Koridor 10

Izgradnja moravskog koridora već pokazuje svoje benefite: U Kruševcu posebno "trljaju ruke"

Srbija danas 14.09.2020
Cene najma stanova i kuća u gradu otišle u nebo, a koristi će u narednom periodu imati i ugostitelji, trgovci, zanatlije. Auto-put od Pojata do Preljine povezaće sedam opština, pola miliona stanovnika i više od 20 hiljada kompanija, sa Koridorom 10… »

Izgradnja Moravskog koridora: Pre mesec danas ledina, danas pravi mali grad

B92 14.09.2020
Auto-put od Pojata do Preljine povezaće sedam opština, pola miliona stanovnika i više od 20.000 kompanija sa Đšoridorom 10 na istoku i Milošem Velikim na zapadu. Snažniji ekonomski razvoj i više investicija očekuju se po završetku 112 kilometara… »

Izgradnja Moravskog koridora – Kruševac već ima koristi

RTS 14.09.2020
Auto-put od Pojata do Preljine povezaće sedam opština, pola miliona stanovnika i više od 20.000 kompanija, sa Koridorom 10 na istoku i "Milošem Velikim" na zapadu. Snažniji ekonomski razvoj i više investicija očekuju se po završetku 112 kilometara… »

Stižu nove, milionske investicije: Predsednik Vučić najavio nove fabrike u Zaječaru, Ćupriji, Novom Sadu i Inđiji

Večernje novosti 10.09.2020
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u narednih 10 dana biti potpisan ugovor o izgradnji fabrike u Zaječaru, kao i da će u Ćupriju doći jedna velika nemačka kompanija koja će zaposliti 450 ljudi. On je podsetio da je Magna… »

Premijerka Srbije razgovarala s direktrom Stalnog Sekretarijata Transportne zajednice

Danas 09.09.2020
Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa novopostavljenim direktorom Stalnog Sekretarijata Transportne zajednice čije je sedište u Beogradu, Matejom Zakonjšekom, istakla da je za Srbiju ta zajednica važan regionalni partner. Brnabić je… »

Transportna zajednica: Povezivanje regiona za bolju poziciju Srbije na EU putu

N1 Info 09.09.2020
Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa novopostavljenim direktorom Stalnog Sekretarijata Transportne zajednice čije je sedište u Beogradu, Matejom Zakonjšekom, istakla da je za Srbiju ta zajednica važan regionalni partner. Brnabić je… »

Završena eksproprijacija za auto-put Preljina - Pojate u Kraljevu: Do Mrčajevaca može da se gradi

Večernje novosti 09.09.2020
ZAVRŠENA je eksproprijacija zemljišta na deonici budućeg auto-puta Preljina - Pojate, takozvanog Moravskog koridora na teritoriji Kraljeva, od Adrana na našoj, pa do Mrčajevaca na teritoriji grada Čačka. Očekujem da će put do 2023. godine biti… »

Novi asfalt-novi putevi: U Pirotskom okrugu se radi bez prestanka

Večernje novosti 07.09.2020
NA državnim putevima u Pirotskom okrugu, drugom po veličini u Srbiji, radi se danonoćno. Radi se na deonicama koje su oštećene prilikom rada teške mehanizacije na istočnom kraku Koridora 10, ali i tamo gde nije bilo radova skopčanih sa izgradnjom… »

Novi asfalt za stare puteve: Rehabilitacija državnih saobraćajnica prvog reda na 200 kilometara

Večernje novosti 07.09.2020
DOK se novi auto-putevi grade, postojeći su odavno zreli za popravku. Tokom ove godine planirana je obnova 197 kilometara na Koridoru 10 kroz Srbiju. Rehabilitacija državnih puteva prvog A reda završena je na 100,89 kilometara, a u toku su radovi na… »

U Paraćinu se izdaje ili prodaje kompleks bivše štofare

Ekapija 04.09.2020
U Paraćinu se izdaje ili prodaje imovina bivše fabrike štofa Štofare Ltd, koja je u vlasništvu turske kompanije Fišek International. Kako je navedeno na sajtu Opštine Paraćin, kompleks je udaljen dva kilometra od naplatne rampe autoputa E-75… »

Vesti dana »