Mokrin

Jedinstveni običaj u Mokrinu: Tradicija je neprekinuta, održana Božićna trka na neosedlanim konjima (foto)

Večernje novosti 07.01.2021
IAKO je bilo najava da ove godine, zbog koronavirusa i vanredne epidemiološke situacije na području Grada Kikinde, u Mokrinu neće biti održana jedinstvena božićna trka na konjima bez sedla, vlasnici konja, ipak, nisu dozvolili da se tradicija… »

Vojvodina čuva tradiciju: Od korinđanja se ne odustaje VIDEO

B92 07.01.2021
Jeste da je reč o nespecifičnom periodu za ceo svet, ali Vojvođani kao i ostatak Srbije, božićne praznike i ove godine dočekali su sa uobičajenom ljubavlju i poštovanjem. Od vijanja Božića na konjima i sečenja badnjaka, pa do neuobičajene… »

Stari običaji i tradicije Banata: Korinđanje na Badnji dan

RTV 06.01.2021
KIKINDA, MOKRIN - Stari običaji još uvek se, na sreću, neguju. Badnji dan i predstojeći Božić, prava su prilika da pokažemo koliko negujemo tradiciju, običaje, nematerijalnu baštinu koja se prenosi sa generacije na generaciju. Svaki kraj ima… »

Mališanima 700 paketića: Dva Deda Mraza obradovala decu u Mokrinu

Večernje novosti 02.01.2021
IAKO ni jedna pahulja ove zime još nije pala na sokake u Mokrinu, u ovo mesto, ipak, su stigla čak dva Deda Mraza i podelila mališanima skoro 700 novogodišnjih paketića. Jedan deda sa belom bradom stigao je iz Kikinde i doneo 430 poklona za decu koja… »

Mokrinski Deda Mraz stigao u fijakeru

RTV 31.12.2020
MOKRIN - Da pred samu Novu godinu ni jedno dete ne treba da bude uskraćeno makar i za skroman poklon, dokazali su i pokazali Mokrinčani, koji su i ove godine prikupili darove za decu iz najugroženijih porodica. "Sve ovo je kao kad baciš kamen u vodu… »

Beba ispala u poljski wc?!

Alo 30.12.2020
Iako je pre pet godina počinila čedomorstvo, suprug Danijele B. tvrdi da to sada nije slučaj, već da je u pitanju nesrećan slučaj, odnosno da je beba tamo upala kada se ona porodila. Pukla joj je pupčana vrpca i dete je upalo, Danijela je pokušala… »

Majka koja je bacila bebu u WC već bila pod istragom

Nova 29.12.2020
Danijela B. (28) iz Mokrina, koja se u ponedeljak porodila u poljskom toaletu pored svoje kuće, trenutno se nalazi na lečenju u bolnici u Kikindi, a dečak se oporavlja. Inače, kako nezvanično saznajemo, ona je pre pet godina bila pod istragom zbog… »

Bila pod istragom zbog mrtve bebe: Jezivi detalji iz prošlosti majke iz Mokrina

Večernje novosti 29.12.2020
DANIJELA B. (28) iz Mokrina, koja se u ponedeljak porodila u poljskom toaletu pored svoje kuće, nalazi se na lečenju u Opštoj bolnici u Kikindi, dok je dečak, koji je pronađen u rupi klozeta, na oporavku u Novom Sadu. On je u stabilnom stanju i bez… »

Suprug porodilje iz mokrina otkrio potresne detalje: "Da nisam zaspao možda bi sve bilo u redu"

Alo 29.12.2020
Nenad Baukov (38) iz Mokrina tvrdi da nije tačno da je njegova supruga Danijela (28) bacila njihovog sina u poljski WC u kom se porodila u ponedeljak tokom prepodnevnih sati. Kaže i da nije znao da je Danijela trudna iako sa njom ima četvoro dece. -… »

Suprug porodilje iz Mokrina otkrio jezive detalje: Danijela nije htela da baci našeg sina u poljski WC! Isplivala mračna…

Kurir 29.12.2020
Nenad Baukov (38) iz Mokrina tvrdi da nije tačno da je njegova supruga Danijela (28) bacila njihovog sina u poljski WC u kom se porodila u ponedeljak tokom prepodnevnih sati. Kaže i da nije znao da je Danijela trudna iako sa njom ima četvoro dece. -… »

Vesti dana »