Izvor: RTS arhiva vesti 31.08.2016

U nemačkom jezeru potraga za anakondom

RTS 31.08.2016
U blizini bavarskog grada Zehtenau u jezeru je primećena velika anakonda koja je izazvala paniku, a u toku je potraga za zmijom, javili su u utorak nemački mediji. U jezeru je na snazi zabrana plivanja, objavio je gradonačelnik Sebastijan Forstner. On… »

Tramp: Republikanska stranka je stranka Abrahama Linkolna

RTS 31.08.2016
Dok je Demokratska stranka stranka ropstva, Republikanska partija je partija Abrahama Linkolna, poručuje Donald Tramp. Republikanski kandidat Donald Tramp nazvao je konkurentne demokrate "strankom ropstva" i pohvalio milione uspešnih Afroamerikanaca sa… »

Dan odluke za rudare "Resavice"

RTS 31.08.2016
Sutra ističe rok koji je država dala rudarima rudnika "Resavice" koji su tužili preduzeće da se izjasne da li su spremni za potpisivanje sporazuma o otplati duga na rate za neplaćeni smenski rad. Od 4.100 zaposlenih u devet rudnika, više od polovine… »

Zvizdić pozvao vlasti Srpske da odustanu od referenduma

RTS 31.08.2016
Predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić pozvao je vlasti Republike Srpske da odustanu od referenduma najavljenog za 25. septembar, upozorivši da održavanje mira i stabilnosti u BiH nema cenu, ali da je još važnije od toga… »

Biberovih osam rekorda u novom izdanju Ginisove knjige

RTS 31.08.2016
Džastin Biber dospeo je do najnovijeg izdanja Ginisove knjige rekorda, oborivši čak osam rekorda zahvaljujući uspehu na „Spotifaju“ i dominaciji na muzičkim listama. Biber se u Ginisovu knjigu rekorda 2017. upisao jer je numera What Do You Mean… »

Mladićeva odbrana traži nastavak dokaznog postupka

RTS 31.08.2016
Obrana Ratka Mladića zatražila je od sudskog veća da ponovo razmotri svoju odluku o okončanju dokaznog postupka odbrane, ili da mu pak dozvoli da uloži žalbu na tu odluku. U podnesku Mladićeve odbrane ističe se da sudsko veće nije donelo jasnu i… »

Ljubić ponovo pokreće pitanje Herceg Bosne

RTS 31.08.2016
Božo Ljubić, kandidat za izbore u Hrvatskoj 11. septembra iz BiH ponovo je aktuelizovao pitanje obnavljanja Republike Herceg Bosne, istakavši da je s obzirom na situaciju u BiH to aktuelnije nego ikada u poslednjih 20 godina. Da nije reč o… »

Politiko: Tramp će ili izgubiti ili biti nesrećan predsednik

RTS 31.08.2016
Strateg iz redova republikanaca koji je svojevremeno radio i u administraciji Džordža Buša i Baraka Obame, Hauard Švajcer, smatra da Donaldu Trampu mesto predsednika SAD "ne bi baš najbolje leglo". U tekstu objavljenom na portalu Politiko, Hauard… »

Saobraćaj umeren, nema zadržavanja na granicama

RTS 31.08.2016
U Srbiji je jutros saobraćaj umerenog intenziteta, a na naplatnim rampama i graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopštio je AMSS. Povoljne vremenske prilike omogućavaju dobru prohodnost puteva, a veći oprez potreban je na deonicama gde je… »

Zakazano pripremno ročište za zločine u Srebrenici

RTS 31.08.2016
Pripremno ročište u procesu "Srebrenica" koji se vodi protiv osam bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske zbog zločina nad civilima, zakazano je za 20. septembar. Na pripremnom ročištu, koje će biti zatvoreno za javnost… »