Srpska lista

SL:Borimo se za interese Srba

Studio B pre 5 dana
Srpska lista je partija sabornosti srpskog naroda koja se bori za njegove interese, a ne da bi se svidela i dodvoravala albanskim partijama i njihovim političkim liderima, poručili su iz te stranke. Albanci takve imaju u Rašiću, Petroviću, Radi… »

Srpska lista: Kurti ugrožava mir na Zapadnom Balkanu

Dnevnik pre 4 dana
KOSOVSKA MITROVICA: Nastojanje da se pod vođstvom Aljbina Kurtija ponovo uspostavi tzv. velika Albanija, koja je svoje otelotvorenje doživela kao fašistička tvorevina u Drugom svetskom ratu, najdirektnije je ugrožavanje mira na Zapadnom Balkanu i… »

Čekajući vladu Kosova

Danas pre 4 dana
Aljbin Kurti je i nakon izbora u junu 2017. mogao postati premijer Kosova, u koaliciji sa DSK Ise Mustafe, ali je nakon meseci natezanja, taj ishod sprečila Srpska lista. Glasovima SL kao jezičkom na vagi izabrana je vlada Ramuša Haradinaja, koja je… »

Petar petković: Neće Kurti odlučivati ko predstavlja Srbe na KiM

Kurir pre 5 dana
Srpska lista (SL) neće ulaziti u koalicije niti postizati bilo kakve dogovore u vezi s formiranjem kosovske vlade sve dok Priština ne počne na ravnopravan način da tretira SL, koji je sa 6,5 odsto osvojenih glasova jedini legitiman predstavnik srpskog… »

Jevtić (Srpska lista): Nećemo biti oni koji se nameću i nećemo inicirati susrete

Danas pre 5 dana
Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio da nema problem da se sastane sa bilo kim u vezi sa formiranjem nove kosovske vlade i da izborna volja građana treba da se ispoštuje. Mi želimo da se poštuje izborna volja srpskih građana i treba da… »

Šta nas čeka u pregovorima s kurtijem: Četiri izjave koje pokazuju da je kandidat za premijera Kosova spušta loptu

Blic pre 5 dana
Prvi kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavama o Srpskoj listi, ukidanju taksi, dijalogu sa Beogradom i demarkaciji i dalje nastupa više kao lider opozicije nego kao budući mandatar vlade, ali polako i popušta, ocenjuju kako srpski tako i… »

Za sastavljanje kabineta neophodni i glasovi Srba: Nema prištinske skupštine bez Srpske liste

Večernje novosti pre 5 dana
I pre formiranja vlade albanskim partijama biće potrebni glasovi predstavnika Srba. Jedan od potpredsednika parlamenta mora da bude iz SL. PRE nego što Pokret "Samoopredeljenje" i DSK, koji su zajedno osvojili 61 mandat u kosovskoj skupštini i već… »

Đilas: Neistine Vučićevog poverenika o izbacivanju devojčice iz vrtića u Žitorađi

Danas pre 5 dana
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da je poverenik Srpske napredne stranke za Žitorađu i državni sekretar u Ministarstvu prosvete Marko Milenković izneo neistine o izbacivanju devojčice iz vrtića. Đilas je u pisanoj… »

Mediji: Kurti će prihvatiti ministra kog predloži Srpska lista

Danas pre 5 dana
Pobednik na vandrednim parlamentarnim izborima održanim 6. oktobra na Kosovu, lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je preko međunarodnih posrednika poslao poruku da će prihvatiti za svog ministra onog kog predloži Srpska lista, ali da zvanično… »

Otac uhapšenog Marka Rošića: Torturom nad mojim sinom žele da iznude da optuži Radoičića i Srbiju za ubistvo Olivera…

Večernje novosti pre 5 dana
On je naglasio da na takvu ucenu Marko nije pristao, iako je i dalje bio izložen batinama. U cilju iznude priznanja kojim bi optužio potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i državu Srbiju za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića moj sin… »

Vesti dana »