Izvor: Blic arhiva vesti 08.01.2016

Ovo je još jedna stvar po kojoj je Srbija POSLEDNJA u regionu

Blic 08.01.2016
Na listi zemalja najboljih za poslovanje američkog biznis magazina Forbs od zemalja regiona najbolje su plasirane Slovenija i Makedonija, a najslabije Srbija. Kako su danas preneli makedonski mediji, Slovenija je na 20. a Makedonija na 39. mestu na listi… »

ISIS u novogodišnjoj noći planirao napad u Austriji

Blic 08.01.2016
Džihadisti Islamske države planirali su napade tokom novogodišnje noći i u Austiji, prenose danas bečki mediji pisanje turske štampe. Navodne pripreme za teroristički napad u Minhenu u novogodišnjoj noći deo su plana Islamske države za… »

Ban Ki Mun: Treba nam plan protiv nasilnog ekstremizma

Blic 08.01.2016
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao je sve države članice te svetske organizacije, njih 193, da razviju nacionalni akcioni plan za sprečavanje širenja nasilnog ekstremizma. On je u izveštaju za Generalnu skupštinu UN istakao da je brza… »

Ledena Smrt: Dve osobe pronađene mrtve u snegu kod Rekovca

Blic 08.01.2016
Dve osobe, Jelica Stevanović (87) iz Lomnice i Milorad Živanović (68) iz Siljevice, sela u opštini Rekovac, pronađene su mrtve u snegu, potvrdio je jutros Tanjugu predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević. "Nije reč o beskućnicima i ne znamo… »

Defanziva Severne Koreje: Emitovanje propagandnih poruka na granici odgovor na HIDROGENSKU BOMBU

Blic 08.01.2016
Južna Koreja odgovorila je na severnokorejsku probu hidrogenske bombe tako što je ponovo pokrenula emitovanje propagande protiv Pjongjanga putem velikih zvučnika postavljenih na granicu sa svojim severnim susedom, javili su danas južnokorejski mediji… »

Seksualni napadi tokom novogodišnje noći i u Švajcarskoj i Finskoj

Blic 08.01.2016
Nekoliko žena je navodno opljačkano i seksualno zlostavljano u Cirihu tokom novogodišnje noći, saopštila je švajcarska policija ističući da metod napada nalikuje onom u Nemačkoj. Šest žena prijavilo je da ih je okružilo "nekoliko tamnoputih… »

Nakon Napada: Smenjen šef policije u Kelnu

Blic 08.01.2016
Šef policije u Kelnu Volfgang Albers smenjen je danas sa dužnosti nakon kritika zbog reagovanja na nasilne incidente u novogodišnjoj noći, rekao je izvor iz vlade za Rojters. Albersa (60) je ministar unutrašnjih poslova Ralf Jeger Severne Rajne i… »

Turske trupe na severu Iraka odbile napad džihadista, Erdogan ukazuje da je uspostavljanje baze bilo ispravno

Blic 08.01.2016
Turske trupe odbile su pokušaj napada džihadista Islamske države na vojnu bazu na severu Iraka, gde turski vojnici obučavaju iračke paravojne snage, izjavio je danas izvor iz turske vojske za agenciju Rojters. Izvor navodi da je, prema informacijama… »

Ponavlja se suđenje odgovornima za nesreću u Kalvariji

Blic 08.01.2016
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su vlasnik firme "Tehnomenadžer" Mile Svetozarević i direktora firme "Grading S S" Stevan Stevanović bili osuđeni na zatvorske kazne zbog nesreće na gradilištu u kojoj su 2011. godine život izgubila… »

Da li će eutanazija biti ozakonjena u Srbiji?

Blic 08.01.2016
Pravo na eutanaziju ili, kako se još naziva, "ubistvo iz milosrđa" moglo bi u skoro da bude priznato u Srbiji, tako što bi se prema sadašnjoj ideji, sprovodilo u izuzetnim slučajevima i uz saglasnost osobe za dobrovoljni prekid života ili uz… »