Koridor 10 - vesti

Ko smo i odakle smo došli? Priča o Nišliji, prvom neandertalcu u Srbiji i njegovom zubu

Blic pre 3 sata
Da nije Koridora 10 verovatno ne bismo pouzdano znali da su pre oko 100.000 godina našom zemljom šetali neandertalci.
Naime, prilikom izgradnje dela puta Niš–Dimitrovgrad 2002. otkrivene su pećine za koje su stručnjaci pretpostavili da mogu biti važna arheološka nalazišta. I bili su u pravu. Petnaest godina kasnije srpsko-kanadski tim naučnika... »

Supružnici iz Vranja teško povređeni kod Moštaničkog polja

OK radio pre 9 sati
U saobraćajnoj nesreći koja se u utorak oko 12:30 dogodila na starom putu Koridora 10 u Moštaničkom polju kod Vranja, teško povređeno je osam osoba, od čega je dvoje supružnika, a lakše je povređeno dvoje dece.
Kako saznaje OK Radio, u nezgodi su učestvovala dva vozila vranjskih registarskih oznaka „golf 2“ i „opel astra“, a za sada nije poznato šta je uzrok saobraćajke. Na licu mesta su povređene zbrinjavale dve ekipe vranjske Hitne... »

Srbija i Kina potpisuju više od deset važnih sporazuma

SEEbiz pre 16 sati
BEOGRAD - Više od 10 sporazuma biće potpisano tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, gde će učestvovati na Drugom forumu "Pojas i put". Među njima su i četiri važna ugovora: za rekonstrkciju pruge Beograd - Niš - Preševo, završetak beogradske obilaznice, finansijski ugovor za autoput Preljina - Požega i ugovor za gradnju kineskog industrijskog parka u Borči, rekao je danas Tanjugu ministar finansija Siniša Mali.
Mali će potpisati u Kini Ugovor o kreditu za autoput E-763 Preljina-Požega, između Vlade Srbije koju predstavlja Ministarstvo finansija kao zajmoprimac i kineske Export-Import banke kao zajmodavca. Ugovor će biti potpisan sa... »

„Hrvatska sama gradila auto-puteve, nije se zaduživala kao Srbija“

BizLife pre 16 sati
Foto: Pixabay Izgradnja Koridora 11, kao što je to bio slučaj i sa Koridorom 10, uveliko kasni, a stručna javnost smatra da su osnovni razlozi za to rđave pripreme radova i projektne dokumentacije, eksproprijacija koja nije obavljena na vreme, nerealna obećanja data iz političkih razloga, ali i... »

Nesreća kod Vranja: Povređeno osam osoba, među njima dvoje dece

Večernje novosti pre 18 sati
Policijska uprava Vranje je potvrdila da je došlo do nezgode ne navodeći detalje, jer je uviđajna ekipa još uvek na terenu
U saobraćajnoj nesreći koja se u utorak oko 12:30 dogodila na starom putu Koridora 10 u Moštaničkom polju kod Vranja, povređeno je osam osoba, od toga dvoje dece, potvrdila je Policijska uprava Vranje. Kako saznajemo, u nesreći... »

Prvi ostatak neandertalca u Srbiji pronađen u okolini Niša

Južne vesti pre 21 sat
U pećini Pešturina u Jelašničkoj klisuri, gde intenzivna istraživanja traju od kada je počeo da se radi Koridor 10 ka Bugarskoj, arheolozi su pronašli zub za koji je potvrđeno da je pripadao neandertalcu i to starijem detetu. Ovo je prvi put da je u Srbiji pronađen fosil čoveka iz praistorije, koji... »

Demostat: Uveliko kasni i izgradnja Koridora 11

Beta pre 23 sata
Izgradnja Koridora 11, kao što je to bio slučaj i sa Koridorom 10, uveliko kasni, a stručna javnost smatra da su osnovni razlozi za to rdjave pripreme radova i projektne dokumentacije, eksproprijacija koja nije obavljena na vreme, nerealna obećanja data iz političkih razloga, ali i nepostojanje... »

Neandertalac sa Koridora 10

Jugmedia pre 22 sata
Da nije Koridora 10 verovatno ne bismo pouzdano znali da su pre oko 100.000 godina našom zemljom šetali neandertalci.
Naime, prilikom izgradnje dela puta Niš–Dimitrovgrad 2002. otkrivene su pećine za koje su stručnjaci pretpostavili da mogu biti važna arheološka nalazišta. I bili su u pravu. Petnaest godina kasnije srpsko-kanadski tim naučnika... »

Počela eksproprijacija zemljišta za Moravski koridor

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Izgradnjom auto-puta od Pojata do Preljine, povezaće se Koridori 10 i 11 - što je od neprocenjivog značaja za oko pola miliona ljudi koji žive kraj Morava, pet hiljada kompanija i dvadeset hiljada preduzetnika. Projekat se privodi kraju, a građevinska dozvola za ovu saobraćajnicu biće izdata u... »

Moravski koridor: Potpisuje se 2.100 rešenja, građevinska dozvola za dva meseca

Večernje novosti pre 1 dan
Počela eksproprijacija zemljišta na teritoriji Kruševca gde će prolaziti budući Moravski koridor-autoput Pojate-Preljina
U KRUŠEVCU je otpočela ekproprijacija zemljišta na teritoriji grada gde će proći Moravski koridor. Prvih 30 rešenja već je potpisano sa vlasnicima zemljišta, a očekuje se da samo na tzv.deonici 1 budućeg autoputa Pojate-Preljina... »

©2019 Netmark d.o.o.