Izvor: Blic arhiva vesti 08.01.2016

Stefanović: Bezbednosne strukture rade punom parom, SRBIJA NIJE LAK PLEN

Blic 08.01.2016
- Sve srpske bezbednosne strukture rade punom parom, a na jugu zemlje se nalaze snažne bezbednosne snage - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i poručio svima onima koji misle da će Srbija biti lak plen da su se grdno… »

Marija Obradović: Srbija spremna da odbranu vodi žena i BILA BI MI ČAST

Blic 08.01.2016
Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović izjavila je da je javnost u Srbiji spremna da Ministarstvo odbrane preuzme žena i dodala da bi za nju bila velika čast da bude na čelu tog resora. Obradović je za… »

Vize Za Izbeglice: Ovako Turska planira da smanji priliv migranata

Blic 08.01.2016
Turska Vlada uvela je danas vize za Sirijce koji ulaze u tu zemlju vazdušnim ili pomorskim putem, u nastojanju da smanji priliv migranata. Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je cilj novih regulativa smanjenje broja Sirijaca koji u… »

Rizik od nuklearnog rata POSTOJI, i veći je nego u vreme Hladnog rata!

Blic 08.01.2016
Kim Džong Un nedavno je navodno naredio vojsci Severne Koreje da testira hidrogensku bombu, najmoćnije oružje na svetu. U senci tog opasnog testiranja, pojedini stručnjaci istakli su da rizik od nuklearnog sukoba i te kako postoji, pre svega što ta… »

Požar U Zemunu: Vatra zahvatila dva sprata solitera, nema povređenih

Blic 08.01.2016
Veliki požar izbio je danas oko 13 sati u soliteru u Zemunu a vatra je zahvatila 14. i deo 15. sprata. blictv_rs/main 0 0 http://ringierrs.adocean.pl/ad.xml?id=36ZG.4mL4lRoWdXPwcns.PctjG7Qw5.LmnAcjQFL7tj.v7/key=%TAGS%/aocodetype=1 Šest vozila… »

Vatrena Stihija: Šumski požar opustošio australijsko istorijsko mestašce

Blic 08.01.2016
Katastrofalni šumski požar zahvatio je istorijsko mestašce Jarlup u australijskoj saveznoj državi Zapadna Australija uništivši 95 kuća dok se troje ljudi vodi kao nestalo, saopštile su danas lokalne vlasti. Australia bush fire threatens more towns… »

Više turista, strancima najzanimljiviji Beograd

Blic 08.01.2016
Od januara do novembra prošle godine u Srbiji boravilo je 2.260.243 turista, što je za 11 odsto više u odnosu na isti period 2014. godine. Kako je objavila Turistička organizacija Srbije, domaćih turista je bilo 1.214.407, što je 12 odsto više nego… »

Američka raketa GREŠKOM poslata na Kubu

Blic 08.01.2016
Američka raketa "Helfajer" bez bojeve glave greškom je 2014. godine transportovana iz Evrope na Kubu, objavio je danas "Volstrit džurnal". Iako raketa nije sadržavala eksploziv, "Džurnal" navodi da je prisutna zabrinutost da bi Kuba mogla da podeli… »

Orban Uz Kamerona: "Podržavamo većinu britanskih predloga reformi"

Blic 08.01.2016
Mađarska podržava većinu reformi koje traži britanski premijer Dejvid Kameron u pregovorima s Evropskom unijom, izjavio je u četvrtak u Budimpešti mađarski premijer Vikotor Orban. Orban je, posle razgovora sa britanskim premijerom Kameronom, rekao… »

Vojni sindikat Srbije podržžava Nikolića, kritikuje Gaššića

Blic 08.01.2016
Vojni sindikat Srbije podržava odluku predsednika Srbije Tomislava Nikolića o pokretanju postupka postavljenja pojedinih oficira na upražnjena formacijska mesta, uključujući i mesto načelnika VMA, dok istovremeno kritikuje ministra odbrane zato što… »