Mokrin

„Živa“ je novi šampion „Gusanijade“ u Mokrinu

Alo 28.02.2021
Gusak „Živa“, ljubimac Miloša Kovačića iz Mokrina, trijumfovao je u nedelju na 35. Svetskom prvenstvu u nadmetanju guskova, kada je za 7,5 minuta nadjačao i u beg naterao tri godine mlađeg „Bataka“ vlasnika Nikole Nikića. Titulu svetskog… »

Osnovci iz škole "Vasa Stajić" najbolji u kvizu "Moja Kikinda – otkrijmo gde živimo"

RTV 26.02.2021
KIKINDA - Ekipa Osnovne škole "Vasa Stajić" iz Mokrina pobednik je kviza "Moja Kikinda – otkrijmo gde živimo". Kviz je organizovan šesti put, a glavni cilj bio je da se stariji osnovci upoznaju sa važnim događajima i ličnostima iz istorije… »

Gusak Batak u finalu udara na živu: U nedelju se u Mokrinu održava "Gusanijada", 35. nadmetanje guskova

Večernje novosti 25.02.2021
POSLEDNJE nedelje u februaru, kako je to kalendarom ustanovljeno još pre više od tri decenije, u Mokrinu kod Kikinde biće održana 35. “Gusanijada”, nadmetanje najjačih gusana ili guskova, kako kažu u ovom banatskom selu. U kategoriji seniora… »

Dragomir Jankov: Jedan jedini Vasa Stajić

Novi magazin 22.02.2021
Freska burnog života Vase Stajića obuhvata raznovrsne uloge i transformacije u kojima je on sudelovao. Rođen je u Mokrinu, gde je završio osnovnu školu. Prvi razred gimnazije završio je u Kikindi, a nastavio je u Sremskim Karlovcima, gde je… »

Dragomir Jankov: Jedan jedini Vasa Stajić

Novi magazin 22.02.2021
Freska burnog života Vase Stajića obuhvata raznovrsne uloge i transformacije u kojima je on sudelovao. Rođen je u Mokrinu, gde je završio osnovnu školu. Prvi razred gimnazije završio je u Kikindi, a nastavio je u Sremskim Karlovcima, gde je… »

U polufinalu borbe guskova Batak nadjačao šampiona Arpada

Dnevnik 18.02.2021
MOKRIN: U polufinalu 35. Svetskog prvenstva u nadmetanju guskova u Mokrinu aktuelnog šampiona Arpada, vlasnika Željka Radakovića, nadjačao je Batak, izazivač iz jata Nikole Nikića. Posle žestokog ukrštanja kljunova Arpad je podvio rep i u pratnji… »

I ove godine će leteti perje u Mokrinu - u jeku pripreme za Gusanijadu

RTS 16.02.2021
Pod nešto izmenjenim uslovima, uz redukovan broj učesnika i posetilaca, u Mokrinu će se krajem februara održati 35. Svetsko prvenstvo u borbi gusana. Kvalifikacije traju već dva meseca, a nakon eliminacionih mečeva - sada su poznati i budući… »

Humane žene iz Kikinde množile i delile ljubav: Novac od prodaje kolača dale sedmočlanoj porodici koja živi bez struje i…

Kurir 14.02.2021
Gorku sudbinu petoro mališana iz Mokrina koji sa roditeljima već četiri godine žive bez struje, u trošnoj kući bez kupatila, Kikinđani su donekle zasladili. Simbolično, na Dan zaljubljenih i Svetog Trifuna, u organizaciji članica plemenitih žena… »

Humanost plaća priključak za male totove: Porodica iz Mokrina, kod Kikinde, sa petoro dece, četiri godine bez struje (foto)

Večernje novosti 14.02.2021
MLADA porodica iz Mokrina kod Kikinde, Vesna Dokić i njen muž Nenad Tot, imaju petoro male dece. Žive u staroj kući na kraju sela kojoj je potrebna ozbiljna sanacija, ali bi oni i njihovi mališani bili zadovoljni da imaju bar struju. Ali bez… »

Sveti Trifun i Valentin u Mokrinu - udružena podrška sedmočlanoj porodici Tot-Dokić

RTV 13.02.2021
KIKINDA - Težak život sedmočlane porodice Tot-Dokić iz Mokrin, o kojem je izveštavala i RTV, nije ostavio ravnodušne sugrađne sa severa Banata. Današnji praznik, Sveti Trifun ili Sveti Valentin, biće u znaku humanosti i ljudske solidarnosti. Za… »

Vesti dana »