Siniša Mali - vesti

Nemačka otpisala Srbiji dug od 18,5 mil. EUR

B92 pre 6 sati
B92: Nemačka otpisala Srbiji dug od 18,5 mil. EUR
Beograd -- Nemačka u decembru otpisala našoj zemlji dug od 18,5 miliona evra zbog dobrih performansi i ekonomskih rezultata, saopštilo je Ministarstvo finansija.
Reč je o dugu u okviru Pariskog kluba poverilaca Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom o, kako je rečeno, odličnoj saradnji dve države, sve većim ulaganjima nemačkih privrednika u... »

Nemačka otpisala Srbiji dug od 18,5 milona evra

Studio B pre 6 sati
Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom o, kako je rečeno, odličnoj saradnji dve države, sve većim ulaganjima nemačkih privrednika u Srbiji, ali i dugu od 18,5 miliona evra koji je Nemačka u decembru otpisala našoj zemlji zbog dobrih performansi i ekonomskih rezultata.
Reč je o dugu u okviru Pariskog kluba poverilaca, saopštilo je Ministarstvo finansija. Ministar Mali je istakao da su poslednjih godina kroz različite programe u saradnji sa Vladom Srbije, lokalnim institucijama, Nemačkom... »

Mali: Fokus je na rastu i zapošljavanju!

Alo pre 6 sati
Alo: Mali: Fokus je na rastu i zapošljavanju!
Ministar Mali je istakao da su poslednjih godina kroz različite programe u saradnji sa Vladom Republike Srbije, lokalnim institucijama, Nemačkom razvojnom organizacijom (GIZ), Nemačkom razvojnom bankom (KfW), kao i brojnim partnerima, podržane reforme i promene koje su pre svega usmerene na održiv ekonomski razvoj
Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom sa kojim je razgovarao o odličnoj saradnji dve države, kao i o sve većim ulaganjima nemačkih privrednika u Srbiju. Na... »

Svetska banka zadovoljna saradnjom sa Srbijom

Politika pre 7 sati
Razmatraćemo novi okvir za saradnju koji se donosi za narednih nekoliko godina, a koja će se zasnivati na drugačijim osnovama nego postojeća, pre svega, zahvaljujući tome što nam je ekonomija trenutno mnogo stabilnija, rekao je ministar finansija Siniša Mali
Ministar finansija i guverner Srbije u Svetskoj banci Siniša Mali i izvršni direktor švajcarske konstituence u Svetskoj banci Verner Gruber ocenili su juče u Beogradu da postoji veoma dobra saradnja te međunarodne finansijske... »

Stranci lakše do PDV

Večernje novosti pre 15 sati
Vlada novim merama olakšava razvoj turističke privrede. Povrat novca za pazar u iznosima većim od 100 evra
STRANI turisti koji kupuju u prodavnicama u Srbiji od ove godine imaju pravo na povrat PDV za pazar u iznosima već od 100 evra. Izmene Zakona o PDV koje ovaj iznos spuštaju sa do sada minimalnih 150 evra, primenjuju se od 1.... »

"Da se strancima pojednostavi povraćaj PDV"

B92 pre 3 dana
B92: "Da se strancima pojednostavi povraćaj PDV"
Ministar finansija je istakao da postoji vizija da naša zemlja postane visoko pozicionirana turistička destinacija, primenjujući globalno konkurentne standarde.
Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je sa predstavnicima kompanije "Global Blue", o unapređenju uslova da operatori-kompanije koji se bave povraćajem PDV-a stranim putnicima pod komercijalnim uslovima počnu da posluju na... »

Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom

Beta pre 3 dana
Ministar finansija i guverner Srbije u Svetskoj banci Siniša Mali razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Švajcarske konstituence u Svetskoj banci Vernerom Gruberom o saradnji sa tom medjunarodnom finansijskom institucijom koja je spremna da kreditira nove projekte u Srbiji. Siniša Mali je, kako... »

Siniša Mali: Unaprediti sistem povraćaja PDV-a za strance

Alo pre 3 dana
Alo: Siniša Mali: Unaprediti sistem povraćaja PDV-a za strance
Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije „Global Blue“, o unapređenju uslova da operatori-kompanije koji se bave povraćajem PDV-a stranim putnicima pod komercijalnim uslovima, počnu da posluju na našem tržištu.
Na sastanku koji je održan u Vladi Srbije istaknuto je da Republika Srbija želi da koristi sva pozitivna iskustva kako bi se boravak turistima u našoj zemlji učinio što prijatnijim i jednostavnijim, zbog čega je i značajno... »

Mali: 1,6 milijardi dolara uložićemo u razvojne projekte!

Alo pre 3 dana
Alo: Mali: 1,6 milijardi dolara uložićemo u razvojne projekte!
Siniša Mali je istakao da je pozicija Srbije danas potpuno drugačija nego pre nekoliko godina, a pre svega zahvaljujući dobrim makroekonomskim rezultatima i fiskalnoj konsolidaciji
Ministar finansija i guverner Republike Srbije u Svetskoj banci Siniša Mali sastao se danas sa izvršnim direktorom Švajcarske konstituence u Svetskoj banci Vernerom Gruberom, sa kojim je razgovarao o daljoj saradnji sa tom... »

Mali: Za Petrohemiju zainteresovane ruske firme

Večernje novosti pre 5 dana
Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas da su za kupovinu Petrohemije iz Pančeva zainteresovane ruske firme, ali da ima potencijanih kupaca i iz drugih zemalja
Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas da su za kupovinu Petrohemije iz Pančeva zainteresovane ruske firme, ali da ima potencijanih kupaca i iz drugih zemalja. On je za RTS rekao da se Vlada trudi da na tenderu... »