Srpska lista - vesti

Jevtić o KBS: Zašto je međunarodna zajednica promenila stav?

RTV pre 53 minuta
RTV: Jevtić o KBS: Zašto je međunarodna zajednica promenila stav?
PRIŠTINA - Na današnjoj raspravi o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova u kosovskoj skupštini, važno je da se čuju politički stavovi predstavnika Srba na Kosmetu i postavi pitanje kako je moguće da, nešto što zalazi u interes nevećinske zajednice, nije ustavno pitanje, izjavio danas je potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić.
Jevtić poručuje da je reč o inicijativi koja podriva budućnost dijaloga i napominje da pravne mogućnosti predstavnika Srba nisu velike u smislu da mogu da spreče proces usvajanja zakona. "Kada smo nekoliko puta govorili da treba... »

Zašto je međunarodna zajednica promenila stav o stvarnaju "Vojske Kosova"? Iz Srpske liste poručuju: Podriva se budućnost dijaloga (video)

Telegraf pre 1 sat
Kada smo nekoliko puta govorili da treba da se usvoje zakoni važni za Zajednicu srpskih opština, onda su govorili da je to zalaženje u pitanje Ustava - izjavio je Dalibor Jevtić
Poslanici kosovske skupštine danas bi trebalo da raspravljaju o tri predloga, koja se odnose na transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova. To je takozvani plan B kojim Priština pokušava da formira Vojsku Kosova... »

Vučić ne dozvoljava da iko sem njega ima dobre odnose sa moćnim zemljama

Danas pre 2 sata
Iza napada na Zoranu Mihajlović stoji disciplinovanje članova SNS, tvrde izvori našeg lista Glavni razlog za najnoviji napad SNS i koalicionih partnera na Zoranu Mihajlović samo je još jedna pokazna vežba Aleksandra Vučića u disciplinovanju svih članova i funkcionera SNS pred finalne razgovore o rešenju problema Kosova.
Ovo je nova pokazna vežba šta se može dogoditi onima koji slepo ne podržavaju poteze koje povlači predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, saznaje Danas u vrhu vlasti. U najnovijem medijskom prepucavanju sa američkim... »

Srbija napredovala za pet mesta na rang listi Indeksa konkurentnosti

Studio B pre 9 sati
Napredak Srbije za pet mesta na rang listi Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma (WEF) za 2018. godinu sjajan je rezultat koji obavezuje da u narednim godinama oni budu još bolji, poručio je srpski ministar finansija Siniša Mali.
foto Tanjug Na konferenciji za novinare u Srpskoj asocijaciji menadžera, na kojoj su predstavljeni rezulatati Indeksa golobalne konkurentnosti po kojima je Srbija rangirana na 65. mesto od 140 rangiranih zemalja, on je ocenio da... »

Odbijen predlog da Vidovdan bude praznik na Kosovu

N1 Info pre 18 sati
Predstavnici Srpske liste u Odboru za javnu administraciju su danas zatražili da Skupština Kosova u okviru izmena i dopuna Zakona o zvaničnim praznicima uključi i Vidovdan, ali taj predlog nije usvojen.
Protiv tog zahteva se izjasnio poslanik Socijaldemokratske inicijative Miljaim Zekan koji je zahtev Srpske liste ocenio kao uvredljiv za Albance. "Samoopredeljenje i Srpska lista ne priznaju državu Kosovo. Veoma je provokativno i... »

Đoković rastužio srpsku dijasporu: Ništa od nastupa u Beču, razlog za to je više nego dobar!

Telegraf pre 15 sati
Nema prečice do 1. mesta
Novak Đoković je odavno odlučio da brižno bira turnire na kojima će nastupati kako bi produžio karijeru i došao do što više važnih pehara, pa se odustalo od nastupa u Beču. Đoković je razmatrao dolazak na Vijena Open kako bi se domogao što pre 1. mesta ATP liste, ali... »

Vidovdan uvredljiv za Albance: Ujedinjeni protiv zahteva da 28. jun bude praznik na KiM

Večernje novosti pre 21 sat
Prištinska Koha piše danas da je Srpska lista zatražila da se 28. jun uvrsti u Zakon o praznicima, ali se tome najpre usprotivio poslanik Miljaim Zeka, koji taj zahtev smatra uvredom za Albance
Albanski poslanici, članovi nadležnog parlamentarnog odbora koji je razmatrao Zakon o kosovskim praznicima, jedinstveno su protiv zahteva Srpske liste da 28. juni, srpski pravoslavni praznik Vidovdan, bude uvršten u taj akt.... »

Ministar Mali: Srbiji čista petica za makroekonomsku stabilnost

Kurir pre 18 sati
BEOGRAD - Napredak Srbije za pet mesta na rang-listi Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma (WEF) za 2018. godinu sjajan je rezultat koji obavezuje da u narednim godinama oni budu još bolji, poručio je danas srpski ministar finansija Siniša Mali.
Na konferenciji za novinare u Srpskoj asocijaciji menadžera, na kojoj su predstavljeni rezulatati Indeksa golobalne konkurentnosti po kojima je Srbija rangirana na 65. mesto od 140 rangiranih zemalja, on je ocenio da je napredak... »

Vidovdan uvredljiv za Albance: Ujedinjeni protiv predloga da 28. jun bude praznik

Sputnik pre 19 sati
Albanski poslanici, članovi nadležnog parlamentarnog odbora koji je razmatrao Zakon o kosovskim praznicima, jedinstveno su protiv zahteva Srpske liste da 28. jun, srpski pravoslavni praznik Vidovdan, bude uvršten u taj akt.
Prištinska „Koha“ piše da je Srpska lista zatražila da se 28. jun uvrsti u Zakon o praznicima, ali se tome najpre usprotivio poslanik Miljaim Zeka, koji taj zahtev smatra uvredom za Albance. Zeka je, kako se navodi, rekao da nema... »

Od decembra izvoz srpske pšenice u Egipat

Politika pre 1 dan
Cilj nam je da domaću poljoprivredu usmeravamo ka tržištima koja najbolje plaćaju, izjavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović
Prvi kontingenti srpske pšenice biće izvezeni na tržište Egipta krajem ove ili početkom 2019. godine, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Srbija je nedavno dobila potrebne fitosanitarne sertifikate i stavljena... »

©2018 Netmark d.o.o.