Koridor 10 - vesti

Vozači oduševljeni novim autoputem (foto) Foto Galerija

OK radio pre 42 minuta
Vranje - Novootvorenim autoputem na Koridoru 10 saobraćaj je krenuo svojim tokom na oduševljenje mnogih koji su imali priliku među prvima da ga isprobaju.
Samo delimičan pogled na žilu kucavicu Južne Srbije odaje utisak da vozači automobila ne voze manje od 140 do 150 kilometara na sat. Za njima ne zaostaju ni kamiondžije, te tzv. drumske krstarice hitaju ka jugu ili severu. Jedan... »

"Kao pista": Južni krak Koridora 10 je konačno otvoren, a evo kakvi su prvi komentari vozača

Blic pre 3 sata
Novi autoput kroz Grdeličku klisuru svećano je preksinoć otvoren za saobraćaj, a već prvog dana vožnje vozači su merili koliko su vremena uštedeli na novoj deonici Koridora 10.
Prema računici zaposlenih u JP "Koridori Srbije", vozači će na ovoj deonici dugačkoj 26,3 kilometra stizati najmanje 10 minuta brže nego magistralom, ali to nije najbitnije - mnogo je značajnija bezbednost. Darko Marinković iz... »

Žeželjev most sa Petrovaradniske strane dobija kružni tok

RTV pre 7 sati
RTV: Žeželjev most sa Petrovaradniske strane dobija kružni tok
NOVI SAD - Poznato je koliko je izgradnja Žeželjevog mosta važna za Novi Sad. Taj most je od infrastukturnog značaja, jer se nalazi na železničkom koridoru 10 i deo je buduće brze pruge Beograd-Budimpešta, a važan je i kao znak oporavka Novog Sada od NATO bombardovanja. Iako most uveliko funkcioniše, njegov prilaz još nije dobio konačan izgled - u planu je izgradnja kružnog toka sa Petrovaradinske strane.
Za razliku od novosadske strane, gde su radovi završeni, sa petrovaradinske su preostali radovi na izgradnji dela saobraćajnice ispod Žeželjevog mosta, kao i kružne raskrsnice, koja, kako kažu u Gradskoj upravi za građevinsko... »

Na licu mesta: Kroz Grdelicu milina voziti

Večernje novosti pre 8 sati
Reporter "Novosti" sa vozačima, dan posle otvaranja poslednje deonice Koridora 10. Malo je reći da sam oduševljen, kaže Grk koji živi u Nemačkoj
DAN nakon svečanog otvaranja novog auto-puta kroz Grdeličku klisuru, putnici nisu krili oduševljenje poduhvatom koji su napravili građevinari iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske i Španije. - Novi auto-put čuva ljudske živote.... »

Novi spot SNS-a: Trudnica, hitna pomoć i “Vučićev južni krak koridora 10” (video)

BizLife pre 10 sati
Foto: Youtube screenshot Srpska napredna stranka objavila je na “Jutjub” kanalu novi spot, u okviru podrške kampanji predsednika Srbije Aleksandra Vučića, “Budućnost Srbije”.
U spotu se vidi kako vozilo Hitne pomoći prevozi trudnicu, a njen izabranik govori medicinskim radnicima da ne želi da se voze novim auto-putem kroz Grdeličku klisuru jer je to “Vučićev južni krak koridora 10”. “Ponekad vas... »

Posle 30 godina, Grdelička klisura konačno savladana

Danas pre 10 sati
Nakon najmanje tri decenije koliko se o tome govori, srpska granica sa Mađarskom na severu spojena je autoputem sa makedonskom granicom na jugu. Južni krak Koridora 10 je završen, pošto je u subotu puštena u saobraćaj deonica kroz Grdeličku klisuru.
U 20 sati je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pustio u promet ovu saobraćajnicu, uz vatromet i osvetljenje u bojama srpske zastave na 62 metara visokom mostu Vrla ispred koga je ceremonija obavljena. Vučić je rekao da su ljudi... »

Završeno i pušteno u saobraćaj 9,9 kilometara puta

Danas pre 11 sati
Reagovanje povodom teksta "Ministarki iz Šumadije nema ko da piše" (Danas, 16. maj) Povodom teksta objavljenog u „Danasu“, „Ministarki iz Šumadije nema ko da piše“ (https://www.danas.rs/politika/ministarki-iz-sumadije-nema-ko-da-pise/), radi potpunog i istinitog obaveštavanja javnosti, ukazujemo na činjenice u vezi sa izgradnjom puta Kragujevac-Batočina i povezivanja Kragujevca s Koridorom 10.
Ne ulazeći u polemiku u vezi s tvrdnjama iznetim u tekstu koji se bavi onim što nije rečeno, a ne onim što jeste, u izjavi potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorane Mihajlović,... »

Otvorena poslednja deonica južnog kraka Koridora 10, kroz Grdelicu za 20 minuta

Naissus info pre 14 sati
Posebno je istakao značaj završetka izgradnje autoputa kroz Grdeličku klisuru kao veoma veliki i za Niš i ceo niški kraj: „Kao jedna od najvećih raskrsnica puteva na Balkanu i Evropi, Niš u kojem se ukrštaju drumske i železničke saobraćajnice koje povezuju sever i zapad našeg kontinenta sa krajnjim... »

Na Koridoru 10 rade i Alpinisti! Rizikuju život kroz Grdeličku klisuru, a ovo im je posao (foto)

Alo pre 17 sati
Alo: Na Koridoru 10 rade i Alpinisti! Rizikuju život kroz Grdeličku klisuru, a ovo im je posao (foto)
Najveličanstveniji deo puta kroz Grdeličku klisuru na južnom kraku Koridora 10, ali i najzahtevniji, bila je tačka Momin kamen
Svima koji su učestvovali u izgradnji zadala je mnogo glavobolje, a u savladavanju te kosine iznad autoputa učestvovali su i alpinisti iz Srbije i Hrvatske. Među onima koji su radili na savladavanju Mominog kamena je i Andrija... »

Vučić: Na sednici o Kosovu građanima će biti pokazano šta se to zaista zbiva

Danas pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da na sednici Skupštine Srbije o Kosovu 27. maja bude pokazano građanima šta je to što se zaista zbiva, šta je dobro urađeno, šta pogrešno i šta još može da se uradi, ali da ne očekuje da se neko iz opozicije složi s tim.
„Slušaću istu priču, od jednih da sam izdajnik, od drugih zašto nisam ranije predao Kosovo. Nemam velike snove, ali mislim da je važno da se čuje argumentacija“, rekao je Vučić u intervjuu za portal Telegraf.rs koji je dao u... »

©2019 Netmark d.o.o.