Svet arhiva vesti 19.03.2017

Pogođena palata sirijskog predsednika Asada! Haos na ulicama Damaska! (foto/video)

Srbija danas 19.03.2017
Tenkovi su svuda na ulicama. Teroristi su granatirali predsedničku palatu sirijskog predsednika Bašara Al Asada raketama. Damask se nalazi u haotičnoj situaciji jer ga teroristi obasipaju bombama. 30 - Rebels shelling Assad's Presidential Palace by… »

Stafan De Mistura proglašen nepoželjnom osobom u Siriji!

Srbija danas 19.03.2017
Sirijske vlasti odbile su da prime specijalnog izaslanika UN za Siriju Stafana de Misturu koji je nameravao da poseti Damask uoči nove runde pregovora u Ženevi. Prema rečima neimenovanog sirijskog zvaničnika, De Mistura se obratio rukovodstvu Sirije… »

Kurc želi da smanji socijalne naknade za migrante

N1 Info 19.03.2017
Zemlje članice EU trebalo bi da smanje socijalne naknade za migrante koji stižu iz ostalih država članica kako bi se sprečila zloupotreba sistema socijalne pomoći, izjavio je austrijski ministar spoljnih poslova i integracija Sebastijan Kurc. Njegov… »

Dao 43 miliona za kauciju: Misteriozni prebogati srpski biznismen spasao Trampa od zatvora tokom devedesetih

Telegraf 19.03.2017
Srpska diplomatija treba da zna u našoj zemlji postoji čovek koji Trampa dobija na jedan poziv i koji može da bude od velike koristi za saradnju Srbije i SAD-a. Naš biznismen (71), koji je godinama radio u Arfici u kojoj se obogatio, sada živi u… »

Sirijske vlasti odbile da prime De Misturu

Sputnik 19.03.2017
Sirijske vlasti odbile su da prime specijalnog izaslanika UN za Siriju Stafana de Misturu koji je nameravao da poseti Damask uoči nove runde pregovora u Ženevi, saznaju RIA Novosti. Prema rečima neimenovanog sirijskog zvaničnika, De Mistura se obratio… »

Opljačkao prodavnicu, pa se zaglavio u prozoru: Francuska žandarmerija uhapsila pijanog lopova!

Kurir 19.03.2017
Francuski žandarmi su, odazvavši se na prijavu krađe, osumnjičenog lopova pronašli - zaglavljenog u otvoru prozora prodavnice koji je prethodno napravio uz pomoć čekića. Francuska žandarmerija, kojoj hapšenje nikada nije bilo lakše, objavila je… »

Pariske demonstracije protiv policijske brutalnosti završile sukobom, žandarmi ranjeni (foto/video)

Srbija danas 19.03.2017
Mladić SILOVAN PALICOM pre mesec dana, nezadovoljstvo Francuza otad ne jenjava. U Parizu su danas održani protesti protiv policijskog nasilja, a tokom marša oko hiljadu ljudi, koji je organizovan na poziv antirasističkih udruženja, organizacija… »

Nemačke vlasti: Mi smo tolerantni, Erdogan prešao sve granice

BK TV 19.03.2017
Zvanični Berlin ocenio je danas da je izjava predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana o poređenju Nemačke sa nacizmom šokantna. "Mi smo tolerantni, ali nismo glupi. Zato sam turskom kolegi veoma jasno stavio do znanja da je ovim granica pređena"… »

Avganistanski vojnik zapucao na američke snage

Sputnik 19.03.2017
Jedan avganistanski vojnik otvorio je vatru na pripadnike američke vojske koji su bili pozicionirani u NATO bazi u južnoj provinciji Gilmend u Avganistanu, prenose mediji. Kako se navodi, tri američka vojnika su tom prilikom ranjena, dok je… »

Kao da im vojvoda mišić komanduje! Sirijski vojnici odbijaju svaki napad džihadista is! (video)

Srbija danas 19.03.2017
Već skoro dva dana, snage Islamske države pokušale su da se infiltriraju kod položaja sirijske vojske kod Al-Havikah distrikta. Sirijska Arapska Vojska (SAA) je uspela da nanese teške gubitke i štetu samoproklamovanoj Islamskoj državi u Al-Havikah… »