Kim Džong Un

Kim nadgledao novo testiranje raketa

Sputnik 03.08.2019
Lider Severne Koreje Kim Džong Un nadgledao je juče još jedno testiranje višestrukog sistema za lansiranje raketa koji bi mogao da poveća sposobnost Pjongjanga da napadne ciljeve u Južnoj Koreji i američke baze u toj zemlji, javila je danas… »

Kim "zadovoljno" nadgledao novo lansiranje raketa: Treća runda za 7 dana, pritisak na SAD i Seul

Telegraf 03.08.2019
U pitanju je isti raketni artiljerijski sistem čije je testiranje Kim nadgledao u sredu. Lider Severne Koreje Kim Džong Un nadgledao je juče još jedno testiranje višestrukog sistema za lansiranje raketa koji bi mogao da poveća sposobnost Pjongjanga… »

Kim Džong UN lansirao dve rakete (foto)

Mondo 02.08.2019
Severna Koreja lansirala je dva projektila koja su potom pala u more, saopštila je južnokorejska vojska. To je treća raketna proba Severne Koreje u nešto više od nedelju dana. U saopštenju generalštaba južnokorejske vojske navodi se da su rakete… »

Tramp: Rakete možda krše rezolucije UN, ne i naš dogovor

Dnevnik 02.08.2019
VAŠINGTON: Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da su nedavne raketne probe možda prekršile rezolucije UN ali ne i dogovor između njega i severnokorejskog lidera Kim Džong Una. Tramp je na svom Tviteru napisao da je Pjongjang testirao tri… »

Tramp: Kim Džong Un ima divnu viziju za svoju zemlju

Radio 021 02.08.2019
Američki predsednik Donald Tramp umanjio je značaj severnokorejskih raketnih proba i hvalio lidera te zemlje Kim Džong Una kao prijatelja koji ima veliku viziju za svoju zemlju. Uprkos raširenoj sumnji da će Kim odustati od svog programa nuklearnog… »

Kim Džong Un nadgledao probu novog raketnog sistema

Blic 01.08.2019
Severna Koreja danas je saopštila da je njihov lider Kim DŽong Un nadgledao probna ispaljenja raketa sa novog višestrukog sistema za lansiranje. Izveštaj severnokorejske novinske agencije KCNA razlikuje se od onog koji je juče objavila južnokorejska… »

Pjongjang otkrio ulogu novog oružja, američka baza u dometu

Večernje novosti 01.08.2019
Pjongjang objavio pravu namenu novog naoružanja koje je upravo isprobao. Domet do juga Korejskog poluostrva, Seula i američke vojne baze. NOVI višestruki sistem raketnih bacača koji je testirala Severna Koreja igraće uskoro presudnu ulogu u kopnenim… »

Severna Koreja kaže da su testiranja bila za kopnenu borbu

Slobodna Evropa 01.08.2019
Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je testiranje novog višestrukog sistema raketnih bacača za koji je rekao da će uskoro igrati presudnu ulogu u kopnenim borbenim operacijama njegove vojske, saopštile su danas tamošnje vlasti. Zvanična… »

Francuska, Britanija i Nemačka traže sednicu Saveta bezebednosti zbog Severne Koreje

RTS 01.08.2019
Velika Britanija, Nemačka i Francuska zatražile su da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održi hitnu sednicu iza zatvorenih vrata povodom poslednjeg slučaja lansiranja raketa u Severnoj Koreji. Generalni sekretar svetske organizacije Antonio Guteres… »

Severna Koreja spremna da napadne! Kim kupovao vreme "flertujući" sa Trampom?! (video)

Alo 01.08.2019
Pjongjang objavio pravu namenu novog naoružanja koje je upravo isprobao. Domet do juga Korejskog poluostrva, Seula i američke vojne baze. Novi višestruki sistem raketnih bacača koji je testirala Severna Koreja igraće uskoro presudnu ulogu u kopnenim… »

Vesti dana »