Izvor: Blic arhiva vesti 08.01.2016

Direkcija popisuje imovinu Tanjuga, za dalje odlučuje vlada

Blic 08.01.2016
Popis imovine ukinute državne novinske agencije Tanjug još je u toku, a odluku o tome šta će biti urađeno sa imovinom doneće Vlada, saopštila je Republička direkcija za imovinu. U odgovoru Novinskoj agenciji Beta u vezi sa imovinom Tanjuga… »

Težak Udes U Turskoj: Sudar automobila i autobusa s izbeglicama, šestoro mrtvih

Blic 08.01.2016
Najmanje šest osoba je poginulo, a 30 ih je povređeno u sudaru autobusa sa izbeglicama i automobila na zapadu Turske, odakle je trebalo da preko mora stignu u Grčku na ostrvo Lezbos, javile su danas turske agencije. Migranti i izbeglice su poreklom iz… »

Poverljivo: Pored taštinog lekara, Nikolić bi da progura i prijatelja

Blic 08.01.2016
Tomislav Nikolić je tražio da na mesto načelnika Uprave za vojno zdravstvo bude postavljen njegov lični prijatelj Miroslav Vukosavljević, saznaje „Blic”. U istom dopisu u kojem je od ministra odbrane Bratislava Gašića zahtevao da načelnik VMA… »

Aktivisti opozicije organizovali performans u Prištini tražeći ostavku Vlade Kosova

Blic 07.01.2016
Omladinski aktivisti kosovskih opozicionih partija organizovali su danas akciju u centru Prištine tokom koje su zatražili ostavku Vlade Kosova zbog potpisivanja sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom… »

Sukobi policije i šiitskih protestanata u Bahreinu

Blic 08.01.2016
Policija i šiitski demonstranti sukobili su se danas u Bahreinu pošto je nekoliko stotina šiita protestovalo zbog prošlonedeljnog pogubljenje šiitskog sveštenika Nimr Baker al Nimra u Saudijskoj Arabiji. Demonstranti su izašli na ulice posle… »

GIZ u Požarevcu otkrio 1.120 nepopisanih nekretnina

Blic 08.01.2016
Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) otkrila je u popisu imovine u Požarevcu 1.120 nepopisanih nepokretnosti na koje će se ubuduće plaćati porez. - Požarevac je deseti grad u Srbiji koji je, uz pomoć GIZ-a, završio popis i… »

Silovanja za Novu godinu bilo i u Švedskoj

Blic 08.01.2016
Švedska policija saopštila je danas da je grupa muškaraca napala najmanje 15 mladih žena u noći dočeka Nove godine u gradu Kalmaru. Ova informacija objavljena je nakon što je iz NJemačke stigao izvještaj o masovnim pljačkama i napadima na žene… »

Naoružavanje: Hrvatska pregovara o kupovini norveškog raketnog sistema

Blic 08.01.2016
Hrvatska pregovora sa Norveškom o nabavci raketnog sistema NASAMS za potrebe svojih oružanih snaga, tvrdi danas specijalizovani hrvatski magazin "Defender". List navodi da su zvaničnici Oružanih snaga Hrvatske tokom nedavne posete Norveškoj prikupili… »

Keri: SAD i Francuska će uvek biti zajedno

Blic 08.01.2016
Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je povodom godišnjice napada na pariski satirični lišt "Šarli ebdo" da će SAD i Francuska uvek biti zajedno i da ne postoji racionalno opravdanje za napad na nedužne muškarce, žene i decu. - Nijedna… »

Čudom Preživeo: Mladić propao kroz led na jezeru kod Rume

Blic 08.01.2016
Mladić iz Rume (23) propao je kroz led na jezeru Borkovac kod Rume i spasao se pravim čudom. Mladić je hodao po zaleđenom jezeru, na oko 15 metara od obale, kada je led popustio pod njegovim nogama i on je upao u vodu, objavio je RTS. Kako kažu… »