Srpska lista

Tepić: Vučić lično posredovao u trgovini oružjem

Radio 021 pre 4 dana
Narodna poslanica i potpredsednica SSP Marinika Tepić optužila je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je 2013. kao ministar odbrane lično posredovao u trgovini oružjem između Slobodan Tešića i Libijaca, a posledica toga je stradanje članova… »

Burne reakcije na žalbu Samoopredeljenja da se ne povuku srpski glasovi

RTS pre 4 dana
Potpredsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići optužio je pokret Samoopredeljenje da se stavio u zaštitu Srpske liste zahtevajući od Vrhovnog suda da poništi odluku o odbacivanju glasova iz centralne Srbije pristiglih poštom. Memlji… »

Mihajlović: Priština pokušava da prekroji političku volju srpskog naroda

Beta pre 4 dana
Potpredsednica SNS i Vlade Srbije, Zorana Mihajlović rekla je danas da prištinske institucije pokušavaju da prekroje političku volju srpskog naroda koji je dao većinsku podršku Srpskoj listi na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima na… »

"Izbrisani" srpski glasovi oštetili Kurtija, Vučić mu poručio - ispao si naivan

N1 Info pre 4 dana
Odluka kosovskog panela za predstavke i žalbe da se uopšte ne broje glasovi na izborima pristigli iz centralne Srbije, neće pogoditi Srpsku listu koja će zadržati svojih 10 mandata. Međutim, takva odluka promeniće izborni rezultat jer će koalicija… »

Tepić: Vučić lično posredovao u prodaji oružja

Danas pre 4 dana
Kako se u državnoj delegaciji našlo mesto za trgovca oružjem Slobodana Tešića Čekajući na odgovor Aleksandra Vučića o razlozima stradanja naših službenika i ambasadora Olivera Potežice u Libiji došli smo do saznanja da je Aleksandar Vučić… »

Nastavlja se pad prehrambene industrije

Danas pre 5 dana
Rezultati prehrambene industrije postaju jedan od hroničnih problema srpske privrede, a statistički podaci za avgust i septembar pokazuju da se pad ove grane nastavio – 5,6 i 7,3 odsto, prenose danas Večernje novosti. Prema navodima ovog lista… »

"Stavili pesticide, a onda uzeli: 'refleks' za nameštaj" Vučić: Cirkus sa trovanjem služio protiv neiskusnog Kurtija

Blic pre 5 dana
Cirkus u vezi sa trovanjem članova kosovske izborne komisije prilikom prebrojavanja glasova iz centralne Srbije služio protiv lidera "Samoopredjeljenja" Aljbina Kurtija, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. - To trovanje je smišljeno protiv… »

Kurti: Nećemo da zavisimo od Srpske liste ali ćemo poštovati Ustav

RTS pre 4 dana
Kandidat za budućeg kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da Beograd koristi kosovske Srbe protiv Prištine, ističući da nema potrebe za Srpskom listom u koaliciji, ali da će naći načina da je uključi u Vladu po ustavnoj obavezi. Kurti je… »

„Srpska krsna slava“ u Konaku kneginje Ljubice

Studio B pre 5 dana
U cilju afirmacije srpske porodične slave, koja se od 2014. godine nalazi na Unescovoj listi nematerijalnog kulturnog nasledja, Turistička organizacija Beograda i Muzej grada Beograda osmisli su u avgustu program „Srpska krsna slava“. Program se… »

Novembar važi za mesec slava - ima ih čak 14

RTV pre 4 dana
NOVI SAD - Novembar u narodu važi za mesec slava, jer od Mitrovdana do kraja meseca za 22 dana, ima ih čak 14. Za proslavu krsnih slava vezuju se mnogobrojni običaji, koje je srpski narod u najrazličitijm istorijskim okolnostima uspeo da očuva. Zbog… »

Vesti dana »