Kim Džong Un

Progovorio o onom što je za SAD najbitnije: "Mislim da bi predsednik bio veoma razočaran..."

Alo 08.09.2019
Dao intervju za američku tv. SAD se nadaju da će se nastaviti pregovori o denuklearizaciji sa Severnom Korejom narednih dana ili nedelja, izjavio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo. On je u intervjuu za televiziju ABC rekao da SAD znaju da… »

Kim Džong Un doneo odluku kobnu po Vašington!

Alo 06.09.2019
Svi samiti sa Trampom pali u vodu! Severna Koreja nastavlja nuklearni program izbegavajući sankcije, saopštile su danas UN, nakon što je ta zemlja izvela seriju raketnih proba. Severna Koreja je nastavila svoj nuklearni program uprkos odsustvu… »

Šta je Kim Džong Una interesovalo tokom posete Rusiji

Sputnik 05.09.2019
Lidera Severne Koreje Kim Džong Una je tokom prve posete Rusiji u aprilu ove godine interesovalo bukvalno sve, a to putovanje bilo je zavet njegovog oca, izjavio je ruski ambasador u Pjongjangu Aleksandar Macegora. „ Rukovodilac Severne Koreje prilikom… »

Kim pretekao i dedu: Novim Ustavom postao najmoćniji vođa u istoriji zemlje

Večernje novosti 30.08.2019
Lider Severne Koreje dobio novim Ustavom još veća ovlašćenja od onih do sada. "Nećemo se odreći svog naoružanja!" - obećao sunarodnicima. LIDER Severne Koreje Kim Džong Un dobija veća ovlašćenja od dosadašnjih! UNAPREĐEN VRHOVNI VOĐA: Kim… »

Kim Džong Un dobio najmoćnija ovlašćenja u istoriji

Vesti online 29.08.2019
Severnokorejski parlament odobrio je izmene ustava kojima će se dodatno učvrstiti pozicija Kim Džong Una na čelu države, objavili su državni mediji. Kim je novim ustavom u julu formalno imenovan za šefa države i glavnog komandanta oružanih snaga… »

Nove raketne probe Severne Koreje

Glas Amerike 24.08.2019
Severna Koreja ispalila je dva projektila u more kod svoje istočne obale, saopštila je vojska Južne Koreje. "Naša vojska prati kretanje Severa u slučaju dodatnih lansiranja i spremna je za svaku eventualnost", dodaje se u saopštenju južnokorerjske… »

SAD ipak zabrinute zbog severnokorejskih raketnih testova

Glas Amerike 20.08.2019
Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je u utorak da je zabrinut zbog severnokorejskih raketnih testova poslednjih nedelja, uprkos tome što je predsednik Donald Tramp pokušao da umanji njihov značaj. "Voleo bih kada ne bi lansirali rakete"… »

Kim Džong Un veoma zadovoljan testiranjem oružja

Dnevnik 17.08.2019
PJONGJANG: Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je testiranje novog oružja u petak i izrazio je "veliko zadovoljstvo" zbog "misterioznog i zadilvljujućeg uspeha" svoje vojske, prenela je agencija KCNA. Kim je, kako se navodi, obećao da će… »

Severna Koreja testirala novo oružje

Sputnik 17.08.2019
Severna Koreja je izvela još jedno u nizu testiranje novog oružja u prisustvu lidera zemlje Kim Džong Una, koji je visoko ocenio rad stručnjaka vojne industrije, javila je severnokorejska Centralna telegrafska agencija. Agencija javlja da su gađanja… »

Severna Koreja testirala novo oružje

Vesti online 17.08.2019
Severna Koreja je izvela još jedno u nizu testiranje novog oružja u prisustvu lidera zemlje Kim Džong Una koji je visoko ocenio rad stručnjaka vojne industrije, javila je severnokorejska Centralna telegrafska agencija. Gađanja su, kako javlja… »

Vesti dana »