Srpska lista

"Stavili pesticide, a onda uzeli: 'refleks' za nameštaj" Vučić: Cirkus sa trovanjem služio protiv neiskusnog Kurtija

Blic pre 1 dan
Cirkus u vezi sa trovanjem članova kosovske izborne komisije prilikom prebrojavanja glasova iz centralne Srbije služio protiv lidera "Samoopredjeljenja" Aljbina Kurtija, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. - To trovanje je smišljeno protiv… »

Kurti: Verujem da Vučić ucenjuje Srpsku listu

N1 Info pre 14 sati
Kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da Beograd koristi kosovske Srbe protiv Prištine, ističući da nema potrebe za Srpskom listom u koaliciji, ali da će naći načina da je uključi u Vladu po ustavnoj obavezi. Kurti je rekao da… »

„Srpska krsna slava“ u Konaku kneginje Ljubice

Studio B pre 1 dan
U cilju afirmacije srpske porodične slave, koja se od 2014. godine nalazi na Unescovoj listi nematerijalnog kulturnog nasledja, Turistička organizacija Beograda i Muzej grada Beograda osmisli su u avgustu program „Srpska krsna slava“. Program se… »

Novembar važi za mesec slava - ima ih čak 14

RTV pre 13 sati
NOVI SAD - Novembar u narodu važi za mesec slava, jer od Mitrovdana do kraja meseca za 22 dana, ima ih čak 14. Za proslavu krsnih slava vezuju se mnogobrojni običaji, koje je srpski narod u najrazličitijm istorijskim okolnostima uspeo da očuva. Zbog… »

Naprednjački vokabular iz Javnog servisa

Danas pre 21 sat
Povodom saopštenja Radio-televizije Srbije o listu Danas Arogantno, diskvalifikatorski, brutalno, grozomorno, primitivno, ostrašćeno…. Kao da ga je pisala Informativna služba Srpske napredne stranke. U sadejstvu s nekim od besprizornijih… »

Špijunka: Goran Vesić potpisivao knjige

Večernje novosti pre 22 sata
Glavni operativac srpske metropole strpljivo je u kabinetu pisao posvete političkim saborcima. ZAMENIK gradonačelnika Beograda imao je u ponedeljak naporan, ali sladak zadatak. Naime, Goran Vesić je lično potpisao svaki od 72 primerka svoje knjige o… »

Pad prehrambrene industrije hronični problem srpske privrede

Biznis i finansije pre 1 dan
Rezultati prehrambene industrije postaju jedan od hroničnih problema srpske privrede, a statistički podaci za avgust i septembar pokazuju da se pad ove grane nastavio – 5,6 i 7,3 odsto, prenose danas Večernje novosti. Prema navodima ovog lista… »

Neće proći ucene Prištine

Vesti online pre 1 dan
Srpska lista (SL) neće priznati nepostojeću državu Kosovo, kao što je ne priznaje ni ogromna većina čovečanstva, kaže za „Vesti“ predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun. On je time odgovorio na političke poruke… »

Srpska lista: Najstrašnije prekrajanje izborne volje raseljenih Srba

RTS pre 1 dan
Srpska lista je saopštila da je odluka Izbornog panela za žalbe, kojom se izbacuju glasovi iz centralne Srbije, rezultat političkih kalkulacija. Deo tih kalkulacija bila je i "šovinistička farsa sa brojanjem glasova raseljenih Srba u nekakvim… »

Glasovi iz Srbije na kosovskim izborima proglašeni nevažećim

Radio 021 pre 1 dan
Izborni panel za žalbe naložio je kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji da iz konačnih rezultata kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora izbaci glasove koji su stigli iz Srbije. Panel je prihvatio žalbu koalicije Nisma-AKR-PD i proglasio… »

Vesti dana »