Srpska lista - vesti

Lažna vlada Kosova danas o još gorim merama protiv Srbije: Svaka nova mera ugrozila bi život Srba na Kosovu!

Srbija danas pre 2 sata
Bilo koja od novih najavljenih mera Prištine najstrašnije bi poremetila život građana na Kosovu, i ugrozila opstanak Srba u južnoj srpskoj pokrajini.
To kaže poslanik Srpske liste Igor Simić i dodaje: - Mi apelujemo na međunarodnu zajednicu da učini sve kako bi se obuzdali politički predstavnici Albanaca da najdirektnije ugrožavaju mir, ali i opstanak našeg naroda - kazao je... »

Vanredni izbori na proleće?

IndeksOnline pre 2 sata
BEOGRAD – Srbija bi na proleće opet mogla na vanredne parlamentarne izbore, piše Blic i dodaje da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić razgovarao o tome sa saradnicima i da je sve bliže da donese takvu odluku. Prema saznanjima tog lista, Vučić je na ovu temu razgovarao u... »

Simić: Dodatnim merama Priština će najdirektnije ugroziti opstanak Srba

RTS pre 3 sata
RTS: Simić: Dodatnim merama Priština će najdirektnije ugroziti opstanak Srba
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže za RTS da će se dodatnim merama Prištine najdirektnije ugroziti opstanak i egzistencija srpskog naroda na KiM. U usijanim glavama u Prištini više ne možete ni da predvidite šta se mota i šta su sledeći potezi koji će ugroziti bezbednost svih na prostoru KiM, a posebno Srba, poručuje Simić.
Igor Simić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da nije bilo razloga ni za uvođenje takse od deset procenata, niti za blokadu distribucije srpskih proizvoda kada je uvedena taksa od sto procenata, pa se to ipak desilo na terenu.... »

Vanredni izbori i ustavni referendum na proleće?

RTV pre 3 sata
RTV: Vanredni izbori i ustavni referendum na proleće?
BEOGRAD - Srbija bi na proleće opet mogla na vanredne parlamentarne izbore, piše Blic i dodaje da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić razgovarao o tome sa saradnicima i da je sve bliže da donese takvu odluku.
Prema saznanjima tog lista, Vučić je na ovu temu razgovarao u nedelju uveče sa rukovodstvom naprednjaka i poručio im da je spreman da odmah nakon lokalnih izbora u Lučanima, 16. decembra, donese odluku o raspisivanju vanrednih... »

Prištinske usijane glave ne znaju gde srljaju Najavljene mere proteruju Srbe sa Kosova

Alo pre 3 sata
Alo: Prištinske usijane glave ne znaju gde srljaju Najavljene mere proteruju Srbe sa Kosova
Poslanik Srpske liste Igor Simić ocenio je danas da će najavljene dodatne mere Prištine "najdirektnije ugroziti" opstanak i egzistenciju srpskog naroda na KIM, ali da će ugroziti i Albance.
On je za RTS rekao da najavama mera predstavnici Prištine šalju najdirektniju poruku Srbima na da tu nisu dobrodošli "U ovim usijanim glavama u Prištini više ne možete ni da predvidite šta se mota i koji su sledeći potezi koji će... »

Uhapšen Albanac koji je švercovao srpsku - "koka-kolu"!

Vesti online pre 4 sata
Prištinski list "Koha ditore" objavio je da su "carinski službenici zaplenili kombi pun bezalkoholnih pića za koje se sumnja da su prošvercovana iz Srbije", a kojim je upravljao Albanac.
Navodi se da je akcija izvedena danas pre podne i da je u kombiju bilo 1.072 litra "koka-kole", 160 litara "fante" i 60 litara "Švepsa". Prema pisanju lista, "vozilo i roba su zaplenjeni do okončanja krivične procedure". Novosti:... »

Srpska bokserka je prvakinja sveta u muva kategoriji

B92 pre 20 sati
B92: Srpska bokserka je prvakinja sveta u muva kategoriji
Šampionka Srbije u boksu, 26-godišnja Nina Radovanović koja na svetskoj rang listi zauzima 11. mesto, postala je prvak sveta IBO verzije u muva kategoriji.
Nina koja je do sada imala četiri šampionska pojasa, do zlatne petice stigla je u Briselu gde se za IBO titulu internacionalnog prvaka sveta borila protiv domaće bokserke Sanae Jah u 10 rundi. Skor Jah bio je 15 pobeda, dva... »

Srpska premijerka na listi najmoćnijih političarki

Politika pre 21 sat
Ana Brnabić se ove godine našla među 100 najmoćnijih žena sveta, objavio je američki magazin „Forbs”. – Prva na listi Angela Markel, druga Tereza Mej
Premijerka Srbije Ana Brnabić prvi put ove godine našla se na listi 100 najmoćnijih žena sveta koju tradicionalno objavljuje američki magazin „Forbs”. U kategoriji političarki, Brnabićeva je na 21. mestu, među 22 najmoćnije... »

Od prve srpske štamparije preko zaborava do obnove: Manastir Rujan

Užice oglasna tabla pre 23 sata
Na listi obnovljenih manastira u novije doba u zapadnoj Srbiji pored Uvca, Dubrave, Sv. Joakima i Ane nalazi se i manastir Rujno, najbliži Užicu, koji je nakon osvećenja temelja (24. oktobra) i početka gradnje 2004., završen 2007 godine. Dva od ova tri koje smo nabrojali (Uvac i Sv. Joakim i Ana)... »

Petrović: Srpska lista ima velike zasluge za uvođenje taksi

Danas pre 23 sata
Predsednik Samostalne liberalne stranke i poslanik u Skupštini Kosova Slobodan Petrović izjavio je povodom uvođenja takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, kao i najava da će Priština pooštriti mere, da su to posledice ranijih događaja i da Srpska lista ima velike zasluge za to što se dešava.
„Srpska lista je koalicioni partner sa Vladom Kosova i oni imaju velike zasluge za to što se danas dešava. U svakom slučaju situacija nije dobra i ovo nije posledica samo jednog događaja nego traje od izbornog procesa. U... »

©2018 Netmark d.o.o.