Srpska lista - vesti

Opljačkana porodica na KIM, SL: Napadi na Srbe zbog nervoze Prištine

Studio B pre 6 sati
Porodica Milije Vulićevića, u selu Vidanje opljačkana je protekle noći, a odnete su im steona krava i dva teleta. Stranka kosovskih Srba Srpska lista optužila je zvaničnike vlasti u Prištini da njihovo podizanje tenzija i nervoza, „nažalost, podgreva i etničku netrpeljivost na Kosovu i Metohiji, čiji su rezultat sve češći napadi na Srbe i njihovu imovinu“.
U saopštenju Srpske liste navodi se da je ponovo, drugi put od 1999, sinoć u selu Vidanja pokradena dvanaestočlana porodica Milije Vulićevića, kojoj je pored krupne stoke ukraden i porodični autombil. Ta stanka je pozvala i... »

Prištinski mediji objavili detalje navodnog sporazuma za Kosovo

Vesti online pre 6 sati
Posle nemačkog lista "Frankfurter rundšau", koji je objavio navodni plan o podeli Kosova, koji su usaglasili Evropska unija i SAD, danas se u prištinskoj štampi pojavio sličan tekst, uz tvrdnju da iza takvog plana stoje SAD, Francuska i Rusija.
"Bota sot" piše da su Vašington, Pariz i Moskva pripremili sporazum o "karakteru prijateljstva i dobrosusedskih odnosa" između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da se potpiše u periodu od 28. juna do 13. jula ove... »

Ponovo medalja: Vanja Stanković osvojila srebro u Egiptu

Kurir pre 10 sati
Srpska reprezentativka u tekvondu Vanja Stanković (do 49kg) osvojila je srebrnu medalju na G2 turniru Egipat open i samim tim obezbedila novih 12 bodova za svetsku i olimpijsku listu!
Vanja je bila slobodna na startu kao drugi nosilac, zatim je pobedila odličnu Ukrajinku Irinu Romaldonovu, u polufinalu je bila bolja od Kazahstanke Anur Jesbergerove. Na žalost, u finalu je izgubila od Hrvatice Kristine Tomić.... »

Simić: Rešenja za KiM još nema, u pitanju su spekulacije

Politika pre 11 sati
U ovom trenutku nema nikakvog rešenja za kosovsko pitanje, jer nema nikakvog stola za kojim se okupljaju pregovarački timovi Beograda i Prištine, a sve što se čuje u medijima su spekulacije, izjavio je za TV Prva potpredsednik Srpske liste Igor Simić. „Moram još jednom da ponovim ono što je... »

SAD, Francuska i Rusija pripremile sporazum o podeli Kosova, potpis do jula?

RTV pre 13 sati
RTV: SAD, Francuska i Rusija pripremile sporazum o podeli Kosova, potpis do jula?
PRIŠTINA - Posle nemačkog lista "Frankfurter rundšau", koji je objavio navodni plan o podeli Kosova koji su usaglasili Evropska unija i SAD, danas se u prištinskoj štampi pojavio sličan tekst, uz tvrdnju da iza takvog plana stoje SAD, Francuska i Rusija.
"Bota sot" piše da su Vašington, Pariz i Moskva pripremili sporazum o "karakteru prijateljstva i dobrosusedskih odnosa" između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da se potpiše u periodu od 28. juna do 13. jula ove... »

Prištinski mediji objavili detalje navodnog sporazuma za Kosovo

Sputnik pre 13 sati
Posle nemačkog lista „Frankfurter rundšau“, koji je objavio navodni plan o podeli Kosova, koji su usaglasili Evropska unija i SAD, danas se u prištinskoj štampi pojavio sličan tekst, uz tvrdnju da iza takvog plana stoje SAD, Francuska i Rusija.
„Bota sot“ piše da su Vašington, Pariz i Moskva pripremili sporazum o „karakteru prijateljstva i dobrosusedskih odnosa“ između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da se potpiše u periodu od 28. juna do 13. jula ove... »

SL učesnicima protesta u Gračanici: Ne brukajte se

Studio B pre 14 sati
Srpska lista pozvala je svoje sunarodnike koji su juče protestovali u Gračanici da više to ne čine i da se „ne brukaju“.
U saopštenju za medije SL navodi da je „večerašnji Ðilasov, Jemerićev, Obradovićev i Trajkovićkin protest, ili bolje reći njegov pokušaj, propao pre nego je i započeo“, jer je na njemu bilo samo šest učesnika, koji su se brzo... »

Srpska lista: Međunarodne i lokalne institucije na Kosovu hitno da zaštite Srbe

Beta pre 18 sati
Srpska lista pozvala je predstavnike medjunarodnih i lokalnih institucija na Kosovu da najhitnije zaštite Srbe, naročito u Metohiji, kao i da privedu počinioce kradje u selu Vidanje u kojem je protekle noći opljačkana porodica Vulićević. "Ovakvi napadi moraju naići na najoštriju osudu svih... »

Priština podizanjem tenzija podgreva etničku netrpeljivost na Kosovu: Srpska lista pozvala međunarodne institucije da zaštite Srbe

Telegraf pre 18 sati
Ovakvi napadi moraju naići na najoštriju osudu svih zvaničnika - ističe se u saopštenju Srpske liste
Srpska lista optužila je danas zvaničnike vlasti u Prištini da njihovo podizanje tenzija i nervoza, "nažalost, podgreva i etničku netrpeljivost na Kosovu i Metohiji, čiji su rezultat sve češći napadi na Srbe i njihovu imovinu". U... »

Simić: Rešenja još uvek nema

Studio B pre 18 sati
U ovom trenutku nema nikakvog rešenja za kosovsko pitanje, jer nema nikakvog stola za kojim se okupljaju pregovarački timovi Beograda i Prištine, a sve što se čuje u medijima su spekulacije, izjavio je za TV Prva potpredsednik Srpske liste Igor Simić.
„Moram još jednom da ponovim ono što je predsednik (Aleksandar) Vučić više puta govorio. Sve spekulacije koje čujemo, pa i po pitanju toga da li bi Mitrovica mogla da postane distrikt, dolaze od onih kojih zaista neozbiljno... »

©2019 Netmark d.o.o.