Arhiva vesti 29.02.2016

SEDAM EKSPLOZIJA ZA 10 MINUTA: Preko 200 ljudi na udaru u prestonici turskih Kurda (VIDEO)

Pravda 29.02.2016
Najmanje sedam eksplozija u roku od 10 minuta odjeknulo je u predgrađu Dijarbakira, najvećeg grada na jugoistoku Turske, pretežnom naseljenom Kurdima, izvestili su lokalni mediji. Eksplozije su potresle predgrađe Sur, javila je pro-kurdska… »

Zeman: Od povratka u rusku sferu uticaja štitio bi nas NATO

RTS 29.02.2016
Predsednik Češke Miloš Zeman upozorio je da bi bilo nedemokratski sprečiti eventualni referendum u Češkoj o istupanju iz Evropske unije ako iz nje izađe Velika Britanija i ocenio da bi Češku i van EU od ruske sfere uticaja štitilo članstvo u… »

Havarija u Fukušimi: Optužena trojica rukovodilaca

B92 29.02.2016
Tokio -- Japanski sud podigao je optužnice protiv tri bivša rukovodioca japanske kompanije TEPCO, u čijem je vlasništvu nuklearna elektrana Fukušima. Grupa od pet advokata koje je imenovao sud je podigla optužnice protiv predsednika izvršnog odbora… »

Ubistvo nad kojim je plakala Juga: 20 godina od opsade u kojoj su stradali sarajevski Romeo i Julija Ljubav koju je okončao…

24 Sata 29.02.2016
Opsada Sarajeva, jedna od najdužih u modernoj istoriji, okončana je pre tačno 20 godina. Tokom nje su poginuli i Boško Brkić i Admira Ismić, poznati kao sarajevski Romeo i Julija, a nijedna strana nije preuzela odgovornost za njihovo ubistvo. Opsada… »

U EU živi 350.000 Srba, najviše ih je u Nemačkoj

Nova ekonomija 29.02.2016
Dejvid Mekalister izvestilac EP za Srbiju Najmanje 350.000 državljana Srbije nastanjeno je u zemljama EU, proizlazi iz odgovora Evropske komisije na poslaničko pitanje izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera, koje se bazira na… »

Ban: Primirje u Siriji se uglavnom poštuje

Dnevnik 29.02.2016
ŽENEVA: Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je danas da se primirje u Siriji uglavnom poštuje, uz manje incidente. "Prekid neprijateljstva se uglavnom održava, čak iako je bilo nekih incidenata", rekao je Ban novinarima u Ženevi nakon razgovora… »

Protest Zbog Ubistva Devojčice: Više stotina đaka na ulicama u Blacu

Blic 29.02.2016
Više stotina učenika i građana u Blacu izašlo je danas na ulice da izrazi protest protiv bahatih vozača, nakon što je devojčica (12) u subotu poginula na pešačkom prelazu, kada je udario vozač pod dejstvom alkohola. Vozač, u vidno pijanom… »

Ćerka nožem na oca

Večernje novosti 28.02.2016
Policija je uhapsila Mirjanu R. (48) zbog sumnje da je nožem nasrnula na svog oca Milivoja R. (70). Policija je uhapsila Mirjanu R. (48) zbog sumnje da je nožem nasrnula na svog oca Milivoja R. (70). Prema nezvaničnim informacijama, do svađe i sukoba… »

SG: Usvojena odluka o zaduženju grada

RT Kragujevac 29.02.2016
Sa 44 glasa "za" odbornici Skupštine grada usvojili su Odluku o zaduženju grada Kragujevca za finansiranje deficita tekuće likvidnosti. Prihvaćen je i Plan detaljne regulacije "Radna zona Cvetojevac" sa strateškom procenom uticaja plana na životu… »

STIŽE POMOĆ TERORISTIMA: Turski tenkovi na korak od Sirije! (VIDEO)

Pravda 29.02.2016
Ruska televizija „Ren“ objavila je video-snimke za koje tvrdi da dokazuju da turska vojska gađa položaje sirijskih Kurda i pomaže teroristima ID-a kako bi okupirali severne sirijske gradove Tel Abjad i Kobane. U izveštaju sa terena ruska… »