Siniša Mali - vesti

Prebijanje Andreja Vučića: Žandarmima uslovno 8 meseci

Mondo pre 3 dana
Viši sud u Beogradu osudio je danas na uslovne kazne zatvora od po osam meseci sa rokom provere od tri godine sedmoricu žandarma niškog odreda, jer su upotrebom prekomerne sile zaustavili Andreja Vučića i Predraga Malog.
Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija Do prebijanja braće tadašnjeg premijera a sad predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, i tadašnjeg gradonačelnika Beograda a sada ministra finansija Siniše Malog, kao i još dvojice pripadnika... »

Mali danas na Londonskoj berzi: Britancima predstavlja ekonomsku politiku Srbije

Kurir pre 3 dana
LONDON - Ministar finansija Siniša Mali govoriće danas na berzi u Londonu, gde će predstaviti ekonomsku politiku Vlade Srbije, saopšteno je iz Ministarstva finansija.
Ministar će se tom prilikom sastati i sa izvršnim direktorom Londonske berze Nikilom Ratijem. Na Londonskoj berzi će biti održana konferencija posvećena Centralnoj i Istočnoj Evropi, na kojoj će ministar Siniša Mali govoriti o... »

Velika mi je čast što mogu da podelim našu uspešnu priču i da vas pozovem da ulažete u Srbiju (foto)

Alo pre 3 dana
Alo: Velika mi je čast što mogu da podelim našu uspešnu priču i da vas pozovem da ulažete u Srbiju (foto)
Ministar je istakao da je Srbija mnogo toga uradila u oblasti ekonomije u poslednje četiri godine, i zahvalio se na prilici da o tome govori na Londonskoj berzi.
Ministar finansija Siniša Mali, koji boravi u jednodnevnoj poseti Londonu, otvorio je danas trgovanje na Londonskoj berzi zajedno sa generalnim direktorom te berze Nikilom Ratijem. Mali i Rati su potom razgovarali o investicionim... »

Investicija koja više šteti nego koristi?

Danas pre 3 dana
Iako je najavljivana za prošlu godinu, izgradnja toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd još nije startovala Iako je prema najavama izgradnja toplodalekovoda Obrenovac – Novi Beograd već trebalo da počne, ne samo da se to nije dogodilo već još uvek nije poznato kada bi radovi uopšte mogli da startuju.
Podsećanja radi, tadašnji gradonačelnik Beograda a sadašnji ministar finansija Srbije Siniša Mali je nakon što je na samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope održanom u Budimpešti u novembru 2017. godine potpisao ugovor o... »

Siniša Mali otvorio trgovanje na Londonskoj berzi

Studio B pre 3 dana
Ministar finansija Siniša Mali otvorio trgovanje na Londonskoj berzi, zajedno sa generalnim direktorom te berze Nikilom Ratijem, sa kojim je potom razgovarao o investicionim potencijalima Srbije i mogućnostima za saradnju.
foto Tanjug „Republici Srbiji ukazana je velika čast na Londonskoj berzi, s obzirom na to da su nam omogućili da simbolično otvorimo današnje trgovanje na berzi, a potom i da finansijskoj zajednici u svetu predstavimo... »

Transparentnost Srbija: Zakon o kreditima u švajcarcima mora na javnu raspravu

Danas pre 3 dana
Organizacija Transparentnost Srbija upozorila je danas da je odluka Vlade Srbije da usvoji leks specijalis u vezi sa kreditima u švajcarskim francima, kako bi se on potom, po hitnom postupku, našao u skupštinskoj proceduri, u direktnoj suprotnosti sa odredbama Zakona o državnoj upravi i preporukama Grupe zemalja za borbu protiv korupcije (GRECO).
„Pregovori koje je Ministarstvo finansija vodilo sa udruženjima korisnika ovih kredita i bankama ni u kom slučaju se ne mogu smatrati valjanom zamenom za javnu raspravu. Odsustvo javne rasprave se ne može pravdati ni time što,... »

Predlog leks specijalisa: Jedno udruženje zadovoljno, za Efektivu je to farsa

N1 Info pre 3 dana
Da li su problemi onih koji su uzeli kredite indeksirane u švajcarskim francima pred rešenjem? Vlada Srbije usvojila je nacrt leks specijalisa, a minstar finansija Siniša Mali kaže da predstavlja kompromisno rešenje između zaduženih građana, banaka i države.
Izvor: N1 Udruženja koja okupljaju klijente banaka iznose suprotstavljene stavove. Predstavnici Udruženja CHF Srbija za N1 kažu da su predloženim zadovoljni, dok iz Efektive poručuju da je u pitanju farsa države, kako bi se... »

Mali sutra na Londonskoj berzi predstavlja ekonomsku politiku Vlade Srbije

Novi magazin pre 4 dana
Ministar finansija Siniša Mali sutra će na berzi u Londonu predstaviti ekonomsku politiku Vlade Srbije, a sastaće se i sa izvršnim direktorom berze Nikilom Ratijem, najavljeno je iz kabineta ministra.
Na Londonskoj berzi biće održana konferencija posvećena Centralnoj i Istočnoj Evropi, na kojoj će Mali govoriti o finansijskoj stabilizaciji, rezultatima koje je Srbija postigla u prethodnim godinama, privlačenju stranih... »

Vlada usvojila leks specijalis o švajcarcima, otpisuje se 38 odsto duga

OK radio pre 4 dana
Nacrt zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima usvojen je danas na sednici Vlade Srbije, nakon čega će biti upućen u skupštinsku proceduru, saopštila je Vlada.
Ministar finansija Siniša Mali istakao je da se tim leks specijalisom rešava problem koji postoji više od jedne decenije, kao i da su mu prethodili teški pregovori, ali da je pronađeno kompromisno rešenje, prenosi Danas. „Ovaj... »

Leks specijalis o švajcarcima pred poslanicima po hitnom postupku - Konverzija preostalog duga u evre pa otpis 38%

Ekapija pre 4 dana
Predlog Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima ušao je danas, po hitnom postupku, u proceduru Skupštine Srbije.
Predlog tog zakona je ranije danas usvojen u Vladi Srbije, a predviđa da se preostali deo duga konvertuje u evre, da iznos dobijen konverzijom bude umanjen za 38 odsto i da kamatna stopa bude ograničena na 3,4 %. Ministar... »

©2019 Netmark d.o.o.