Regioni arhiva vesti 07.11.2016

Više od 60 Šapčana dobilo sertifikate: Naučili da programiraju u besplatnoj online školi e-Sova

Kurir 07.11.2016
ŠABAC - Više od 60 Šapčana svih uzrasta juče je dobilo sertifikate za završenu školu programiranja na online platformi eSova, koju je pokrenuo i finansirao Grad Šabac. Šabac je prvi grad u Srbiji koji je pokrenuo ovakav vid školovanja. Od marta… »

Kako su Srbi pokvarili slavu: Ovako činimo jedan od najvećih smrtnih grehova!

Telegraf 07.11.2016
Mnogo je običaja koji nemaju baš nikakve veze sa našom tradicijom. Srpski narod obeležava više od 60 krsnih slava. Na dan Svetog Nikole najviše je svečara i onih koji odlaze na slavu, a najčešće se slave još i Aranđelovdan, Jovanjdan… »

Savić saopštio prvi spisak bez ''penzionera'': Nema ni Andrije Prlainovića!

Telegraf 07.11.2016
Selektor reprezentacije Srbije odredio je 14 kandidata za utakmicu sa Rumunijom u prvom kolu Svetske lige. Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić odredio je kandidate za utakmicu sa Rumunijom u prvom kolu Svetske lige. Na Savićevom spisku nalazi… »

Novi kilometar puta u selu Gračanica

Glas Zapadne Srbije 07.11.2016
Priboj - Protekle sedmice završeno je asfaltiranje kilometar puta u Mesnoj zajednici Banja, u selu Gračanica, prema unapred utvrđenom planu o asfaltiranju seoskih puteva Direkcije za izgradnju Priboja. Radi se o putu koji je asfaltiran u dva poteza… »

Sadnice za voćare pribojske opštine

Glas Zapadne Srbije 07.11.2016
Priboj - Humanitarna organizacija „Stara Raška“ obezbedila je za jesenju sadnju sadnice voća u vrednosti od 1,5 miliona dinara koje će biti podeljene voćarima na teritoriji opština Priboj, Nova Varoš i Prijepolje. Prema rečima menadžera ove… »

Kamen temeljac za školu u Levosoju

Jug press 07.11.2016
BUJANOVAC Direktor Jedinice za upravljanje projektom ”Istraživanje i razvoj” iz Beograda Goran Kvrgić I zamenik predsednika opštine BUjanovca Stojanča Arsić položili su kamen temeljac za izgardnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi “'Vuk… »

Niš postaje centar kargo saobraćaja

Jug press 07.11.2016
NIŠ Sa niškog aerodrome će svakog ponedeljka na liniji Istanbul-Niš-Istanbul leteti avioni tustke kompanije “Turkish cargo” rečeno je dana, na svečanom dočeku jednog od najvećih aviona er bas 330. Za ovu kompniju je danas rečeno I da je prva… »

Kad je vest da četiri stanovnika menjaju ime svojoj mahali od šest kuća

Jug press 07.11.2016
MEDVEDJA Predsednik opštine Medvedja Nebojša Arsić rekao je danas za JUGpress da se toj lokalnoj samoupravi niko nije javljao sa zahtevom da promeni ime svog sela, što je, inače, zakonski put I da je jutros u medijima video da su navodno stanovnici… »

Nebičan hobi običnih ljudi

Jug press 07.11.2016
VLASOTINCE Vlasotinčani Zoran Katlanović, Radivoje Nešić i Milutin Stanojević Naćin, priredili su poslednjih lepih dana oktobra svojim sugrađanima i reporteru Nove Naše reči jedinstveni doživljaj. Na mini- aerodromu smeštenom na istočnoj… »

Forum za razvoj preduzetništva

Jug press 07.11.2016
VLASOTINCE Precizirani rokovi, smanjenje administracije I taksi, uniformni obrasci I povećana efikasnost u radu organa uprave pokazatelji su povoljnog poslovnog okruženja kome teži vlasotinačka lokalna samouprava. Ovo je jedna od poruka današnjeg… »