Svet arhiva vesti 19.03.2017

Danska prva uvodi "digitalnog" ambasadora zbog moćnih korporacija

Radio 021 19.03.2017
Danski ministar spoljnih poslova Anders Samuelsen zaključio je da je nužno uspostaviti posebne kanale komunikacije sa kompanijama koje su finansijski jače od mnogih država i da su direktne veze izuzetno važne za ostvarivanje obostrane koristi… »

Američki marinci na vratima Balkana (VIDEO)

Vesti online 19.03.2017
Američki ratni brod "Karter Hol", sa ukrcanim marincima, prošao je kroz Bosfor i ušao u Crno more, gde će sa rumunskom mornaricom održati zajedničke vojne vežbe pod nazivom "Prolećna oluja 17". Vežbe će se održavati do 21. marta na prostoru… »

Haos u Parizu, ima ranjenih! (VIDEO)

Alo 19.03.2017
U Parizu su danas održani protesti protiv policijskog nasilja, a tokom marša oko hiljadu ljudi, koji je organizovan na poziv antirasističkih udruženja, organizacija boraca za ljudska prava i sindikata, izbili su sukobi između demonstranata sa… »

U Briselu jedno poginulo, među povređenima i dvoje dece! Tužilaštvo izdalo saopštenje (foto/video)

Srbija danas 19.03.2017
Posle eksplozije usledio požar. Belgijsko tužilaštvo potvrdilo je danas da je u eksploziji u stambenoj zgradi u Briselu poginula jedna, a povređeno sedam osoba. - Prema prvim rezultatima istrage eksploziju je izazvalo curenje gasa... Nema elemenata… »

Beskućnik i faraon u Evropskom parlamentu

Politika 19.03.2017
U briselskom zdanju petak uveče počinje u četvrtak malo posle 18 časova. U restorane na Trgu Luksemburg, pokraj zdanja EP-a, u to doba se već jedva može ući od gomile pripravnika i asistenata koji pred vratima puše. Od našeg specijalnog… »

Nove mecene evropske desnice

Politika 19.03.2017
Veza Rusa i evropskih desničarskih političara prerasta u „ljubavni trougao”, jer se očekuje da će Trampova administracija prema evroskepticima biti daleko otvorenija od Obamine. Rusi vladaju svetom. Ako je neko i sumnjao u to pomišljajući da… »

Tursko–evropska igra živaca oko tri miliona izbeglica

Politika 19.03.2017
„Evropo, mi razmišljamo da vam svakog meseca propuštamo po 15 hiljada izbeglica, pa vidite šta ćete da radite... Vi morate da shvatite da bez Turske ne možete da vodite igre u našem regionu”, upozorava ministar unutrašnjih poslova Sulejman… »

(Video) Boleo ga stomak, a kući otišao bez šaka i stopala: Kada su ga lekari otvorili ostali u šoku!

Kurir 19.03.2017
Kevin Brin, 44-godišnjak koji se odmara igrajući košarku i skijajući na vodi, nije imao energije nizašta. Posle dva dana mučenja sa simptomima nalik gripu, zaboleo ga je stomak. Bolovi su bili toliko jaki da nije mogao da hoda. Njegova supruga… »

Udarac u leđa terorista: SAA nastavlja čišćenje oko Deir Ez Zora (video)

Pravda 19.03.2017
Sirijska arapska armija je nanela teške gubitke samopoklampvanoj Islamskoj državi u selu Al Havikah kod Deir Ez Zora. Već dva dana ID pokušava da prodre u Al Havikah, koji kontroliše SAA, ali su svi njihov pokušaji uspeVno ovikenda.okom ovog bijni… »

Jednoglasno! Izabran novi lider Socijaldemokratske partije! (foto)

BK TV 19.03.2017
Socijaldemokratska partija je izabrala jednoglasno Martina Šulca za lidera Socijaldemokratske partije na današnjem partijskom kongresu. Šulc je na taj način i formalno postao protivkandidat nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na predstojećim… »