Balkan arhiva vesti 24.05.2016

Kovač: Hrvatska i Srbija kao Njemačka i Francuska nakon rata

Al Jazeera 24.05.2016
Hrvatska je spremna pomoći svim svojim susjedima u euroatlantskim integracijama, poručuje šef hrvatske diplomatije. Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač poručio je kako je hrvatska ambicija sa Srbijom izgraditi odnose kakve su… »

Pola Vučićevog programa odnosi se na ekonomiju

Al Jazeera 24.05.2016
Dosadašnjem i budućem premijeru Aleksandru Vučiću na prvom mjestu su radna mjesta i smanjenje nezaposlenosti. Polovica od 10 točaka programa nove Vlade Srbije odnosi se na ekonomiju, a značajan dio pripada i obrazovanju, zdravstvu i europskim… »

VICE:U džamiji crnogorskog imama poginulog boreći se za ID

B92 24.05.2016
Adem Mustafić je deset godina služio kao imam u Baru, gradu u kome se danas nalazi jedna od najvećih džamija u regionu. Krajem aprila, potvrđeno je da je poginuo u Siriji boreći se za Islamsku državu. Iako se u medijima često pisalo o ljudima koji… »

Srbi čestitali Van der Belenu

RTS 24.05.2016
Savez Srba u Austriji čestitao je Aleksanderu van der Belenu pobedu na izborima za predsednika Austrije ukazavši da je on bio kandidat koji ističe svoje korene ali i ukazuje na potrebu da se građani nezavisno od porekla identifikuju sa svojom novom… »

Milica sanja krov bez rupa

Večernje novosti 24.05.2016
Sa nezaposlenom majkom i bolesnim bratom živi u neuslovnoj kući. I pored teških uslova u kojima živi, mlada Prijedorčanka objavila drugu knjigu. JEDNA je Milica u majke, kažu u prijedorskom naselju Gornji Garevci. Milica Savić, šesnaestogodišnja… »

Hrvatska preuzima prvih 50 izbeglica

RTS 24.05.2016
Pripadnici hrvatskog MUP-a danas idu u Grčku i Italiju kako bi nagovorili nekoliko desetina izbeglica da se presele u Hrvatsku. U Hrvatsku će iz Italije i Grčke biti premešteno po 10 izbeglica, a iz Sirije 30. Reč je o programu premeštanja izbeglica… »

Ustaška bagra! Hrvati pokazali pravo lice: "Preminuo je glumac i ratni huškač Bata Živojinović"!

Pravda 24.05.2016
Hrvati su još jednom dokazali da stida nemaju! Izvesni "maksportal" iz našeg komšiluka objavio je juče na sraman način vest da je preminuo Bata Živojinović. Legendarnom glumcu Hrvati ne mogu da oproste što je bio član SPS tokom ratova devedesetih… »

Decenija crnogorske nezavisnosti Država opstruisala glasanje

Večernje novosti 24.05.2016
"Bijela knjiga", dokument o referendumskom procesu u Crnoj Gori (6): Potvrdu o prebivalištu MUP je dostavljao naknadno. PODGORICA - Mnogobrojni su bili primeri opstrukcije državnih organa, kako se ne bi u biračke spiskove upisali "nepodobni"… »

Poternica za Canetovom i Marovićevom direktorkom

Alo 24.05.2016
Nacionalni biro Interpola u Podgorici raspisao je poternicu za državljankom Srbije Oliverom Ilinčić koja je nekada obavljala važne državne funkcije, objavile su danas "Dnevne novine". Nekadašnja savetnica bivšeg predsednika državne zajednice… »

"Kapovcima" samo obećanja

Večernje novosti 24.05.2016
Obrt oko isplate otpremnina za 420 bivših radnika KAP za koje država zakonom garantuje. Vlada traži povlačenje Zakona o isplati 5,4 miliona evra. BIVŠIH 420 radnika podgoričkog KAP-a "puklo" je od besa posle saznanja da bi mogli da ostanu bez… »