Izvor: Blic arhiva vesti 08.01.2016

Sertić: Reššenje za neka od 10 preduzeća već u januaru

Blic 08.01.2016
Od ukupno 17 preduzeća kojima je produžen rok za privatizaciju, u ovoj godini ostalo ih je 10 sa nerešenom sudbinom, a ministar privrede Željko Sertić najavljuje da bi rešenja za neke od tih firmi mogla biti nadjena već u januaru. Resorni ministar… »

Nemiri U Atini: Sukobi demonstranata i policije zbog novih reformi

Blic 08.01.2016
Demonstranti, koji su danas u Atini protestovali zbog reformi sistema socijalnog osiguranja, sukobili su se sa policijom. Promene u sistemu socijalnog osiguranja deo su obaveza Grčke preuzetih poslednjim paketom međunarodne finansijske pomoći. Novim… »

U Železari incident, nije bilo povređenih

Blic 08.01.2016
U Železari Smederevo pre nekoliko dana se srušio transporter za rudu i u tom incidentu, koji neće značajnije uticati na proizvodnju, nije bilo povređenih, rečeno je Tanjugu u Železari. Incident se dogodio kada se usled dotrajalosti materijala… »

Dodik: RS je država, BiH ne može dugoročno opstati

Blic 08.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska država, ocenivši da to što je osporavaju, govori koliko je zapravo važna. Dodik je istakao da "bez te države, Srbi na ovim prostorima, čija je želja da žive u miru… »

Islamska zajednica Srbije kritikuje Zukorlićevu podršku ukidanju veronauke

Blic 08.01.2016
Islamska zajednica Srbije osudila je danas navode Mešihata rivalske Islamske zajednice u Srbiji i muftije Muamera Zukorlića koji su podržali predlog da se veronauka ukine kao predmet u osnovnim i srednjim školama u Srbiji. "Najenergičnije osuđujemo… »

Iz Jemena granatirana Saudijska Arabija, stradala tri civila

Blic 08.01.2016
Tri civila, među kojima jedno dete, ubijeni su na jugu Saudijske Arabije u granatiranju iz pravca Jemena, saopštila je danas državna novinska agencija Saudijske Arabije SPA. Artiljerijski napad dogodio se sinoć, a meta je bila provincija Džazan, kod… »

Putevi Srbije: Upozorenje vozačima zbog moguće poledice

Blic 08.01.2016
Javno preduzeće Putevi Srbije apelovalo je večeras na vozače da budu oprezni zbog očekivane poledice i niskih temperatura. Putevi Srbije vozačima savetuju da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, kao i da ukoliko se odluče na putovanje, voze… »

Sumnjivi Paket: Evakuisan centar Liverpula, muškarac se zatvorio u zgradi i PRETI BOMBOM

Blic 08.01.2016
Centar Liverpula je danas evakuisan zbog sumnje u podmetnutu bombu, javljaju britanski mediji. Policajci trenutno pregovaraju sa muškarcem koji se zatvorio u zgradu i tvrdi da kod sebe ima "sumnjivi paket". Blokirano je nekoliko ulica u strogom centru… »

Bizarno: Buldožerima sravnili deo bolnice u kojoj su JOŠ BILI PACIJENTI

Blic 08.01.2016
U centralnoj Kini su jutros buldožeri neočekivano uništili jedno bolničko odeljenje i mrtvačnicu, koja se nalazila odmah pored, pa su doktori, medicinske sestre i pacijenti jedva uspeli da spasu živu glavu, a ispod ruševina je ostalo zakopano šest… »

Ljubiši Buhi produžen pritvor

Blic 08.01.2016
Treći osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor nekadašnjem svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu (51) kojem se pred tim sudom sudi za četiri krivična dela među kojima i za ugrožavanje supruge Ivane Tulović koja ga je prijavila… »