Izvor: RTS arhiva vesti 31.08.2016

Lažna uzbuna na aerodromu u Frankfurtu

RTS 31.08.2016
Nakon što su pojedini terminali na aerodromu u Frankfurtu evakuisani zbog sumnje da neko od putnika ima eksploziv, policija je saopštila da je utvrđeno da nema opasnosti. Kompanija "Fraport" saopštila je da aerodrom nastavlja sa normalnim radom, nakon… »

Vučić sa građanima koji čekaju na transplantaciju

RTS 31.08.2016
Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je u Vladi Srbije sa građanima koji su na listi čekanja za transplantaciju organa i koji su poslednjih meseci lideri kampanje "Najvažniji poziv u životu". Sedmoro pacijenata ukazalo je premijeru na probleme svih… »

Zapaljena bašta kafića "Dolče vita" u Kosovskoj Mitrovici

RTS 31.08.2016
Nepoznate osobe rano jutros zapalile su baštu kafe bara "Dolče vita" u severnom delu Kosovske Mitrovice. Povređenih nije bilo, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Incident se dogodio oko tri sata kada su dve nepoznate osobe bacile… »

Kamion izgoreo na auto-putu kod Krnjeva, povređen vozač

RTS 31.08.2016
Dve vatrogasne jedinice ugasile su požar na auto-putu Beograd–Niš, kod Krnjeva, u pravcu Beograda, kada je izgoreo kamion, saznaje RTS. Vozač kamiona lakše je povređen i smešten je u smederevsku bolnicu "Sveti Luka". Zbog požara saobraćaj na… »

Dodik pozvao Bošnjake, Hrvate i Srbe da krenu iz početka

RTS 31.08.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je moguće da tri konstitutivna naroda u BiH krenu od nule. Referendum o Danu Repubike, zakazan za 25. septembar, biće održan i nema zabrane koja bi to mogla da spreči, kaže Dodik. U intervjuu za… »

Sastanak premijera Vučića sa bezbednosnim zvaničnicima

RTS 31.08.2016
U toku je sastanak premijera Aleksandra Vučića sa predstavnicima obaveštajnih bezbednosnih službi i sektora odbrane, saznaje RTS. Sutra razgovori Nikolića i Vučića sa srpskim predstavnicima iz BiH i RS, a zatim će se premijer sastati sa hrvatskim… »

Ankara: Ne prihvatamo primirje sa Kurdima ni pod kojim uslovima

RTS 31.08.2016
Turska ne može da uspostavi ravnopravne odnose sa terorističkom organizacijom, poručuje ministar za evropske poslove te zemlje Omer Čelik, misleći na kurdske jedinice koje imaju podršku SAD. Zvanična Turska saopštila je da "ne prihvata" primirje… »

Simić: Moguće da ne prisustvujemo sednici kosovskog parlamenta

RTS 31.08.2016
Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da postoji mogućnost, da zbog loše bezbednosne situacije, poslanici Srpske liste i članovi kosovske vlade iz redova srpske zajednice ne prisustvuju sutrašnjoj sednici na kojoj se odlučuje o… »

Šarčević najavio povećanje plata prosvetnim radnicima

RTS 31.08.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević rekao je da će u oktobru prosvetnim radnicima biti povećane plate, kao i da će nastojati da u budžetu za 2017. godinu budu povećana izdavanja za prosvetu. Ministar je nakon… »

Đurić: Cilj Tačijeve posete Jarinju izazivanje nereda

RTS 31.08.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je iznenadna i nenajavljena poseta Hašima Tačija "kontejneru" na Jarinju izvedena i sračunata sa ciljem da se izazovu neredi, ekscesi i nasilje i destabilizuju prilike u delovima u… »