Koridor 10 - vesti

Mihajlović razgovarala sa Skatom: Izgradnja Moravskog koridora kreće na leto

N1 Info pre 4 dana
Projekat izgradnje Moravskog koridora, koji će raditi američka kompanija "Behtel", a vredan je 800 miliona evra, strateški je važan za Srbiju jer će povezati Koridor 10 i Koridor 11, izjavila je ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović.
Mihajlović je u razgovoru sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kajlom Skatom najavila početak radova na leto, a do tada će se obezbediti finansiranje, navodi se u saopštenju Ministarstva. Ona je ukazala da je autoput... »

"Ovo menja sliku Srbije": Vučić se oglasio uoči otvaranja južnog kraka Koridora 10 (video)

Telegraf pre 3 dana
Da se ljudi ponose, da vide koliko je Srbija napredovala, koliko može da ide brže, drugačije i uspešnije - naveo je predsednik
Predsednik Aleksandar Vučić je danas, uoči otvaranja celog južnog kraka Koridora 10 u Srbiji, najavljenog za predstojeći vikend, na svom instagram nalogu "Budućnost Srbije" objavio kratak video snimak kojim je podsetio kako su... »

Vučić i Borisov razgovarali o Balkanskom toku i Koridoru 10

N1 Info pre 3 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim o infrastrukturnim i energetskim projektima za povezivanje dve zemlje, kao i o mogućnostima za diverzifikaciju izvora snabdevanja gasom, kroz projekat gasovoda "Balkanski tok".
Vučić je Borisova obavestio o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, i najavio da će poslednja deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru biti otvorena za saobraćaj u subotu, navodi se u saopštenju Kabineta predesednika.... »

Vučić i Borisov o saradnji, regionu, energetskim projektima: Predsednik Srbije zahvalio na snažnoj podršci Bugarske

Telegraf pre 3 dana
Aleksandar Vučić je svog sagovornika obavestio o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, te najavio da će poslednja deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru biti u subotu otvorena za saobraćaj
Predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov, razgovarali su danas telefonom, i tom prilikom predsednik Srbije je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije. Vučić je... »

Zamena šina, pragova, kontaktne mreže, ugradnja optičkih kablova: Danas počinje rekonstrukcija pruge Jajinci - Mala Krsna

Kurir pre 4 dana
Infrastruktura železnice Srbije počeće danas, u železničkoj stanici Umčari, rekonstrukciju pruge Jajinci - Mala Krsna i železničke stanice Mala Krsna.
Reč je o pruzi na međunarodnom železničkom Koridoru 10 kroz Srbiju. Rekonstrukcijom pruge brzina vozova između Jajinaca i Male Krsne biće podignuta na projektovani nivo do 120 kilometara na sat, a trenutna brzina vozova na većem... »

Novine: "Poslanici, vi ste na potezu", "Srbija strepi"

B92 pre 4 dana
B92: Novine: "Poslanici, vi ste na potezu", "Srbija strepi"
Na naslovnim stranama dnevne štampe od srede sledeće teme: Koridor 10, nevreme u regionu, doživotni zatvor za ubice dece i pedofile.
"Večernje novosti" na Koridoru 10: "Tuneli kao u Austriji, auto-put kao pista". "Alo" o nevremenu: "Haos u Bosni, Srbija strepi". Šta su rekli poslanici o mogućem uvođenju doživotnog zatvora za ubice dece i pedofile, piše "Blic".... »

Mihajlović i Skot razgovarali o izgranji auto-puta Pojate-Preljina

Danas pre 4 dana
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Kajlom Skotom, o realizaciji projekta izgradnje Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate-Preljina.
Mihajlović je rekla da je ovaj projekat, vredan 800 miliona evra i za koji je potpisan memorandum s američkom kompanijom “Behtel”, strateški važan za Srbiju jer će povezati dva auto-puta, Koridor 10 i Koridor 11, preko centralne... »

Vozovi će ići 120, a ne 50 km na sat: Sutra počinje rekonstrukcija pruge Jajinci-Mala Krsna

Blic pre 4 dana
Infrastruktura železnice Srbije započeće sutra, u železničkoj stanici Umčari, rekonstrukciju pruge Jajinci-Mala Krsna i železničke stanice Mala Krsna.
Reč je o pruzi na međunarodnom železničkom Koridoru 10 kroz Srbiju. Rekonstrukcijom pruge brzina vozova između Jajinaca i Male Krsne biće podignuta na projektovani nivo do 120 kilometara na sat, a trenutna brzina vozova na većem... »

Ministarstvo: Koridor 10 biće otvoren u subotu

Južne vesti pre 4 dana
Iako su prethodnih dana i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka Zorana Mihajlović, ali i samo ministarstvo “licitirali” sa tačnim datumom otvaranja auto-puta ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj - 15, 16. ili 17. maj, u Ministarstvu sada potvrđuju da će svečana ceremonija biti organizovana u... »

Savladana Grdelica, od nedelje "pista" do Soluna! Video

Mondo pre 4 dana
Nakon južnog kraka Koridora 10, u narednih nekoliko meseci se pušta i istočni krak do bugarske granice, kao i autoput od Obrenovca do Čačka i od Surčin do Obrenovca. Počinju radovi na autoputu Beograd – Sarajevo i od Preljine do Pojata.
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je završetak izgradnje i puštanje u saobraćaj auto-puta kroz Grdeličku klisuru velika pobeda domaćih... »

©2019 Netmark d.o.o.