Balkan arhiva vesti 24.05.2016

Kredit MMF-a za BiH 550 miliona eura

Al Jazeera 24.05.2016
Novi aranžman sa MMF-om podrazumijeva privatizaciju, restrukturiranje ili likvidaciju javnih preduzeća koja posluju s gubitkom. Nakon višednevne posjete delegacije Međunarodnog monetarnog fonda Bosni i Hercegovini i susreta sa entitetskim i državnim… »

Rožaje: Majke upale u zgradu Zavoda za zapošljavanje

Večernje novosti 24.05.2016
Nezadovoljstvo Rožajki sa troje i više dece koje nisu dobile naknadu eskaliralo. Birokratija sprečava da ostvare pravo na doživotna primanja. POSLE neispunjenih obećanja nadležnih, u utorak je eskalirao desetodnevni protest majki u Rožajama… »

(Video) Vašington Post: Priča Hilari da je u Tuzli gađana iz snajpera najveća je laž svih vremena!

Kurir 24.05.2016
VAŠINGTON - Izjava Hilari Klinton da je u BiH sletela pod snajperskom vatrom jedna je od najvećih izmišljotina svih vremena u američkoj politici koja je proverena od strane popularnog američkog sajta FacktCheck.org, napisao je "Washington Post" LIst… »

Mitropolija Crnogorsko-primorska odgovorila Đukanoviću: Milo, sram te bilo!

Večernje novosti 24.05.2016
Sramotno je i nedostojno Crne Gore da njen predsednik Vlade otvoreno proziva i neistinito optužuje vekovnu državotvornu crkvu u Crnoj Gori za protivdržavnu delatnost. PODGORICA - Sramotno je i nedostojno Crne Gore da njen predsednik Vlade, inače… »

Glavna bitka biće za Banjaluku

Večernje novosti 24.05.2016
Zbog čega je presudno hoće li SNSD ili Savez za promene na oktobarskim izborima pobediti u gradu na Vrbasu. BANjALUKA - Borba za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim izborima biće glavna bitka na relaciji Savez za promene - SNSD. Procena je da… »

EK: Optimizam Kovača je dobar znak za Srbiju

B92 24.05.2016
Brisel -- Optimizam ministra Mira Kovača o rešenju za hrvatske uslove i konsenzus oko otvaranja poglavlja 23 u pristupnim pregovorima Srbije predstavlja dobar znak. Takođe, to znači i moguću indikaciju napretka, kažu za Tanjug u Evropskoj komisiji… »

Telegrami saučešća porodici Bate Živojinovića

RTS 24.05.2016
Dan nakon smrti legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića stižu telegrami saučešća upućeni porodici. Ruski ambasador Aleksandar Čepurin uputio je telegram saučešća povodom smrti velikog glumca Velimira Bate Živojinovića. "Sa dubokom tugom… »

Vučić: Srbija mora biti stub stabilnosti u regionu

Al Jazeera 24.05.2016
Mandatar Aleksandar Vučić najavio da će pozvati sve političke partije na razgovor o formiranju nove vlade. Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sljedeće sedmice početi razgovore o njenom formiranju. "Od početka… »

Rudnik Resavica otpušta radnike

Al Jazeera 24.05.2016
Rudnik Resavica jedno je od deset preduzeća kojima uskoro ističe rok zaštite od stečaja. Krajem mjeseca ističe rok do kada je Vlada Srbije štitila javna preduzeća od kreditora i novčano, putem subvencija, pomagala njihovo poslovanje. Javno… »

"Novosti" saznaju Azri Rankova fotelja

Večernje novosti 24.05.2016
Kandidat za predsednika Skupštine drugi put će biti dama. Đukanović posle Demosa, urA i sdp vrata kabineta širom otvorio i Pozitivnoj. INFUZIJU koju su dali poslanici Pozitivne Crne Gore na Savindan ove godine kabinetu Mila Đukanovića… »