Izvor: RTS arhiva vesti 31.08.2016

Neophodan nedvosmislen odgovor na nasilje

RTS 31.08.2016
U vreme kada govorimo o merama za suzbijanje porodičnog, vršnjačkog i sportskog nasilja slike fizičkog nasrtaja funkcionera ŽFK Vojvodina Dragana Čapelje na mladu fudbalerku Nevenu Miladinović, ali i napad na gej aktivistu Bobana Stojanovića na… »

Nova školska godina, šta očekuje đake i nastavnike

RTS 31.08.2016
Za oko 900.000 đaka, od čega je 70.000 prvaka, sutra počinje nova školska godina. Na sastanku sa aktivom direktora ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da će se pre svega voditi računa o kvalitetu nastave i nastavnog kadra. Na početku… »

U Rimu pronađena poruka fašista budućim generacijama

RTS 31.08.2016
Ispod obeliska u Rimu se nalazi tekst iz vremena fašističkog režima Benita Musolinija, koji ukazuje na to kako je taj režim želeo da ga vide buduće generacije, otkrili su italijanski naučnici. Tekst koji je napisan na latinskom jeziku na pergamentu… »

Čakrabarti: Regionalna saradnja ključna za razvoj

RTS 31.08.2016
Predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti izjavio je da je saradnja zemalja u regionu neophodna za ekonomske i evropske integracije kojima teže sve zemlje Zapadnog Balkana. Suma Čakrabarti je u Domu Narodne skupštine, tokom… »

Energetski rekonstruisana zgrada u školi "Olga Petrov"

RTS 31.08.2016
Učenici će novu školsku godinu u osnovnoj školi "Olga Petrov" u Padinskoj Skeli dočekati u energetski rekonstruisanoj zgradi. Projektom koji promoviše energetsku efikasnost, smanjiće se potrošnja energije potrebne za rad škole. U Osnovnoj školi… »

Festival muzičkog filma "Paralel Vision" u DOB-u

RTS 31.08.2016
Festival muzičkog filma "Paralel Vision" biće prvi put organizovan od 10. do 16. septembra u Domu omladine Beograda, u okviru 5. Paralel festivala, najavili su danas organizatori. Na programu će biti 13 novih ostvarenja svetske produkcije, od čega… »

Borenović: Referendum o Danu RS nije uvod u otcepljenje

RTS 31.08.2016
Predsednik Partije demokratskog progresa iz Banjaluke Branislav Borenović izjavio je da referendum o Danu Republike Srpske ne predstavlja uvod u referendum o otcepljenju. Branislav Borenović je, gostujući na HRT-u, takođe rekao da to nipošto nije… »

Poljska prestala da pušta čečenske izbeglice

RTS 31.08.2016
U strahu od nove izbegličke trase, Poljska je prestala da pušta Čečene da traže azil u toj zemlji i da dalje idu na Zapad, posle čega je oko 200 čečenskih izbeglica ostalo da kampuje na beloruskoj strani granice. Poljski ministar unutrašnjih… »

Marin le Pen: Sve samo ne Hilari Klinton

RTS 31.08.2016
Lider francuske ultradesničarske partije Nacionalni front, Marin le Pen, izrazila je podršku republikanskom kandidatu na predsedničkim izborima u SAD Donaldu Trampu, upozorivši da bi njegova demokratska protivnica Hilari Klinton donela rat i nedaće… »

Počela 73. Mostra, Kusturica u trci za Zlatnog lava

RTS 31.08.2016
Tradicionalno, spektakularno otvaranje Venecijanskog filmskog festivala izostalo je kao znak najdubljeg žaljenja i poštovanja prema žrtvama iz centralne Italije koje je nedavno pogodio katastrofalni zemljotres. Jedan od tri najprestižnija svetska… »