.co/EoJyZ6FUvm pic.twitter.com/v2ap2dhNx0 — AFP news agency... »

Psi diplomatije: Kako svetski lideri koriste životinje za svoje političke ciljeve

Blic pre 14 dana
Kroz istoriju su životinje korišćene u diplomatiji da se stvore novi i učvrste stari savezi, pridobiju rivali, a ponekad i da se zastraše neki protivnici, piše "Forin polisi". Toj praksi se okrenuo čak i severnokorejski lider Kim Džong Un. Njegova zemlja pokušava da se pomiri sa Južnom Korejom, pa... »

Kim pušta inspektore u glavni nuklearni kompleks?

Vesti online pre 16 dana
Severnokorejski lider Kim Džong-un spreman je da dozvoli inspektorima da uđu u glavni nuklearni kompleks te zemlje u Jongbjonu, javlja danas južnokorejska agencija Jonhap, pozivajući se na visoki diplomatski izvor.
Neimenovani izvor navodi da je Kim rekao južnokorejskom predsedniku Mun Džae-inu tokom samita u septembru da će, ukoliko SAD preduzmu odgovarajuće korake, biti ne samo spreman da zatvori nuklearna postrojenja u Jongbjonu, već i... »

Svet može da odahne: Kim Džong Un spreman da pusti inspektore u nuklearni kompleks!

Srbija danas pre 16 dana
Sjevernokorejski lider Kim Džong Un spreman je da dozvoli inspektorima da uđu u glavni nuklearni kompleks te zemlje u Jongbjonu
To je javlila južnokorejska agencija Jonhap, pozivajući se na visoki diplomatski izvor. Neimenovani izvor navodi da je Kim rekao južnokorejskom predsedniku Mun Džae Inu tokom samita u septembru da će, ukoliko SAD preduzmu... »

Kim spreman da dozvoli inspektorima da uđu u nuklearku: Poverio se Munu, ali ako Amerikanci urade šta treba!

Kurir pre 16 dana
Severnokorejski lider Kim Džong-un spreman je da dozvoli inspektorima da uđu u glavni nuklearni kompleks te zemlje u Jongbjonu, javlja danas južnokorejska agencija Jonhap, pozivajući se na visoki diplomatski izvor.
Neimenovani izvor navodi da je Kim rekao južnokorejskom predsedniku Munu Džae-inu tokom samita u septembru da će, ukoliko SAD preduzmu odgovarajuće korake, biti ne samo spreman da zatvori nuklearna postrojenja u Jongbjonu, već i... »

Kim spreman da pusti inspektore u glavni nuklearni kompleks?

Večernje novosti pre 16 dana
Severnokorejski lider Kim Džong-un spreman je da dozvoli inspektorima da uđu u glavni nuklearni kompleks te zemlje u Jongbjonu
Severnokorejski lider Kim Džong-un spreman je da dozvoli inspektorima da uđu u glavni nuklearni kompleks te zemlje u Jongbjonu, javlja danas južnokorejska agencija Jonhap, pozivajući se na visoki diplomatski izvor. PROČITAJTE... »

©2018 Netmark d.o.o.