Balkan arhiva vesti 24.05.2016

Nasilje nad životinjama uvod u nasilje nad ljudima

Slobodna Evropa 24.05.2016
Primjeri nasilja nad životinjama sve su češći a posljednji u kojem je pas pretučen u Podgorici metalnom šipkom sa teškim povredama po cijelom tijelu još jedan u nizu koji pokazuje kako se pojedinci odnose prema životinjama. Pse i mačke se ubija… »

Bunt zbog rječnika: Albanci su autohtoni, a ne agresori

Slobodna Evropa 24.05.2016
Zbog objašnjenja pojedinih pojmova koji se tiču Albanaca u novom Rječniku crnogorskog jezika, uvrijeđen je albanski narod u Crnoj Gori, koji traži njegovo povlačenje. Albanske partije smatraju da je to "nastavak stare politike pošto su Albanci… »

Vučić spreman da razgovara sa svima

Glas Amerike 24.05.2016
Nova vlada imaće isto ministara, možda jednog manje, najavio je danas mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je spreman da razgovora sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem, ali i svima drugima koji to žele. Na konferenciji za… »

(Foto) da me vidi babo Ovo je fotografija o kojoj danas priča cela BiH

Kurir 24.05.2016
Banjalučki fotograf Miladin Mihajlović objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju o kojoj danas priča cela Bosna i Hercegovina. Fotografija, koja je snimljena u gradskom parku Petra Kočića u Banjoj Luci, kao munja se proširila društvenim… »

Zapalio se autobus koji je prevozio đake iz BiH, nema povređenih (video)

Večernje novosti 24.05.2016
Kasno popodne u mestu Ulići, na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, zapalio se autobus kojim su učenici OŠ ''Nikola Tesla'' iz Dervente, doputovali na ekskurziju u Crnu Goru. Kasno popodne u mestu Ulići, na magistralnom putu Podgorica-Cetinje… »

Osuđen zbog lomljenja ćiriličnih tabli

Večernje novosti 24.05.2016
Predsednik Štaba za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić je u vukovarskom Opštinskom sudu osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog organizovanja nereda koji su 2013. doveli do razbijanja dvojezičnih tabli u tom gradu… »

Čavić: Članovi stranke željni boljeg života

Blic 24.05.2016
Predsednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić rekao je povodom obeležavanja krsne slave ove stranke u Mrkonjić Gradu, Svetih Ćirila i Metodija, da su članovi NDP-a učestvovali u ratu i stvarali Republiku Srpsku i da su željni… »

Pijavica prohujala kroz Jagodinu

Al Jazeera 24.05.2016
Vrtlog sličan tornadu u 15 minuta oštetio je krovove, plastenike i poljoprivredne mašine, a najveća šteta u selu Dragocvet. Olujno nevrijeme, praćeno kišom, ledom i jakim vjetrom, koje je popodne zahvatilo Jagodinu i dio centralne Srbije, oštetilo… »

CG: Zapalio se autobus pun učenika, nema povređenih

RTV 24.05.2016
PODGORICA - Autobus bosanskog prevoznika ATP Brod, koji je prevozio učeničku ekskurziju Osnovne šškole "Nikola Tesla" iz Dervente, zapalio se večeras u mestu Ulići, na magistralnom putu Cetinje - Podgorica, ali srećom niko od 59 putnika, od kojih… »

Bakirov poslanik aminovao zverstva "El mudžahedina"

Vesti online 24.05.2016
Nekadašnji ratni načelnik Centra službi bezbednosti Zenica i aktuelni poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Šefik DŽaferović bio je obavešten o terorističkim aktivnostima pripadnika zloglasnog odreda "El mudžahedin", o čemu govore… »