Srpska lista

Dečani na listi najugroženijih lokaliteta kulture u Evropi

RTS pre 23 sata
Manastir Visoki Dečani uvršten je na listu jednog od najugroženijih lokaliteta kulturnog nasleđa Evrope za 2021. godinu, imajući u vidu istorijski značaj i kulturne vrednosti, kao i "urgentnost njegove ugroženosti", saopštilo je Ministarstvo… »

Kurti i Osmani uzalud pokušavaju da obezvrede srpsku svetinju: Evropa je prozrela njihov pogani plan!

Pravda pre 22 sata
Odluku Međunarodne organizacije "Evropa nostra" da se srpski manastir Visoki Dečani nađe na listi od sedam najugroženijih lokaliteta kulturnog nasleđa Evrope za 2021, tzv. kosovski lideri pokušali su da osujete. To je pokušano bezuspešno još pre… »

Podmuklo su ih napali iz psovke! Srpska lista se oglasila povodom incidenta u Severnoj Mitrovici

Večernje novosti pre 22 sata
NAPAD na srpske mladiće na glavnom gradskom šetalištu u Severnoj Mitrovici od strane nepoznatih momaka, koji su uz psovke na albanskom jeziku, naneli povrede nedužnim mladićima, a nakon toga pobegli u pravcu Južne Mitrovice, izazvao je veliko… »

Manastir Visoki Dečani na listi najugroženijih lokaliteta kulturnog nasleđa Evrope

RTV pre 24 sata
BEOGRAD - Manastir Visoki Dečani uvršten je na listu jednog od najugroženijih lokaliteta kulturnog nasleđa Evrope za 2021. godinu imajući u vidu istorijski značaj i kulturne vrednosti, kao i urgentnost njegove ugroženosti, saopštilo je… »

Dečani na listi zbog značaja i urgentnosti ugroženosti

Dnevnik pre 24 sata
BEOGRAD: Manastir Visoki Dečani uvršten je na listu jednog od najugroženijih lokaliteta kulturnog nasleđa Evrope za 2021. godinu imajući u vidu istorijski značaj i kulturne vrednosti, kao i urgentnost njegove ugroženosti, saopštilo je Ministarstvo… »

Srpska posla! Američki novinari pitali Jokića o MVP bravurama, a on odgovorio totalno u svom stilu! /video/

Blic sport pre 23 sata
I kada igra, i kada izađe pred novinare, naš reprezentativni centar oduševljava. Vođa Nagetsa predvodio je Denver do osme uzastopne pobede, odnosno 17. u poslednjih 20 mečeva, a posledni u nizu pao je San Antonio. Srpski internacionalac je ponovo… »

Polomili zube na dečanima: Krah akcije vlasti u Prištini, pokušale da spreče da se srpski manastir nađe na listi…

Večernje novosti pre 1 dan
ODLUKU Međunarodne organizacije "Evropa nostra" da se srpski manastir Visoki Dečani nađe na listi od sedam najugroženijih lokaliteta kulturnog nasleđa Evrope za 2021, kosovski lideri pokušali su da osujete još pre nekoliko nedelja, ali bez uspeha… »

U stanarima su rekordne zarade: Gde su najveća primanja u Srpskoj i kolike su razlike u platama?

Večernje novosti pre 1 dan
PLATA veća od 1.000 maraka je već godinama san mnogih radnika u Republici Srpskoj. Prema zvaničnim podacima Zavoda za statistiku RS, koji su dostavljeni "Novostima", prosečne plate veće od 1.000 KM tokom prošle godine imali su zaposleni u dva grada… »

Poruka igumana save janjića Prištini: Pored SPC, ne priznaju vas ni Vatikan, EU, NATO...

Večernje novosti pre 1 dan
POVODOM poslednjih izjava lidera privremenih institucija samouprave u Prištini, koji su zatražili da Srpska pravoslavna crkva prizna tzv. Kosovo, oglasio se iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, poručivši da Kosovo kao državu ne priznaju ni… »

Evropa za spas Dečana

Vesti online pre 1 dan
Drevni manastir Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji Visoki Dečani svrstan je na listu sedam najugroženijih lokaliteta u Evropi za ovu godinu, objavila je pan-evropska federacija za očuvanje kulturnog nasleđa Evropa nostra. Novčana podrška… »

Vesti dana »