Izvor: RTS arhiva vesti 31.08.2016

Mađarski naučnici: Psi stvarno razumeju šta im ljudi govore!

RTS 31.08.2016
Naučnici su u novoj studiji dokazali ono što vlasnici pasa već odavno znaju: da njihovi najbolji prijatelji psi razumeju šta im se govori. Mađarski naučnici skenirali su mozgove 13 pasa dok im se trener obraća, da bi utvrdili koja im je hemisfera… »

Rođena prva džinovska panda u Madridu!

RTS 31.08.2016
U zoološkom vrtu u Madridu rođena je prva ženka retke džinovske pande u istoriji tog španskog parka. Zoološki vrt je saopštio da je panda Hua Zui Ba okotila mladunče teško 180 grama, navodeći da je „dobro formirano i veoma aktivno“… »

Jubilarni, 50. Bitef od 24. septembra do 2. oktobra

RTS 31.08.2016
Jubilarni, 50. Bitef festival pod sloganom "Na leđima mahnitog bika" biće održan u Beogradu od 24. septembra do 2. oktobra i na njemu će biti prikazano 12 predstava. Biće organizovan 28. Kongres međunarodne asocijacije pozorišnih kritičara na kome… »

Moskva potvrdila - portparol ID ubijen u ruskom napadu

RTS 31.08.2016
Portparol Islamske države Abu Muhamed el Adnani je ubijen u vazdušnom udaru ruskih snaga, potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane jučerašnju vest džihadističke agencije Amak. U saopštenju se navodi da je Adnani jedan od četrdesetak džihadista… »

Počela gradnja pristupnih saobraćajnica za Prokop

RTS 31.08.2016
Radovi na izgradnji pristupnih saobraćajnica za buduću glavnu železničku stanicu Beograd centar u Prokopu, u dužini od ukupno 1,2 kilometra, počeli su danas, a tome je prisustvovao gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je najavio da će taj… »

Kris Braun pušten na slobodu uz kauciju

RTS 31.08.2016
Nakon što je uhapšen zbog napada vatrenim oružjem, losanđeleska policija pustila je iz pritvora pevača Krisa Brauna. Protiv Brauna nije podneta krivična prijava, a njegov advokat kaže da su optužbe lažne. Zvanični zapisi zatvora okruga Los… »

Prese: Da li je Angela Merkel umorna?

RTS 31.08.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel ostavila je otvoreno pitanje da li će se još jednom kandidovati na izborima za Bundestag 2017. godine i time ostavila prostor raznim spekulacijama, ukazuje "Prese". Svojom politikom prema izbeglicama, Angela Merkel je… »

Popović: Referendum najdemokratskiji način izražavanja volje

RTS 31.08.2016
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović rekao je da narod Republike Srpske ima pravo da potvrdi svoj Dan državnosti na referendumu, kao najdemokratskijem mogućem načinu da se izrazi volja jednog naroda. Srpski narod sa one strane Drine je… »

Uskoro gotova džamija vredna milijardu i po dolara!

RTS 31.08.2016
Alžir će uskoro otvoriti džinovsku i ultramodernu Veliku džamiju Alžira, čije je gradnja počela 2011. godine. Bogomolja je treća po veličini džamija na svetu, piše „Raša tudej“. Po visini minareta biće apsolutni rekorder, pošto će… »

Gojković: Srbija spremna za reformisanje društva

RTS 31.08.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković učestvuje u Varšavi na sastanku predsednika parlamenata centralne i istočne Evrope na kome se razgovara o oporavku Evropske unije, unapređenju parlamentarnog dijaloga i saradnji zemalja centralne i istočne… »