Izvor: RTS arhiva vesti 31.08.2016

Pritvor zbog sumnje da je maltretirao majku

RTS 31.08.2016
Policija u Rumi odredila je pritvor do 48 časova M. D. (30) koji je osumnjičen da je psihički i fizički maltretirao majku, saopštio je MUP. "Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz… »

MMF o četvrtoj i petoj reviziji aranžmana sa Srbijom

RTS 31.08.2016
U Vašingtonu oko ponoći direktori MMF-a odlučuju o oceni 4. i 5. revizije aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom. Trogodišnji aranžman dogovoren početkom 2015. podrazumeva niz mera, štednju i reforme, kojima bi srpska ekonomija trebalo da se… »

Priština, sutra glasanje o sporazumu sa Crnom Gorom

RTS 31.08.2016
Kosovski parlament će sutra održati sednicu na kojoj će se glasati o sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. Opozicija najavljuje proteste. Kosovska opozicija je proteste zbog predloga kosovske vlade o demarkaciji granice sa Crnom Gorom… »

Stiže „Guglov“ prevoz

RTS 31.08.2016
Tehnološka kompanija „Gugl“ planira da proširi svoju uslugu za prevoz preko aplikacije "Waze", čime bi mogla da dođe u sukob s „Uberom“ i „Liftom“ koji vladaju na tržištu u tom domenu. Kompanija „Gugl“ je u maju u okolini svog… »

Pronađeno telo pilota palog švajcarskog aviona

RTS 31.08.2016
Švajcarske spasilačke službe danas su pronašle telo pilota čiji je borbeni avion pao pre dva dana u švajcarskim Alpima, saopštile su vlasti te zemlje. Telo pilota je pronađeno u blizini olupine koja je locirana juče u blizini mesta Susten u… »

Izložba o zaštiti Gostuše - jedinstvenog kamenog sela

RTS 31.08.2016
Na Staroj planini održava se međunarodni seminar o kulturnom i prirodnom nasleđu tog kraja. Povod je Grand pri nagrada Evropske Unije i priznanje "Evropa Nostre" za 2016. godinu koju je dobio Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Niša za projekat… »

Dačić i Manco o saradnji i situaciji u regionu

RTS 31.08.2016
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je italijanskog ambasdora u Srbiji Đuzepe Manca koji mu je preneo čestitke šefa italijanske diplomatije i podršku evropskim integracijama Srbije, a na sastanku je bilo reči i o… »

Bilt zabrinut zbog rasta tenzija na Balkanu

RTS 31.08.2016
Bivši visoki predstavnik za BiH i švedski političar Karl Bilt objavio je na Tviter nalogu da je veoma zabrinut zbog rasta tenzija na Balkanu. "Sve više sam zabrinut zbog rasta tenzija na Balkanu. A slabosti koje se vide u EU i oko proširenja samo… »

Parlamentarni izbori u Makedoniji 11. decembra

RTS 31.08.2016
Vanredni parlamentarni izbori u Makedoniji biće održani 11. decembra, dogovorili su lideri četiri nejveće makedonske stranke. Sporazum su potpisali predsednik vladajuće VMRO-DPMNE Nikola Gruevki, predsednik opozicionog SDSM Zoran Zaev i dvojica… »

U Londonu izložba o grupi „Pink flojd“

RTS 31.08.2016
Posle velikog uspeha izložbe o legendarnom muzičaru Dejvidu Bouviju, londonski muzej „Viktorija i Albert“ izložiće 2017. godine retrospektivu kultne britanske grupe „Pink flojd“. Maskota izložbe, koja će biti otvorena od 13. maja do 1… »