Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 26.02.2016

Al Nusra front odbacila prekid vatre u Siriji

Večernje novosti 26.02.2016
Ogranak terorističke organizacije Al Kaida u Siriji, Front Al Nusra, odbacio je dogovor o prekidu vatre koji su najavile Rusija i SAD, navodeći da se pravi pregovori vode na bojnom polju. Ogranak terorističke organizacije Al Kaida u Siriji, Front Al… »

IZBEGLIČKA KRIZA Granice sve više zatvorene

Večernje novosti 26.02.2016
Balkanske zemlje obavezale se da neće puštati više od 580 izbeglica dnevno. Otvara se nova ilegalna ruta za migrante preko Albanije i Kosmeta. DOGOVOR pet zemalja duž zapadnobalkanske izbegličke rute, koji je potpisala i Srbija, podrazumeva dnevnu… »

TRAGEDIJA: Motociklista poginuo u sudaru sa teretnim vozilom

Večernje novosti 26.02.2016
Motociklista je nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas oko ponoći časa u selu Garinje, desetak kilometara severno od Vladičinog Hana. VLADIČIN HAN - Jednan motociklista je nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se… »

U Iranu zatvorena birališta, prvi rezultati za nekoliko dana

Večernje novosti 26.02.2016
Iranci su danas izašli na parlamentarne izbore a prvi zvanični rezultati očekuju se za nekoliko dana. Glasalo se i za Skupštinu stručnjaka, versko telo koje može da bira i smeni vrhovnog verskog lidera. U Iranu su večeras zatvorena birališta za… »

Praznik filma u Beogradu

Večernje novosti 26.02.2016
Svečanom ceremonijom otvaranja i projekcijom filma "Vlažnost" u Sava centru večeras počinje 44. FEST. Do 6. marta publika će moći da bira između 110 premijernih filmova u 12 programskih celina. VELIKA filmska fešta, 44. Fest, počinje večeras u… »

FSS: Momentalni raskid ugovora sa Đurovićem

Večernje novosti 26.02.2016
Fudbalski savez Srbije saopštio je da će momentalno raskinuti ugovor sa analizatorom suđenja Zoranom Đurovićem, koji je uhapšen u Nišu zbog osnovanje sumnje da je uzeo mito od 1.000 evra. Fudbalski savez Srbije saopštio je da će momentalno… »

Vučić: Čekam dokaze Pentagona; Stefanović: Srbija će saslušati sve dokaze o pogibiji službenika ambasade u Libiji

Večernje novosti 26.02.2016
Premijer Aleksandar Vučići izjavio je da čeka da Pentegon pruži bilo kakav dokaz da dvoje srpskih državljana u Libiji nije poginulo u američkom bombardovanju. BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučići izjavio je danas da čeka da Pentegon pruži bilo… »

Nemačka ne zna gde se nalazi 130.000 tražilaca azila

Večernje novosti 26.02.2016
Nemačka ne zna gde se nalazi 130.000 tražilaca azila koji su se registrovali prošle godine, saopštili su zvaničnici te zemlje. Nemačka ne zna gde se nalazi 130.000 tražilaca azila koji su se registrovali prošle godine, saopštili su zvaničnici te… »

TUGA U MAKCU Posle 38 godina provedenih u Libiji vratio se u kovčegu: Braća i ćerka sahranili Jovicu

Večernje novosti 26.02.2016
Na seoskom grolju u Makcu kod Velikog Gradišta sahranjen Jovica Stepić (61), vozač Ambasade Srbije u Libiji. VELIKO GRADIŠTE – Na seoskom grolju u Makcu kod Velikog Gradišta u petak 26. februara je sahranjen Jovica Stepić (61), vozač Ambasade… »

Likvidiran otmičar Srba

Večernje novosti 26.02.2016
Prema nezvaničnim informacijama, libijske vlasti ubile su Abdulaha al Dabašija. Pentagon je ponovio tvrdnje da dvoje naših diplomata nije stradalo od njihovih bombi. VOĐA kriminalne grupe u Sabrati Abdulah al Dabaši, zvani Hafter, koji je oteo dvoje… »