Mokrin

Vojvođanska liga – istok: Jedinstvo (BK) ponovo na vrhu

Dnevnik 09.03.2021
Bolja i iskusnija ekipa gostiju sa lakoćom je stigla do visokog trijumfa. Krajina - Jedinstvo (BK) 0:6 (0:2) KRAJIŠNIK: Igralište Krajine, sudija: Kovač (Mokrin), strelci: Vukoje u 25. i 40. Novković u 48. i 66. Martinović u 56. i Markoski u 85… »

Mokrinska gusanijada na listi nematerijalne baštine Uneskoa

RTS 07.03.2021
Nekada na severu Banata nije bilo kuće bez belih jata, a u Mokrinu kod Kikinde i danas se gaji oko tri hiljade gusaka. Imaju i zanimljivo takmičenje koje je registrovao Unesko - tradicionalno Svetsko prvenstvo u nadmetanju gusana. Prvak 35. Svetskog… »

Živa za šampionsku titulu očerupao Bataka na Svetskom prvenstvu u Mokrinu

Dnevnik 01.03.2021
Osmogodišnji gusak Živa, vlasnika Miloša Kovačića, trijumfovao je u finalu 35. Svetskog prvenstva u nadmetanju guskova u Mokrinu. U odlučujućem okršaju za titulu u seniorskom uzrastu, protivnik kočopernom Živi bio je gusak Batak, Nikole Nikića… »

Opet nepoštovanje mera: Stotinak ljudi prisustvovalo finalu u nadmetanju gusana u Mokrinu

Telegraf 01.03.2021
Istini za volju, većina gledalaca nosila je zaštitne maske. Vatrenim gakanjem pratilja, stameni Živa nadjačao je i u beg naterao rivala neobičnog imena Batak u Mokrinu. Ishod 35. Svetskog prvenstva u nadmetanja gusana, guščaru Milošu Kovačiću… »

Letelo perje u mokrinu: Otac pobednik prve, a sin Miloš 35. Gusanijade! Živa naterao bataka u beg (foto/video)

Kurir 28.02.2021
Umesto snega koji je nekada u ovo doba godine i na severu Banata bio uobičajen, poslednje februarske nedelje jedan mokrinski sokak beleo se, ali samo od perja. Izostali su i skupljači perja, ali ne i dekor koji već tri i po decenije krasi Svetsko… »

Živa šampion jubilarne 35. Gusanijade u Mokrinu

RTV 28.02.2021
MOKRIN - Šampion ovogodišnje jubilarne 35. Gusanijade u Mokrinu je gusak Živa, čiji je vlasnik Miloš Kovačić. U finalnoj borbi mokrinskih labudova, Živa je bio bolji od Bataka, vlasnika Nikole Nikića. Takmičenje je organizovano u skladu sa… »

Živa je novi guščarski svetski prvak: U Mokrinu održana jubilarna 35. “Gusanijada” (foto+video)

Večernje novosti 28.02.2021
POBEDNIČKI pehar sa “Gusanijade” u Mokrinu, posle 35 godina, ponovo je u kući Kovačića. Doneli su ga Miloš i gusak Živa, osmogodišnji beli vitez koji je u finalu jubilarnog nadmetanja gusana bio jači od mlađeg konkurenta, petogodišnjeg… »

„Živa“ je novi šampion „Gusanijade“ u Mokrinu

Alo 28.02.2021
Gusak „Živa“, ljubimac Miloša Kovačića iz Mokrina, trijumfovao je u nedelju na 35. Svetskom prvenstvu u nadmetanju guskova, kada je za 7,5 minuta nadjačao i u beg naterao tri godine mlađeg „Bataka“ vlasnika Nikole Nikića. Titulu svetskog… »

Osnovci iz škole "Vasa Stajić" najbolji u kvizu "Moja Kikinda – otkrijmo gde živimo"

RTV 26.02.2021
KIKINDA - Ekipa Osnovne škole "Vasa Stajić" iz Mokrina pobednik je kviza "Moja Kikinda – otkrijmo gde živimo". Kviz je organizovan šesti put, a glavni cilj bio je da se stariji osnovci upoznaju sa važnim događajima i ličnostima iz istorije… »

Gusak Batak u finalu udara na živu: U nedelju se u Mokrinu održava "Gusanijada", 35. nadmetanje guskova

Večernje novosti 25.02.2021
POSLEDNJE nedelje u februaru, kako je to kalendarom ustanovljeno još pre više od tri decenije, u Mokrinu kod Kikinde biće održana 35. “Gusanijada”, nadmetanje najjačih gusana ili guskova, kako kažu u ovom banatskom selu. U kategoriji seniora… »

Vesti dana »