Kim Džong Un

Mun pozvao na bliže veze sa Severnom Korejom

Danas 25.09.2019
Južnokorejski predsednik Mun Džae-in pozvao je na produbljivanje odnosa sa Severnom Korejom u zamenu za napredak u nuklearnom razoružanju. Mun, koji se odavno zalaže za bliže veze dve Koreje, rekao je liderima okupljenim u Generalnoj skupštini UN u… »

Tramp: Neće biti vojne operacije protiv Kima

Sputnik 24.09.2019
SAD ne razmatraju mogućnost izvođenja vojne operacije protiv Severne Koreje kako bi je naterale da prihvati denuklearizaciju poluostrva, saopštio je predsednik Donald Tramp. Tramp je saopštio da sastanak sa severnokorejskim liderom može biti održan… »

Dok su se smeškali na samitima, Kim je iza leđa Trampu napravio najveći nuklerni arsenal koji je Pjongjang ikada imao

Blic 18.09.2019
Severna Koreja bi mogla do kraja godine da poveća svoj nuklearni arsenal na 40 bojevih glava, desetak više nego što je Kim Džong Un imao u ovo isto vreme prošle godine. Den Smit, sa Međunarodnog instituta za studije mira u Stokholmu, rekao je da… »

Daniloviću dozlogrdilo, kakvi sukobi, ostavka i Kim Džong Un! A novi selektor?

Sportske.net 17.09.2019
Naravno da je bilo priče i o novom selektoru, a da li je reprezentacija ostvarila neuspeh? Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović pojavio se danas pred brojnim predstavnicima medija da demantuje sve navodima o sukobima unutar Saveza i… »

Kim uporno zove Trampa: Severnokorejski lider poslao drugo pismo predsedniku SAD sa molbom da ga poseti (video)

Kurir 16.09.2019
Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa da poseti Pjongjang. Kim je poziv Trampu uputio u pismu u avgustu, a danas je to objavljeno u južnokorejskim medijima. Pismo je poslato pre nego što je Severna Koreja… »

Kim pozvao Trampa u Severnu Koreju

Sputnik 16.09.2019
Severnokorejski lider Kim Džong UN je pozvao predsednika SAD Donalda Trampa u Pjongjang na treću rundu pregovora na najvišem nivou, piše južnokorejski list „JoongAng Ilbo“. Kako piše list, poziv se nalazio u pismu koje je bilo predato američkom… »

Kim Džon Un lično vodio probu višestrukog raketnog bacača

Novi magazin 11.09.2019
Severnokorejski vođa Kim Džong Un nadgledao je novi test višestrukog raketnog bacača velikih dimenzija, javili su danas zvanični severnokorejski mediji, potvrđujući raketne probe koje je prethodno prijavila Južna Koreja. Južnokorejska vojska je… »

Koreja: Kim lično vodio probu višestrukog raketnog bacača

OK radio 11.09.2019
Severnokorejski vodja Kim Džong Un nadgledao je novi test višestrukog raketnog bacača velikih dimenzija, javili su danas zvanični severnokorejski mediji, potvrdjujući raketne probe koje je prethodno prijavila Južna Koreja. Južnokorejska vojska je… »

Kim DžONG UN želi sastanak sa Trampom lice u lice: Evo šta planira lider Severne Koreje

Pravda 10.09.2019
Severna Koreja je, po svemu sudeći, spremna da nastavi dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama na temu denuklearizacije, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova ove zemlje. Zamenica ministra spoljnih poslova Severne Koreje, gospođa Čo… »

Pompeo: SAD se nadaju nastavku pregovora sa Severom Korejom

Vesti online 08.09.2019
SAD se nadaju da će se nastaviti pregovori o denuklearizaciji sa Severnom Korejom narednih dana ili nedelja, izjavio je danas američki držvani sekretar Majk Pompeo. On je u intervjuu za televiziju ABC rekao da SAD znaju da je severnokorejski lider Kim… »

Vesti dana »