Izvor: Blic arhiva vesti 08.01.2016

Kapetan Dragan optužen za ratni zločin

Blic 08.01.2016
Županijski sud u Splitu produžio je istražni zatvor Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, koji je optužen za ratni zločin, i odbio predlog o kauciji od 650.000 evra. Vasiljković će ostati u istražnom zatvoru na Bilicama, a pritvor… »

Ponovo U Školske Klupe: Danas se završava prvi deo zimskog raspusta

Blic 08.01.2016
Prvi deo zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolce u centralnoj Srbiji završava se danas, dok u Vojvodini raspust traje do 14. januara. Ove školske godine zimski raspust u centralnoj Srbiji podeljen je u dva dela, a prema Kalendaru… »

Kriza U Etiopiji: Za dva meseca ubijeno 140 demonstranata

Blic 08.01.2016
Najmanje 140 ljudi je ubijeno u Etiopiji tokom protekla dva meseca antivladinih protesta protiv planova vlasti da proširi prestonicu Adis Abebu na okolno poljoprivredno zemljište, saopštila je danas humanitarna organizacija "Hjuman Rajts Voč" (HRW). -… »

Otkrio Nepoznate Detalje: Bregović: Kažnjen sam jer nisam ušao u crkvu

Blic 08.01.2016
Slavni muzičar otkriva da ga za detinjstvo vežu bolne uspomene, a da je umalo stradao jer nije ispunio obećanje koje je sebi dao. Kao pasionirani ljubitelj mora, Goran Bregović je u dokumentarnom filmu koji je snimljen o njegovom životu iz vremena… »

Odgovor Beograđaninu: Evo zašto Komunalna policija nije uradila ništa povodom divljih taksista za Novu godinu

Blic 08.01.2016
Posle pisanja "Blica" o Beograđaninu koji je u novogodišnjoj noći osetio šta znači biti žrtva "divljih" taksista, komunalna policija je odgovorila da nije mogla da reši ovaj problem zbog drugih zaduženja koja su ih te večeri okupirala. -… »

Bahati Napadač: Pretio bračnom paru pištoljem u Novom Sadu

Blic 08.01.2016
Policija je u Novom Sadu uhapsila Z.J. (36) zbog sumnje da je sinoć u Futogu iz automobila pretio pištoljem bračnom paru koji je bio u drugim kolima. Saobraćajna policija zaustavila „opel“ u kom je bio Z.J. sa još jednom osobom za kojom je… »

Merkel: Moramo uložiti sve napore da bi se sačuvao Šengen

Blic 08.01.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da je potrebno uložiti sve napore u očuvanju slobode kretanja u Šengen zoni. Merkel je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa rumunskim premijerom Dacijanom Ciološom naglasila da se mora… »

Nesreća Na Železničkoj Stanici: Udarila ga struja, pa pao sa visine od dva metra

Blic 08.01.2016
Muškarac (31) zadobio je višestruke povrede noćas kada ga je na železničkoj stanici u Rakovici udarila struja, nakon čega je pao sa visine od dva metra. On je u svesnom stanju i sa višestrukim povredama prevezen u Urgentni centar, kaže portparol… »

Spektakularno Hapšenje: Trojica Srba planirali oružanu pljačku banke u Dizeldorfu, pali kad su krenuli u akciju

Blic 08.01.2016
Trojica Srba uhapšena su u utorak u Dizeldorfu zbog sumnje da su planirala oružane pljačke zlatara i banaka. Kako piše nemačka štampa, trojica Srba uhapšena su u spektakularnoj akciji koju je sprovela Specijalna jedinica policija u jednoj od… »

Keri Pekingu: Ne može se više tako sa Severnom Korejom

Blic 08.01.2016
Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je u četvrtak da je u telefonskom razgovoru sa kineskim ministrom spoljnih poslova jasno stavio do znanja da se stav Kine prema Severnoj Koreji pokazao kao neuspešan i da je vreme da se to promeni, posle… »